Skocz do zawartości

Meleride poszukuje ekipy!

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

@uEqualirum w sprawie maszyny, wolałbym już jak coś sobie sam jako założyciel ją opłacać, niż być dość poufnym w takiej sprawie ;)

Plus - jako że mamy sponsoring z marką lvlup.pro - otrzymujemy od nich maszynę bez mojego wkładu. Spójrz tutaj.

Wciąż aktualne! :)

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-180021

• 2 tygodnie później...

Uwaga na "współpracę" z kolegą, skoro kogoś jeszcze nie zna i nie poznał.. oraz nie pozna, a już pisze "toksyczny".

Oczekujemy:
- Aktywności na serwerze/Discordzie,
- Posiadania doświadczenia w tym, na co się chce rekrutować,
- Dojrzałości psychicznej - wiek jest nieważny,   <-------- @Savorski sądzę że nie masz a ni jednego z tych rzeczy więc ekipa mądrzejsza "dojrzała" tak jak ty przyda się.
- Opcjonalnie - posiadania mikrofonu,
- Posiadania Discorda.

Oferujemy:
- Elastyczne godziny pracy - nie trzeba się śpieszyć, twoja rola musi być wykonana, ale bez przesady! - Pracy? Polecam poczytać i dobierać właściwsze słowa... Wynagradzasz za te "godziny robocze" czy jak - bo nic o tym nie piszesz, a należało by jeśli tak.
- Przyjazną i doświadczoną ekipę,  <--- co można zobaczyć pod moim tematem ;)
- Pełną organizację, <-- nie skomentuje
- Szybki serwer do testów, <-- aha
- Pomoc, gdyby się czegoś nie potrafiło, <---- "Pełną organizację"... "potrafiło" Xdd
- Nabycie nowego doświadczenia,
- Posadę oraz posiadłość i inne dodatki na start na serwerze.

Dodając poparcie w argumencie wyżej co napisał @Inder00, nawet go dobrze nie poznałeś a już wyrzuciłeś.

Resztę należałoby tylko wyśmiać - totalna dziecinada.

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-180925

Gość Vylence

TLDR; Odradzam współpracy z m. in. Meltem.
Zacznijmy od tego – w jaki sposób, miałem okazję poznać ekipę SnowMelta. Było to jeszcze za czasów starego meleride, gdy raczkowali – dołączyłem raz i odszedłem, wtedy jeszcze narzekać nie mogłem. Zaczęło się dopiero za kolejnymi razami. Oto moje przeżycia, i powody – dlaczego nie warto gościć w ekipie meleride. Miłej lektury życzę.

Rekrutacja. Niestety, miałem okazję rekrutować się tylko na budowniczego i grafika, a no – na policjanta(ich nazewnictwo moderatora, fyi) ale to bez rekrutacji.

Budowniczym, byłem 2 razy. Pomińmy pierwszy raz, oszczędzając wam czasu na czytanie tego że kiedyś było dobrze – skupmy się, na tym dlaczego teraz się nie opłaca wchodzić w te kręgi; Za drugim razem, dostałem się do grupy poprzez bezpośrednią rozmowę ze SnowMeltem, jak również prywatną rekrutację. Po wejściu na serwer, zastałem bardzo zionące, wręcz przesadzonym profesjonalizmem, pytanie od jednego z administratorów(happi) – Po co chcesz być budowniczym? – objaw istnego profesjonalizmu, czyż nie zgodzicie się ze mną? ^>^

Jestem prawie pewien, że nie tylko mnie by to zniechęciło do samego serwera, ach, tym bardziej  zresztą do owego składu. Nie zostałem za to od nikogo przeproszony, a nawet więcej – zostałem ochrzaniony za odpowiedź mu! Mhhrrr, powiew profesjonalizmu.

Brak organizacji. Tak, ale czekaj! Jak to, czyli organizacja w melerajd tak naprawdę nie istnieje?

Odpowiedź brzmi tak. Organizacja w meleride, nie oszukujmy się, wygląda jak wygląda. Powiem więcej – jest tragiczna. Wśród wielu osób krytykujących owy serwer, jest to jedna z rzeczy śmieszących każdego – planowanie, i to nie bez powodu. Co prawda – po dojściu Kacpra do ekipy prace chociaż minimalnie poszły w ruch, ale w końcu jedna osoba bez stanowiska właściciela, nad całym projektem nie zapanuje. To należy do Melta, a teraz przejdźmy co się zmieniło między moim pierwszym momentem kiedy byłem w administracji, a drugim – opisywanym wyżej. NIC. Planowanie, i planowanie. To nie jest żart, meleride mocno cechuje się planowaniem. Jedyne prace jakie zauważalnie ruszyły, to budowa mapy. Postępy zauważyłem z poziomu discorda – pomimo że samej całości na oczy nie widziałem.

Zaplecze techniczne – w tym jest rzecz. Tu prawie ciągle nic się nie zmienia, a nie przepraszam – zmienia(ją) się, plany! Tak jak zaznaczyłem wcześniej, Kacper przyśpiesza pracę -  ale mówię, nie jest on jedyną osobą w ekipie. Ciągle jakieś polepszenie systemów pracy grupowej – nawet to nazwali, bodajże v0.3DEV czy coś w tym stylu. W skrócie, system działający tak jak wszystkie inne wcześniej – napędzające dodatkowo tylko resztę ekipy limitem czasowym. Są jeszcze jakieś tam mniejsze zmiany, ale imho jest to po prostu lanie wody.

Atmosfera. Jako, że przedstawiłem wam jak to wygląda od strony rekrutacji – warto opisać wszystko od środka. Nie chcę w żaden sposób atakować tu Mikołaja, bo z samym nim poprawiłem swoje stosunki – chcę tylko na jego przykładzie pokazać, jak wygląda praca w meleride. Była sytuacja z kościołem – prosto i na temat, jako budowniczy moim zadaniem, jest przebudowa mapy(wtedy była jeszcze z internetu). Natomiast pewne osoby w ekipie tego nie zauważają – opisując wszystko po krótce, wysadziłem kościół, zamiast zniszczyć go wandem. Cóż – przyznaję, prowokowałem, a bardziej śmieszkowałem jeszcze wtedy, z Reedzeva – lubię się pośmiać, jak większość z nas. Zwłaszcza, że przez pewien okres Reedzev miał dosyć wielkiego bzika na punkcie religijnym w wielu miejscach, ale to idąc lekką dygresją. Wracając to meritum sprawy, od Melta dostałem ochrzan – i tymczasowe odebranie uprawnień. Tak, tylko za wysadzenie kościóła! W grze!

Kolejna sprawa – jako jedyny i główny budowniczy w tamtym momencie, nie mogłem się ubłagać o dostęp do kanałów wyższych, zwanych jako olimp.

Brak kompetencji. Mowa oczywiście, o ekipie.

Melt – szczerze powiedziawszy, ma zerową smykałkę do projektów tego typu, a dokładniej organizacji.
Powiem tu, że w planach było wprowadzanie, a raczej stworzenie nowego silnika – chyba nawet nadal jest. Ich jednym z priorytetów było właśnie to.

Dziecinne zachowanie, widywane u niego często – jako że nie mam zamiaru być aż tak chamski tutaj się ani trochę nie wypowiem, sam zachowuję się wiecznie jak dziecko i często jestem nastawiony do wielu
rzeczy arogancko, dlatego tu ci odpuszczę.

1. Utopijne wizje, kompletny brak realizmu i jedna z jego większych wad. Sam będąc na kanale i słuchając jego niektórych planów łapałem się za głowę, nie tylko ja.
  2. Wypowiadanie się po angielsku – tyle błędów, nadal zero poprawy. Często to ja musiałem mu gdziekolwiek zgłaszać jego MISTAKES. Nadal nie zrozumiał, że do formy oficjalnej lepiej nie używać takich wyrazów, zwłaszcza kiedy nie zna ich poprawnej pisowni.
  3. Nowinki, wcześniej tygodniki miały być pisane regularnie. Aktualnie co nieokreślony czas dostajemy ściankę tekstu, z czego 30% to przeprosiny.

CrabBuilder – tak, tobie już tak łatwo nie odpuszczę, nie osobie takiego pokroju. Generalnie, crabik ma na karku wiele przewinień – lecz tu już się nie wstrzymam od wypowiedzi. Pod przykrywką wrócił na rynek budowlany, jest to po prostu batman_joker – gdyby ktokolwiek nie wiedział, czym zawinił, jest to osoba która kiedyś zawłaszczała sobie cudze budowle – tak, była to cała ekipa CraftCast, kompletnie się pod nie podpisywał, wysyłał gdzie tylko było można. A zdajecie sobie sprawę co jest najśmieszniejsze, a zarazem najbezczelniejsze? Po zapytaniu go na discordzie, czy chociażby przeprosił za swoje dokonania i pogwałcenie praw autorskich, odpowiedział że nie.

Ostatnie moje słowa na ten post - czy to nie dziwne, że ten cały owocny projekt serwera reallife ciągnie się już tak długo? Przytoczyłbyś nam datę rozpoczęcia prac nad pierwszym meleride, Melt?

Edytowane przez Vylence
https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-180941

Witam, z tej strony SebxteR dwu krotny były członek MeleTeam chciałbym trochę opowiedzieć o moich przeżyciach z tym serwerem. 
Problemem który ja zauważyłem, jest brakiem zainteresowania. Podczas gdy mój brat dołączył, dostał swoje zadania(które też do końca nie były trafne i zostawiające bez pytań) ja nie dostałem nic. Jako ich modelarz, nie miałem kompletnego pojęcia co jest moim zadaniem, czego im potrzeba aktualnie - byłem zdany na właśnie, siebie. Sam musiałem dopytywać co mam stworzyć, ale praktycznie żadnych informacji nie dostawałem, tworzyłem to co mi wydawało się potrzebne pod ten tryb. Rangę którą dostałem to "Modelarz" a tak naprawdę musiałem tworzyć modele, rysować tekstury itp, brak jakichkolwiek informacji, grafik które mam wykorzystać, wszystko musiałem tworzyć SAM. I nie oszukujmy się, to jak byliśmy traktowani przez nich było lekką przesadą. 

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-180942

W dniu 25.05.2018 o 23:29, DrVyl3nce napisał:

pytanie od jednego z administratorów(happi) – Po co chcesz być budowniczym? 

fdSKKc76gB

Nie zapytałem czemu chcesz być budowniczym, a dlaczego chcesz ponownie, po ostatnim wybryku, dołączyć. To różnica.

Ja ciebie nie chciałem wpuszczać tam w ogóle drugi, a nawet trzeci raz, ale się zgodziłem, bo:

a) Melt chciał

b) myślałem, że wkońcu zmądrzejesz i przestaniesz zachowywać się jak bachor

No, ale jak widać źle myślałem.

Wracając to meritum sprawy, od Melta dostałem ochrzan – i tymczasowe odebranie uprawnień. Tak, tylko za wysadzenie kościóła! W grze!

Bzdura, zaczęliście się kłócić oboje po tym, jak Reedzev zobaczył co zrobiłeś. To był powód odebrania uprawnień.

Kolejna sprawa – jako jedyny i główny budowniczy w tamtym momencie, nie mogłem się ubłagać o dostęp do kanałów wyższych, zwanych jako olimp.

Nie jestem pewien czy ów kanał wtedy istniał. Było nas wtedy 4, może 5, więc jestem na 90% pewny, że tak nie było.

Olimp powstał jak przybyło więcej osób do administracji i chcieliśmy omawiać sprawy wyższej wagi. Nic dziwnego, że nie chcieliśmy cie tam wpuścić, skoro miałeś swoje odpały i nie mieliśmy do ciebie na tyle zaufania.

Mógłbym omówić cały twój post, ale nie mam teraz czasu na czytanie wszystkiego, może potem. Miłego dnia.

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181101

@Kraftowy rozumiem, że jako że ja napisałem źle o Tobie - teraz chcesz się wyprzeć na mnie. Nieźle.

W dniu 25.05.2018 o 21:48, Kraftowy napisał:

Dodając poparcie w argumencie wyżej co napisał @Inder00, nawet go dobrze nie poznałeś a już wyrzuciłeś.

Indera znam 3 lata. Tworzyłem z nim dwa razy forum, znam tego Pana bardzo długo. Rozumiem, że według Ciebie oznaczanie całej administracji z bezsensowną wiadomością (Co jest zabronione w naszym regulaminie w §2.8) jest według Ciebie dobre. W takim razie życzę powodzenia z Pana ofertą.

Nawet nie masz się do czego przyczepić w naszej ofercie, bezpodstawna krytyka. Nie znasz sytuacji - nie oceniaj.

Było to jeszcze za czasów starego meleride, gdy raczkowali

Nie przytaczaj historii która była z... 2 lata temu? Wtedy zaczynałem Mele tworzyć.

Po wejściu na serwer, zastałem bardzo zionące, wręcz przesadzonym profesjonalizmem, pytanie od jednego z administratorów(happi) – Po co chcesz być budowniczym?

Normalne pytanie, nie rozumiem o co Tobie chodzi.

Jestem prawie pewien, że nie tylko mnie by to zniechęciło do samego serwera, ach, tym bardziej  zresztą do owego składu.

Niezłe masz wymagania, skoro zniechęca Cię normalne pytanie.

Brak organizacji. Tak, ale czekaj! Jak to, czyli organizacja w melerajd tak naprawdę nie istnieje?

is4P6Em.png 

Co rozumiesz przez "brak organizacji"?

opisywanym wyżej. NIC. Planowanie, i planowanie.

Spojrzałeś chociaż raz na mapę, albo na Nasze repozytorium w okresie rozwoju wersji v0.3? 

Tu prawie ciągle nic się nie zmienia, a nie przepraszam – zmienia(ją) się, plany!

Jak wyżej.

Ciągle jakieś polepszenie systemów pracy grupowej – nawet to nazwali, bodajże v0.3DEV

Wersja v0.3 miała właśnie na celu polepszenie organizacji Mele. To chyba lepiej, jak idziemy ciągle do przodu z systemem pracy grupowej, prawda?

lubię się pośmiać, jak większość z nas.

Pośmiać, w rozumieniu niszcząc budynek, który stał już ładny i dobrze zbudowany. Nieźle.

Wracając to meritum sprawy, od Melta dostałem ochrzan – i tymczasowe odebranie uprawnień. Tak, tylko za wysadzenie kościóła! W grze!

Dostałeś ochrzan za zniszczenie gotowego budynku, który ładnie wyglądał - co nie należy do prac budowniczego.

Na miejsce zwane "Olimpem Meleride" dostęp otrzymują tylko osoby, które sobie na to zasłużyły. Tak - podkreślam, zasłużyły. Ty byłeś tylko 2 dni w ekipie od kiedy zapytałeś się o miejsce w tamtym miejscu. Nawet nie mogłem od Ciebie jeszcze zaczerpnąć jakiegoś zaufania, tym bardziej że w tym momencie zaliczyłeś już jedno odejście od ekipy.

Powiem tu, że w planach było wprowadzanie, a raczej stworzenie nowego silnika – chyba nawet nadal jest. Ich jednym z priorytetów było właśnie to.

Nawet dobrego research'u nie zrobiłeś, a wypowiadasz się na temat naszych aktualnych prac. Projekt własnych patch'y do silnika PaperSpigot został porzucony.

Dziecinne zachowanie, widywane u niego często

Wiem o tym, że wspomniałeś mi na temat tego, że Ty również zachowujesz się czasem jak dziecko. Jednak nie sądzę, że takie na przykład ciągłe darcie głosu na kanale głosowym jest normalne.

Wypowiadanie się po angielsku – tyle błędów, nadal zero poprawy.

Kiedy na kanale głosowym Meleride wypowiadałem się po angielsku? To polski serwer. Nie przytaczaj mi co było na innych serwerach.

Nowinki, wcześniej tygodniki miały być pisane regularnie. Aktualnie co nieokreślony czas dostajemy ściankę tekstu

Bo czasami nie mam po prostu czasu w określony dzień ich napisać, bo na przykład mam zawalony tydzień. Ja też mam szkołę, nie jestem emerytem i nie mam 100% wolnego czasu.

CrabBuilder – tak, tobie już tak łatwo nie odpuszczę, nie osobie takiego pokroju. Generalnie, crabik ma na karku wiele przewinień – lecz tu już się nie wstrzymam od wypowiedzi. Pod przykrywką wrócił na rynek budowlany, jest to po prostu batman_joker – gdyby ktokolwiek nie wiedział, czym zawinił, jest to osoba która kiedyś zawłaszczała sobie cudze budowle – tak, była to cała ekipa CraftCast, kompletnie się pod nie podpisywał, wysyłał gdzie tylko było można. A zdajecie sobie sprawę co jest najśmieszniejsze, a zarazem najbezczelniejsze? Po zapytaniu go na discordzie, czy chociażby przeprosił za swoje dokonania i pogwałcenie praw autorskich, odpowiedział że nie.

Co ma Nasz budowniczy do Twojej krytyki na temat Meleride? Nie przywłaszczaj tutaj jego starej opinii zwłaszcza, że jego styl budowli znacznie się poprawił, i chłopak buduje nieźle.

czy to nie dziwne, że ten cały owocny projekt serwera reallife ciągnie się już tak długo? Przytoczyłbyś nam datę rozpoczęcia prac nad pierwszym meleride, Melt?

To jest projekt Start-up'owy. Takich projektów nie robi się w 3 miesiące, nawet jak przypuszczałem że jego tak szybko napiszę. Chcę rozwinąć jak tylko się da ten serwer, kiedy ustalałem datę pierwszego wydania Meleride - koniec wakacji 2017, nie miałem jeszcze dostatecznej wiedzy co do pierwszego wydania Meleride.

Proszę - pierwszy Meleride, ten na skryptach miał miejsce dwa lata temu. Nie pytasz mnie o drugi, aktualny Meleride - nie mogę więc odpowiedzieć na Twoje pytanie.

W dniu 25.05.2018 o 23:32, SebxteR napisał:

Witam, z tej strony SebxteR dwu krotny były członek MeleTeam chciałbym trochę opowiedzieć o moich przeżyciach z tym serwerem. 

Proszę, dostosuj się do zasad interpunkcji, oraz do zasad ortografii.

ja nie dostałem nic.

A pojazdy, które sam mi przedstawiałeś? Kluczyki, telefony? Nawet na swoim kanale youtube masz te materiały z przygotowań Meleride.

Rangę którą dostałem to "Modelarz" a tak naprawdę musiałem tworzyć modele, rysować tekstury itp, brak jakichkolwiek informacji, grafik które mam wykorzystać, wszystko musiałem tworzyć SAM.

Zadaniem modelarza jest przygotowywanie modeli. Przecież sam miałeś przygotowywać grafiki, z których miałbyś korzystać. Nawet pisałeś, że na pojeździe kurierskim z Pocztą Polską grafika będzie w późniejszym czasie do wymiany na inną.

I nie oszukujmy się, to jak byliśmy traktowani przez nich było lekką przesadą. 

Wiesz, jako Właściciel projektu staram się do każdego odnosić z szacunkiem. Gdzie więc mówisz, że byłeś źle traktowany?

Edytowane przez Savorski
https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181104

Gość Vylence
2 godziny temu, Savorski napisał:

Kiedy na kanale głosowym Meleride wypowiadałem się po angielsku? To polski serwer. Nie przytaczaj mi co było na innych serwerach.

Mowa o nowinkach i oficjalnym discordzie serwerowym, pobudka.

Normalne pytanie, nie rozumiem o co Tobie chodzi.

Ty tak na serio? XDDD

Pytanie po co chcesz zostać budowniczym nie jest normalne, jeśli wg ciebie jest ono na miejscu, to za wysokich standardów nie macie.

Dostałeś ochrzan za zniszczenie gotowego budynku, który ładnie wyglądał - co nie należy do prac budowniczego.

Dałeś mi pełne zezwolenie na edytowanie mapy, to ja decyduję, co jest brzydkie. Myślałem, ze wielki właściciel poważnego projektu serwera reallife od kilku lat ma pojęcie jaka rola pełni jakie zadania.

Spojrzałeś chociaż raz na mapę,

Czytanie ze zrozumieniem.

Co ma Nasz budowniczy do Twojej krytyki na temat Meleride? Nie przywłaszczaj tutaj jego starej opinii zwłaszcza, że jego styl budowli znacznie się poprawił, i chłopak buduje nieźle.

Powiedz, że masz po prostu głęboko gdzieś kogo przyjmujesz byle żeby odwalał robote.

Mnie pod pretekstem złej opinii nie miałeś raz zamiaru przyjmować, za to dzieciaka który od już prawie roku nie przeprosił wtedy najpopularniejszej ekipy budowlanej w Polsce, za plagiat został przyjęty od razu. 

Bo czasami nie mam po prostu czasu w określony dzień ich napisać, bo na przykład mam zawalony tydzień. Ja też mam szkołę, nie jestem emerytem i nie mam 100% wolnego czasu.

To przestań co nowinke przepraszać, za brak wystawienia jej na określony termin. Też mogę komuś mówić, że przepraszam, a potem robić to samo.

Pośmiać, w rozumieniu niszcząc budynek, który stał już ładny i dobrze zbudowany. Nieźle.

Też bym cie mógł krytykować za humor. Nieźle

Wiem o tym, że wspomniałeś mi na temat tego, że Ty również zachowujesz się czasem jak dziecko. Jednak nie sądzę, że takie na przykład ciągłe darcie głosu na kanale głosowym jest normalne.

Wypraszam sobie, drę się tylko w przypadku przegranej.

Czekam na odpowiedź, tylko żeby nie nastąpiła ona po 5 dniach - jak to było z reakcją na grief.

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181118

26 minut temu, DrVyl3nce napisał:

Mowa o nowinkach i oficjalnym discordzie serwerowym, pobudka.

Przejrzałem sobie kilka nowinek, w którym mogłem napisać jakieś angielskie słowo.
Z ostatnich nowinek zauważyłem tylko napisaną przeze mnie literówkę "stuffu" która była moim oficjalnym błędem. Zmieniłem przypadkowo słowo ekipa na rzecz. To akurat moja wina.
Zacytowałem tam również piosenkę "It’s been a long day, without you my friend…" pewnego słynnego twórcy - Wiza Khalify. Nie widzę tu nic błędnego.
---
Nowinki z 26 kwietnia. W tytule newsa trzeciego można znaleźć tekst "Meleride <3 OpenSource".
Tytuł jest adekwatny do treści. Nic błędnego.
---
Nowinki z 12 kwietnia.
Dodałem tam tekst "Stay Tuned" jako zakończenie newsa pierwszego, oznaczającego dokładnie - "Bądźcie czujni, nie przestrajajcie odbiorników". Adnotacja do bycia czujnym w związku z nadchodzącymi zmianami - wersja 0.3Dev. Dalej nie widzę tutaj nic, co miałoby odchodzić od tematu.
Jest tam również słowo "feature", znajdujące się w zdaniu "W sobotę zostanie przeprowadzona rozmowa organizacyjna z rozplanowaniem i opisywaniem rzeczy dotyczących samej organizacji, oraz dotyczących samych feature’ów, które zamierzamy wprowadzić.". Feature z angielskiego "cecha", a tu opisuję, że zamierzam wprowadzić pare zmian (czyli notabene cech) w najbliższych dniach (w tamtym momencie), a dokładnie nawet - na sobotniej rozmowie. 
Dalej brak jakiegokolwiek odchodzącego sensu słowa od zdania.

36 minut temu, DrVyl3nce napisał:

Ty tak na serio? XDDD

Co jest dziwnego w zapytaniu "Dlaczego chciałbyś zostać budowniczym?"?
Normalne pytanie, jeśli to Ty nie potrafisz się z nim uporać - to z Tobą coś jest nie tak.

38 minut temu, DrVyl3nce napisał:

Dałeś mi pełne zezwolenie na edytowanie mapy, to ja decyduję, co jest brzydkie. Myślałem, ze wielki właściciel poważnego projektu serwera reallife od kilku lat ma pojęcie jaka rola pełni jakie zadania.

A zapytałeś się chociaż reszty ekipy czy podoba im się kościół? Innym członkom jak widać się podobał, nie liczy się w naszym składzie opinia jednej osoby, a wielu. Przyjmujemy tak chociażby osoby do rekrutacji, gdzie nie tylko ja decyduje kto do MeleTeam'u przychodzi - a wiele członków.

40 minut temu, DrVyl3nce napisał:

Czytanie ze zrozumieniem.

No dobra, tu akurat nie doczytałem. Ale skąd masz pewność, co się zmienia aktualnie? No właśnie, tej pewności nie masz. Efekty zmian na mapie widać choćby po screenie wyżej, który określa zadania przydzielone dla budowniczych.

36 minut temu, DrVyl3nce napisał:

Powiedz, że masz po prostu głęboko gdzieś kogo przyjmujesz byle żeby odwalał robote.

Musiałbym się uważać za nie wiadomo jak głupiego właściciela, by tak myśleć o własnych kolegach z ekipy.
Kamil przeszedł rekrutację z wynikiem pozytywnym, bo jego budowle nas zadowoliły.
Po krótkiej prywatnej rozmowie ze mną również się przyznał, że wtedy kiedy rozmawiał on jeszcze pod postacią "jokera" postąpił głupio, i nie zamierza tak postępować w składzie Meleride.
Jego efekty widać choćby po ogromnej bazylice, którą aktualnie buduje.

42 minuty temu, DrVyl3nce napisał:

Mnie pod pretekstem złej opinii nie miałeś raz zamiaru przyjmować, za to dzieciaka który od już prawie roku nie przeprosił wtedy najpopularniejszej ekipy budowlanej w Polsce, za plagiat został przyjęty od razu. 

Wyrobiłem sobie już po prostu na Tobie opinię sprzed kilku lat. To moja opinia o Tobie - nie innych z internetu. Jego znam pierwszy raz - na czysto. Swój poziom sam również przedstawiasz, nazywając Kamila "dzieciakiem" choćby w tym wątku.

43 minuty temu, DrVyl3nce napisał:

To przestań co nowinke przepraszać, za brak wystawienia jej na określony termin. Też mogę komuś mówić, że przepraszam, a potem robić to samo.

Więc co mam pisać żeby określić, że byłem trochę zajęty więc nie dałem rady napisać nowinek tydzień temu?

44 minuty temu, DrVyl3nce napisał:

Wypraszam sobie, drę się tylko w przypadku przegranej.

Ale to i tak wciąż Twoje zachowanie, pokazujesz tym właśnie zachowaniem jaki toksyczny jesteś w niektórych przypadkach. 

45 minut temu, DrVyl3nce napisał:

jak to było z reakcją na grief.

Ten grief też wyrobił sobie Twoją opinię u mnie. Myślisz, że jak próbowałeś dojść 3 raz do ekipy, to nie wiedziałem co robiłeś przedtem? Myślisz, że potrafię zapomnieć?

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181126

Gość Vylence
52 minuty temu, Savorski napisał:

Ale to i tak wciąż Twoje zachowanie, pokazujesz tym właśnie zachowaniem jaki toksyczny jesteś w niektórych przypadkach. 

Mówię serio, nie zmuszaj mnie do wyciągania na ciebie brudów co do zachowania, wyraziłem się chyba jasno.

53 minuty temu, Savorski napisał:

Więc co mam pisać żeby określić, że byłem trochę zajęty więc nie dałem rady napisać nowinek tydzień temu?

To co teraz, ale nie co tydzień i w podobnej, lekko zmienionej od niedawna formie.

54 minuty temu, Savorski napisał:

Swój poziom sam również przedstawiasz, nazywając Kamila "dzieciakiem" choćby w tym wątku.

co

54 minuty temu, Savorski napisał:

Co jest dziwnego w zapytaniu "Dlaczego chciałbyś zostać budowniczym?"?
Normalne pytanie, jeśli to Ty nie potrafisz się z nim uporać - to z Tobą coś jest nie tak.

Pytanie tak nie brzmiało, proszę o niekoloryzowanie faktów.
Nawet jeśli było to "czemu"(zapamiętałem pytanie inaczej, jako po co - nic tutaj nie poradzę jednak, mogę jedynie z rękoma w górze przyznać wam rację, bo akurat tu dużej kontroli nie mam, wasz discord - macie nad nim większą kontrole i manipulacje)

58 minut temu, Savorski napisał:

Po krótkiej prywatnej rozmowie ze mną również się przyznał, że wtedy kiedy rozmawiał on jeszcze pod postacią "jokera" postąpił głupio, i nie zamierza tak postępować w składzie Meleride.

Ale nadal ich nie przeprosił, jak można mieć do "chłopaka"(żeby nie powiedzieć dzieciaka, w końcu -10 do opinii) jakikolwiek szacunek? Mówię poważnie.

59 minut temu, Savorski napisał:

A zapytałeś się chociaż reszty ekipy czy podoba im się kościół? Innym członkom jak widać się podobał, nie liczy się w naszym składzie opinia jednej osoby, a wielu. Przyjmujemy tak chociażby osoby do rekrutacji, gdzie nie tylko ja decyduje kto do MeleTeam'u przychodzi - a wiele członków.

Jako jedyny, główny budowniczy, nie interesowała mnie opinia innych osób z ekipy. Wybacz, jeśli pracowałbym z większą grupą osób - prace przebiegały by w inny sposób, muszę cie tutaj wprowadzić do prawdziwego świata - każdy ma inny gust i opinię, a skąd miałem wiedzieć że jako jedyny główny budowniczy będę musiał być na smyczy reszty ekipy(nie podważam waszych budowlanych kompetencji ofc).

Na wyburzanie innych rzeczy nie reagowaliście w ogóle, dopiero w przypadku kościoła. 

coś jeszcze plz, mam dzisiaj dużo wolnego czasu

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181129

2 minuty temu, DrVyl3nce napisał:

Mówię serio, nie zmuszaj mnie do wyciągania na ciebie brudów co do zachowania, wyraziłem się chyba jasno.

Poza Meleride mogłem się różnie zachowywać. Zbędna prowokacja.

3 minuty temu, DrVyl3nce napisał:

co

A co napisałeś w poprzedniej odpowiedzi?

1 godzinę temu, DrVyl3nce napisał:

za to dzieciaka który od już prawie roku nie przeprosił wtedy najpopularniejszej ekipy budowlanej w Polsce, za plagiat został przyjęty od razu. 

---

4 minuty temu, DrVyl3nce napisał:

Pytanie tak nie brzmiało, proszę o niekoloryzowanie faktów.

A jak mogło brzmieć inaczej?

fXqFtzS.png

@happiś zadał Tobie dość proste pytanie, nie widzę w nim żadnej prowokacji, nawet jeśli wiem że mu trochę w skórę już dałeś :P

6 minut temu, DrVyl3nce napisał:

Ale nadal ich nie przeprosił

A to już mnie nie interesuje czy przeprosił czy nie - to jaka jest jego relacja w MeleTeam'ie, a tam u innych budowniczych to co innego. Dałem Kamilowi szansę, i robi dobrze swoje ;)

8 minut temu, DrVyl3nce napisał:

a skąd miałem wiedzieć że jako jedyny główny budowniczy będę musiał być na smyczy reszty ekipy

Wiesz, nie byłeś wtedy na smyczy ekipy, ale jako właściciel mogłeś mi chociaż powiedzieć o decyzjach jakie chcesz podjąć. Jakby nie patrzeć - powinienem kontrolować wszelki ruch jaki się dzieje na mapie, i zostać powiadamianym co chcesz wprowadzać, bo cała opinia serwera (jak i również i mapy idzie na mnie).

9 minut temu, DrVyl3nce napisał:

Na wyburzanie innych rzeczy nie reagowaliście w ogóle, dopiero w przypadku kościoła. 

Wyburzanie innych rzeczy, to znaczy? O dzielnicy dałeś mi już znać, że będziesz ją zmieniał. O kościele nie.

Nie chcę wprowadzać jakiegoś chaosu w tym wątku. Od kłótni jest wiadomość prywatna, a nie ten wątek. Zapraszam więc na discorda / na PW.

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181130

Gość Vylence
18 minut temu, Savorski napisał:

Nie chcę wprowadzać jakiegoś chaosu w tym wątku. Od kłótni jest wiadomość prywatna, a nie ten wątek. Zapraszam więc na discorda / na PW.

Dlaczego, lepiej dla ciebie raczej jak będziesz tutaj się wybraniał niż gdzie indziej.

Poza Meleride mogłem się różnie zachowywać. Zbędna prowokacja.

Również bierzesz moje zachowanie jakiś czas temu do wyrabiania opinii, generalnie to czytasz to co sam piszesz?

A co napisałeś w poprzedniej odpowiedzi?

Dobrze że pytasz, niestety nie wiem do czego się odwołujesz więc nie zaznaczę ci momentu napisania tego. Co do niego, jakbyś nie zrozumiał - chodzi mi o sens, twojego zdania. Co ma nazwanie kogoś dzieciakiem, do zachowania?

5 godzin temu, happiś napisał:

Nie jestem pewien czy ów kanał wtedy istniał. Było nas wtedy 4, może 5, więc jestem na 90% pewny, że tak nie było.

Istniał. Sam melt mówił że taki istnieje, trochę o tym prywatnie rozmawialiśmy, kontaktujesz co się dzieje w środku ekipy? :P 

Edytowane przez Vylence
https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181131

21 minut temu, DrVyl3nce napisał:

Dlaczego, lepiej dla ciebie raczej jak będziesz tutaj się wybraniał niż gdzie indziej.

Robisz mi chaos w wątku, który nie został po to stworzony. Rozumiem że się tu mogę wybronić - racja. Jednak ten kanał jest ofertą rekrutacyjną, nie krytyką na Meleride.

21 minut temu, DrVyl3nce napisał:

Również bierzesz moje zachowanie jakiś czas temu do wyrabiania opinii, generalnie to czytasz to co sam piszesz?

Tak, czytam. Nie "jakiś czas temu", bo ile byłeś czasu temu w mojej ekipie, z dwa tygodnie? Trzy? W takim okresie czasu miała miejsce Nasza rozmowa, kiedy się wydzierałeś grając w League of Legends.

23 minuty temu, DrVyl3nce napisał:

Co ma nazwanie kogoś dzieciakiem, do zachowania?

Obrażasz kogoś, to daje Tobie minus na opinię.

Jak pisałem - nie chcę tutaj robić bałaganu. Rozumiem, że możesz widzieć MeleTeam jako niezorganizowana ekipa w mało-komfortowej atmosferze. Masz prawo do tego, by wypowiadać swoją krytykę tutaj. Jednak, zaśmiecasz mi wątek, który nie jest notabene pod to stworzony. Czasy, w których kiedyś tworzyłem temat "Z jakiego powodu nie lubisz Sava?" już dawno minęły :kappa:

Dlatego, jeszcze raz zachęcam do napisania prywatnej wiadomości, w której możemy wszystko wyjaśnić.

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181135

@Savorski jak widzę tylko ja nie mam do czego się przyczepić :)
Polecam popatrzeć kilka postów pod moim i je dokładnie przeczytać.

Ps. Albo piszesz Pan, albo na "ty" Xd

Jedynie można nazwać cię dzieckiem.

@DrVyl3nce widzę że nie tylko mnie "toksycznym" nazywa.

@Savorski toksycznym dzieckiem to jesteś tylko i wyłącznie ty.

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181156

2 godziny temu, Kraftowy napisał:

Polecam popatrzeć kilka postów pod moim i je dokładnie przeczytać.

A ja polecam poszukać własnych argumentów, a nie żerować na innych. 

Albo piszesz Pan, albo na "ty" Xd

Jedynie można nazwać cię dzieckiem.

Kolejny któremu sprawia problem to, że zwraca się do niego z szacunkiem :thinking:

toksycznym dzieckiem to jesteś tylko i wyłącznie ty.

Gdzie tu jest we mnie toksyczność? Czy ja Ciebie, albo Panów wyżej obrażam? Pierw sprawdź co znaczy być toksycznym, i jak odróżnić toksyczność od odpowiadania na krytykę. 

https://skript.pl/temat/24807-meleride-poszukuje-ekipy/#findComment-181175

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...