Obmyśliłem sobie szatański plan zrobienia w OtherDrops takiej opcji żeby po kliknięciu jakimś itemkiem na teren zakładało cuboida o określonych wymiarach Miałem się już brać do pracy niestety dotarło do mnie, że się nie da, (lub nie wiem jak) dodać sprawdzanie czy w promieniu przykładowo 55 kratek nie ma cuboida. Miało by to anulować akcje żeby zapobiec nakładaniu się cuboidów.
Jakie funkcje powinien mieć skrypt:
* Ograniczenie działek na gracza, nie chce żeby gracz mógł założyć więcej niż 1 działkę
* Wymiary Cuboida : 50x50 i wysokość max
* Sprawdzanie czy w promieniu 50 kratek nie ma cuboida tak aby cuboidy się nie nakładały
* Możliwość dodawania i usuwania graczy ze swojej działki
* Informacje o wejściu na działki "Wchodzisz na działkę gracza Fansstee" "Wychodzisz z działki gracza Fansstee"
* No i flagi na zablokowanie PVP
* Usuwanie nieaktywnych działek (dłużej niż 7 dni)
Na pisaniu skryptów się nie znam, wiem na 99% ze jest to możliwe Dlatego prosił bym o pomoc uprzejmych użytkowników forum
Pytanie
Fansstee 0
Witam
Obmyśliłem sobie szatański plan zrobienia w OtherDrops takiej opcji żeby po kliknięciu jakimś itemkiem na teren zakładało cuboida o określonych wymiarach
Miałem się już brać do pracy niestety dotarło do mnie, że się nie da, (lub nie wiem jak) dodać sprawdzanie czy w promieniu przykładowo 55 kratek nie ma cuboida. Miało by to anulować akcje żeby zapobiec nakładaniu się cuboidów.
Jakie funkcje powinien mieć skrypt:
* Ograniczenie działek na gracza, nie chce żeby gracz mógł założyć więcej niż 1 działkę
* Wymiary Cuboida : 50x50 i wysokość max
* Sprawdzanie czy w promieniu 50 kratek nie ma cuboida tak aby cuboidy się nie nakładały
* Możliwość dodawania i usuwania graczy ze swojej działki
* Informacje o wejściu na działki "Wchodzisz na działkę gracza Fansstee" "Wychodzisz z działki gracza Fansstee"
* No i flagi na zablokowanie PVP
* Usuwanie nieaktywnych działek (dłużej niż 7 dni)
Na pisaniu skryptów się nie znam, wiem na 99% ze jest to możliwe
Dlatego prosił bym o pomoc uprzejmych użytkowników forum 
Pozdrawiam Adam :)
Edytowane przez FanssteeOdnośnik do komentarza
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi