InawiaczeG1338 1 Opublikowano 19 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2018 (edytowane) Pomoze ktoś zeby scoreboard/sidebar odswiezalo co jakis czas ? Edytowane 19 stycznia 2018 przez InawiaczeG1338 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 knugi 770 Opublikowano 19 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2018 (edytowane) Pokaż swój aktualny kod //Sorki, link z shoutboxa i myślałem, że to w dziale skrypty. Edytowane 19 stycznia 2018 przez knugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 24 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2018 Tworzysz scoreboard, dodajesz mu score itd., po wbiciu gracza ustawiasz mu go, robisz jakiegos taska, w którym po prostu aktualizujesz go. Poczytaj jakis tutorial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 InawiaczeG1338 1 Opublikowano 27 stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2018 public class SideBarListener implements Listener { public void update(Player player) { ScoreboardManager sm = Bukkit.getScoreboardManager(); Scoreboard board = sm.getNewScoreboard(); Objective o = board.registerNewObjective("test", "dummy"); /** TUTAJ SA SCORY **/ player.setScoreboard(board); } public void run(){ for(Player p: Bukkit.getServer().getOnlinePlayers()){ update(p); } } @EventHandler public void onPlayerJoin(PlayerJoinEvent e) { Player p = e.getPlayer(); update(p); } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LloydPL 436 Opublikowano 27 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2018 (edytowane) dałem ci to na pw, działa to? (daj to zamiast swojego eventu onPlayerJoin) @EventHandler public void onPlayerJoin(PlayerJoinEvent e){ final Player p = e.getPlayer(); Bukkit.getServer().getScheduler().scheduleSyncRepeatingTask(this, new Runnable(){ @Override public void run(){ update(p); } }, 0, 20); } @InawiaczeG1338 nie było 2 klamer, tera może zadziała :? Edytowane 27 stycznia 2018 przez LloydPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 InawiaczeG1338 1 Opublikowano 27 stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2018 @LloydPL Mam taki błąd, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Taki mam bo tam byly jakies bledy co mi wywalałom @EventHandler public void onPlayerJoin(PlayerJoinEvent e) { final Player p = e.getPlayer(); { Bukkit.getServer().getScheduler().scheduleSyncRepeatingTask(this, new Runnable(){ @Override public void run(){ update(p); } } , 0, 20); } } } @LloydPL Cały czas mam taki sam błąd : Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 27 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2018 57 minut temu, LloydPL napisał: dałem ci to na pw, działa to? (daj to zamiast swojego eventu onPlayerJoin) @EventHandler public void onPlayerJoin(PlayerJoinEvent e){ final Player p = e.getPlayer(); Bukkit.getServer().getScheduler().scheduleSyncRepeatingTask(this, new Runnable(){ @Override public void run(){ update(p); } }, 0, 20); } @InawiaczeG1338 nie było 2 klamer, tera może zadziała :? 46 minut temu, InawiaczeG1338 napisał: @LloydPL Mam taki błąd, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Taki mam bo tam byly jakies bledy co mi wywalałom @EventHandler public void onPlayerJoin(PlayerJoinEvent e) { final Player p = e.getPlayer(); { Bukkit.getServer().getScheduler().scheduleSyncRepeatingTask(this, new Runnable(){ @Override public void run(){ update(p); } } , 0, 20); } } } @LloydPL Cały czas mam taki sam błąd : Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Stworzcie jakis sidebar, i go ustawcie jak gracz wbije pierwszy raz, potem juz tylko taskiem aktulizujcie jego score, a nie caly od nowa bo wtedy bedzie to dziwnie wygladac, tak jakby znikal i sie pojawial. 47 minut temu, InawiaczeG1338 napisał: @LloydPL Mam taki błąd, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Taki mam bo tam byly jakies bledy co mi wywalałom @EventHandler public void onPlayerJoin(PlayerJoinEvent e) { final Player p = e.getPlayer(); { Bukkit.getServer().getScheduler().scheduleSyncRepeatingTask(this, new Runnable(){ @Override public void run(){ update(p); } } , 0, 20); } } } @LloydPL Cały czas mam taki sam błąd : Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! a ty pierw naucz sie podstaw bo nie umiesz nawet klamr poprawnie stawiac i sie glowisz co nie dziala, do tego nie ustawiacie zadnego score z tego co widze z kodów ktore sa tutaj. Tylko tworzycie pusty scoreboard, i do tego task, poprawcie: new BukkitRunnable() { @Override public void run() { update(p); } }.runTaskTimer(plugin, 0L, 20L); Lub zrobcie po prostu w onenable jakiegos taska ktory aktualizuje juz od razu wszystkim. LloydPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 InawiaczeG1338 1 Opublikowano 27 stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2018 Dalej nic sie nie dowiedzialem xd Bo mi chodzi o to ze co jakis czas sie update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
InawiaczeG1338 1
Pomoze ktoś zeby scoreboard/sidebar odswiezalo co jakis czas ?
Edytowane przez InawiaczeG1338Odnośnik do komentarza
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi