Skocz do zawartości
  • 0

Blokada reklamy na serwerze oraz słowa nie brane pod uwagę

KalisPro

Pytanie

Hej znalazłem taki skrypt pytanie moje jest takie jak dodać słowa które nie będą brane pod uwagę ? np. skript.pl 

Oraz zapisywał do pliku każda reklamę i IP gracza który reklamuje 

on chat:	if message contains "csrv" or "hostmc" or "gomc" or "srvmc" or ".pl":		if player doesn't have permission "sutek":			cancel event			broadcast "%player% probowal zareklamowac serwer"
Edytowane przez KalisPro

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
on chat:    if message contains "csrv" or "hostmc" or "gomc" or "srvmc" or ".pl":        if message contains "skript.pl":			stop		if player doesn't have permission "sutek":            cancel event            set {_ip.%player%} to player's ip            log "%player% probowal zareklamowac serwer, jego IP to: %{_ip.%player%}%" to "plugins/Skript/scripts/AntyReklama/log.log"			broadcast "%player% probowal zareklamowac serwer"

Powinno działać nie testowałem, w 3 linijce ustawiasz słowa nie brane pod uwagę np.:

if message contains "skript.pl" or "minecraft.net":

Do pliku "plugins/Skript/scripts/AntyReklama/log.log" zapisuję się nick gracza oraz jego ip.

• 0
on chat:    if message contains "csrv" or "hostmc" or "gomc" or "srvmc" or ".pl":        if message contains "skript.pl":			stop		if player doesn't have permission "sutek":            cancel event            set {_ip.%player%} to player's ip            log "%player% probowal zareklamowac serwer, jego IP to: %{_ip.%player%}%" to "plugins/Skript/scripts/AntyReklama/log.log"			broadcast "%player% probowal zareklamowac serwer"

Powinno działać nie testowałem, w 3 linijce ustawiasz słowa nie brane pod uwagę np.:

if message contains "skript.pl" or "minecraft.net":

Do pliku "plugins/Skript/scripts/AntyReklama/log.log" zapisuję się nick gracza oraz jego ip.

Skrypt idealny o to mi chodziło, ale nie zapisuje do pliku nawet utworzyłem plik/folder o takiej nazwie i nic się nie dzieje : ( 

• 0

@up Oki poprawie to ale potrzebujesz addona do Skript, konkretnie TEN .

log "%player% probowal zareklamowac serwer, jego IP to: %{_ip.%player%}%" to "plugins/Skript/scripts/AntyReklama/log.log"

Jak zainstalowałeś WildSkript, zamień tą linijkę na:

wf "%player% probowal zareklamowac serwer, jego IP to: %{_ip.%player%}%" to "plugins/AntyReklama/reklamy.txt"

Jak pewnie zauważyłeś, zamiast "plugins/Skript/scripts/AntyReklama/log.log" jest "plugins/AntyReklama/reklamy.txt" - tam szukaj logów.

Liczę że pomogłem :)

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...