xEver1337 1 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2018 Czy da sie w oddzielnej klasie zrobic naprawe koloru z paragrafu na & ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 344 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2018 Przecież już Bukkit potrafi konwertować dowolny znak koloru metodą Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. yooniks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 STEINER 60 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2018 1 godzinę temu, TheMolkaPL napisał: Przecież już Bukkit potrafi konwertować dowolny znak koloru metodą Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. czy on mówił coś o bukkicie? Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! <- Masz tutaj klase ChatColor o którym mówił, TheMolkaPL. Jeżeli korzystasz z bukkit api lub bungee api, to nie musisz tego dodawać. i wtedy robissz ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', <String do zmiany kolorów>); A, że chciałeś w oddzielnej klasie to chyba chodziło ci o zrobienie static stringa z chatcolorem public static String fixColors(String s){ return ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', s); } I wtedy poprostu robisz <Nazwa_Klasy>.fixColors("&ctekst"); Tłumaczę jak debilowi, ale nudzi mi się to se popiszę xd XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 532 Opublikowano 28 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2018 (edytowane) @TheMolkaPL nie zaczynam dopiero z pluginami i wiem ze istnieje chatColor ale robie configi i mam problemy zeby w nich dac normalny kolor oprocz paragrafow Robie takie case z prostym configiem. Powiecie mi czy dobrze czy zle? public class CaseListener implements Listener{ @EventHandler(priority=EventPriority.MONITOR) public void onCasePlace(BlockPlaceEvent e){ Block b = e.getBlock(); if(e.isCancelled()){ return; } if(b.getType() == Material.ENDER_CHEST){ ItemMeta im = e.getPlayer().getItemInHand().getItemMeta(); for(String s : Main.getPlugin(Main.class).getConfig().getStringList("case.name")){ s = s.replace("&", "§"); if(im.getDisplayName() == s){ e.setCancelled(true); ThreadLocalRandom random = ThreadLocalRandom.current(); int i = random.nextInt(1, 5); if(i == 1){ for(String a : Main.getPlugin(Main.class).getConfig().getStringList("case.drop.zestawI.name")){ a = a.replace("&", "§"); ItemStack aI = new ItemBuilder(Material.CHEST, 1).setName(a).setLore(Main.getPlugin(Main.class).getConfig().getStringList("case.drop.zestawI.lore")).addEnchant(Enchantment.PROTECTION_ENVIRONMENTAL, 10).toItemStack(); e.getPlayer().getInventory().addItem(aI); } } } } } } } Edytowane 28 kwietnia 2018 przez HotAngel2K17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 344 Opublikowano 28 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2018 8 godzin temu, SKsteiner napisał: czy on mówił coś o bukkicie? 34 minuty temu, HotAngel2K17 napisał: @TheMolkaPL nie zaczynam dopiero z pluginami i wiem ze istnieje chatColor ale robie configi i mam problemy zeby w nich dac normalny kolor oprocz paragrafow Właśnie do takich sytuacji jest translateAlternateColorCodes 34 minuty temu, HotAngel2K17 napisał: if (e.isCancelled()) { return; } Wystarczy, że do @EventHandler dodacie ignoreCancelled = true, a wtedy listener się nie wykona jeżeli event będzie anulowany 34 minuty temu, HotAngel2K17 napisał: s = s.replace("&", "§"); Używajcie wspomnianego translateAlternateColorCodes. 34 minuty temu, HotAngel2K17 napisał: if (im.getDisplayName() == s) { Nie tak się porównuje stringi - użyj equals(...). Poza tym nie powinieneś tak od razu wywoływać getDisplayName(), bez wcześniejszego wywołania hasDisplayName(). Na dowód nieprawidłowości == podam przykład, który zwróci false, w sytuacji gdzie wartość stringa jest identyczna. Wynika to z faktu, że == porównuje rzeczywiste ID obiektu, a nie jego wartości. System.out.println(new String("Ala ma kota") == new String("Ala ma kota")); // -> false 34 minuty temu, HotAngel2K17 napisał: e.setCancelled(true); Anulujesz event w listenerze na priorytecie MONITOR co jest niedopuszczalne! Priorytet MONITOR służy tylko i wyłącznie do monitorowania danych i stanu obiektów. To samo tyczy się dawaniu graczowi przedmiotów. Użyj w tej sytuacji priorytetu HIGHEST. 34 minuty temu, HotAngel2K17 napisał: ThreadLocalRandom random = ThreadLocalRandom.current(); int i = random.nextInt(1, 5); if (i == 1) { ... } Hmm - wygląda na to, że chcesz użyć szansy. W takiej sytuacji lepiej użyć Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, które zawsze zwraca wartość procentową. Metoda ta zwraca double w przedziale od 0.0 i mniejszego od 1.0. if (Math.random() >= 0.2) { ... } yooniks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 532 Opublikowano 28 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2018 @TheMolkaPL dziekuje, wiem ze istnieje cos takiego jak math random ale ja robie case na systemie losowej liczby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 28 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2018 17 godzin temu, SKsteiner napisał: czy on mówił coś o bukkicie? Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! <- Masz tutaj klase ChatColor o którym mówił, TheMolkaPL. Jeżeli korzystasz z bukkit api lub bungee api, to nie musisz tego dodawać. i wtedy robissz ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', <String do zmiany kolorów>); A, że chciałeś w oddzielnej klasie to chyba chodziło ci o zrobienie static stringa z chatcolorem public static String fixColors(String s){ return ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', s); } I wtedy poprostu robisz <Nazwa_Klasy>.fixColors("&ctekst"); Tłumaczę jak debilowi, ale nudzi mi się to se popiszę xd XD to sie popisales nie dosc ze porawiasz osobe ktora napisała dobrze to jeszcze zamiast dac linka do dokumentacji dajesz zapewne kod z dekompilatora TheMolkaPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
xEver1337 1
Czy da sie w oddzielnej klasie zrobic naprawe koloru z paragrafu na & ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi