TakiJakTy 140 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 (edytowane) Witam, Chcę was poprosić o napisanie skriptu na itemy od danego poziomu. Link do przykładowego miecza: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Jeśli ktoś nie zrozumiał. Jeśli gracz nie ma na przykład 10 poziomu to nie może używać danego przedmiotu. I też proszę o zrobienie przykładowej broni/zbroji Dziękuje i pozdrawiam. Edytowane 26 kwietnia 2018 przez Mroczekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CresixU 14 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 (edytowane) variables: {poziom::%player%} = 1 player is holding a sword: if sword's name is "Miecz" if {poziom::%player%} is less than 10: drop item send "Twój poziom jest za niski" Nie wiem czy to tak by działało... Edytowane 26 kwietnia 2018 przez CresixU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 Teraz, CresixU napisał: variables: {poziom::%player%}: 1 player is holding a sword: if sword's name is "Miecz" if {poziom::%player%} is less than 10: drop item send "Twój poziom jest za niski" Nie wiem czy to tak by działało... Ale ma go nie wyrzucać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrisSx 29 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 Potrzebuje czegoś takiego, ale jezeli gracz ma 10 lvl (zwykły exp) to wtedy moze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CresixU 14 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 10 minut temu, Mroczekk napisał: Ale ma go nie wyrzucać W sumie do końca nie wiem co innego tu zrobić. 8 minut temu, KrisSx napisał: Potrzebuje czegoś takiego, ale jezeli gracz ma 10 lvl (zwykły exp) to wtedy moze Nie wiem czy wy ten sam serwer robicie, ale tu pomyślałem i mam kilka sposobów na to:Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrisSx 29 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 1 minutę temu, CresixU napisał: W sumie do końca nie wiem co innego tu zrobić. Nie wiem czy wy ten sam serwer robicie, ale tu pomyślałem i mam kilka sposobów na to:Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! 1) Niech miecza nie wywala xd 2) nie, robimy osobne serwery, ale ten sam tryb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 if attacker's tool is "bla": dlaczego to nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrisSx 29 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 Zmien na if player's tool's name is "nazwa": Albo if player's tool is "nazwa": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 Teraz, KrisSx napisał: Zmien na if player's tool's name is "nazwa": Albo if player's tool is "nazwa": Już wiem, Powinno być if attacker's tool's is named "bls": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrisSx 29 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 Byłem blisko a wiesz moze jak zrobic zeby moc używać komende co jakis czas? Bo VIP na moim serwerze ma /amulety i tak moze kazdemu dawac i sprzedawac bo moze ciagle pisac ta komendę... Jakos mi z glowy wyszlo jak to sie robiło A co z tymi akcesoriami? Masz jakis skrypt? Albo na te skille Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2018 on damage: if attacker is a player: if victim is a zombie: if attacker's tool is 1 of diamond sword named "&6nazwa" with lore "&3&oPoziom: &7&lSlaby": if {lvl::%attacker%} is less than 10: cancel event send "sss" to attacker zrobiłem taki skript, ale jak uderzam zombie to normalnie go uderza. błedy 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CresixU 14 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2018 @KrisSx Taki przykład najprostszy chyba variables: {Coś.%player%} = true on rightclick: player's tool is blaze rod named "&enazwa": if {Coś.%player%} is true: apply strength 2 to player for 1001 seconds set {Coś.%player%} to false wait 1001 seconds set {Coś.%player%} to true @Mroczekk Spróbuj zamienić "cancel event" na make victim damage attacker by 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrisSx 29 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2018 @cresixu ale to sa te skille? Bo mi nie chodzi o to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damianekk 26 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2018 Prosze: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Chyba najłatwiej jak sie dało napisałem xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BlackRode 28 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2018 Dołączę się do zlecenia i chciałbym aby ktoś dodał, że zamiast lvl ma być ranga. Np. osoba z rangą vip nie może korzystać z miecza sponsora. + ma wyrzucać miecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 28 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2018 20 godzin temu, BlackRode napisał: Dołączę się do zlecenia i chciałbym aby ktoś dodał, że zamiast lvl ma być ranga. Np. osoba z rangą vip nie może korzystać z miecza sponsora. + ma wyrzucać miecz variables: {sponsor.%player%} on damage: if attacker is a player: if {sponsor.%attacker%} is false send "ss" to attacker cancel event drop item else: "sss" to attacker command /setrank [<player>] [<text>]: trigger: execute console command "/pex user %arg 1% group set %arg 2%" if arg 2 is "sponsor": set {sponsor.%player%} to true stop Nie wiem czy będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
TakiJakTy 140
Witam,
Chcę was poprosić o napisanie skriptu na itemy od danego poziomu.
Link do przykładowego miecza: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
Jeśli ktoś nie zrozumiał.
Jeśli gracz nie ma na przykład 10 poziomu to nie może używać danego przedmiotu. I też proszę o zrobienie przykładowej broni/zbroji
Dziękuje i pozdrawiam.
Edytowane przez MroczekkOdnośnik do komentarza
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi