XXXXXXXXXX 2 Opublikowano 12 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2018 Czy istnieje metoda getBlockChange()? bo ustawiam block graczowi i późni sprawdzam czy loc.getBlock().getType().equlas //bla bla ale to nie działa bo przecież blok poprzednio jest tworzony tylko dla jednego gracza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 12 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2018 wrzucaj to do mapki i po prostu ustawiaj na air, lub co tam chcesz wysylasz sendblockchange, to wrzucaj tez blok do mapki, key uuid, value List<Block> (lub location) i wtedy mozesz pobierasz block przy uzyciu przyklad: final Block block = blocks.get(p.getUniqueId()).get(0); i wysylasz sendblockchange gdzie zamieniasz ten block na cos innego, i mozesz usunac z mapki ten blok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 XXXXXXXXXX 2 Opublikowano 13 marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 marca 2018 ale rozumiesz że nie da się getBlock jeżeli blok jest stworzony dla gracza przez sendBlockChange bo np ktoś go edytuje i mam go ustawiać na AIR, pomyśl trochę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 598 Opublikowano 13 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2018 5 minut temu, XXXXXXXXXX napisał: ale rozumiesz że nie da się getBlock jeżeli blok jest stworzony dla gracza przez sendBlockChange bo np ktoś go edytuje i mam go ustawiać na AIR, pomyśl trochę ?? To może podaj co dokładnie chcesz osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 344 Opublikowano 13 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2018 Sam musisz sobie zapisywać jaki typ bloku wysłałeś. Musisz zapisać sobie MaterialData i BlockState (ten drugi nie wiem czy jest bezpieczny do takiego zapisu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
XXXXXXXXXX 2
Czy istnieje metoda getBlockChange()? bo ustawiam block graczowi i późni sprawdzam czy loc.getBlock().getType().equlas //bla bla ale to nie działa bo przecież blok poprzednio jest tworzony tylko dla jednego gracza...
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi