powley 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Czesc, przejdzmy od razu do pytania Kiedy ktos napisze /msg lub inna komende wyskakuje "Correct usae: /msg player text" Moglby ktos mi napisac skrypt na spolszczenie tego czyli zeby wyskakiwalo np: &cPoprawne uzycie komendy: &7/msg [gracz] TEKST Z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShadowEk 60 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 command /msg [<offlineplayer>] [<text>]: [TAB] trigger: [TAB] [TAB] if arg 1 is not set: [TAB] [TAB] [TAB] send "&7> &cpoprawne uzycie: &a/msg [gracz] TEKST" [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB [TAB]] if arg 1 is set: [TAB] [TAB] [TAB] if offlineplayer-arg is online: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] if arg 2 is set: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&5%player% &7- &5%arg 1% &7%arg 2%" [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cWiadomosc podaj " [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cTego gracza nie ma na serwerze" [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop Jezeli nie dziala pisz Troche zapożyczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Ewald Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 powley 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Nadal to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Babciak 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 (edytowane) No mi też by to się przydało . Przyłączam się. Edytowane 24 lipca 2017 przez Babciak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 powley 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 18 minut temu, ShadowEk napisał: command /msg [<offlineplayer>] [<text>]: [TAB] trigger: [TAB] [TAB] if arg 1 is not set: [TAB] [TAB] [TAB] send "&7> &cpoprawne uzycie: &a/msg [gracz] TEKST" [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB [TAB]] if arg 1 is set: [TAB] [TAB] [TAB] if offlineplayer-arg is online: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] if arg 2 is set: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&5%player% &7- &5%arg 1% &7%arg 2%" [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cWiadomosc podaj " [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cTego gracza nie ma na serwerze" [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop Jezeli nie dziala pisz Troche zapożyczone Nie działa. Nadal to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 (edytowane) command /msg [<offlineplayer>] [<text>]: Description: &cPoprawne uzycie komendy: &7/msg [gracz] TEKST [TAB] trigger: [TAB] [TAB] if arg 1 is not set: [TAB] [TAB] [TAB] send "&7> &cpoprawne uzycie: &a/msg [gracz] TEKST" [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB [TAB]] if arg 1 is set: [TAB] [TAB] [TAB] if offlineplayer-arg is online: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] if arg 2 is set: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&5%player% &7- &5%arg 1% &7%arg 2%" [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cWiadomosc podaj " [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cTego gracza nie ma na serwerze" [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop Edytowane 24 lipca 2017 przez Meksa powley 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Babciak 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Nie wiem czy mamy ten sam bląd mi chodzi oto moglby mi ktos pomoc?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 powley 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 1 minutę temu, Babciak napisał: Nie wiem czy mamy ten sam bląd mi chodzi oto moglby mi ktos pomoc?: To samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymoonDev 21 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 (edytowane) Definiujesz komendę w skrypcie, a masz wgranego essentials, gdzie komenda /msg jest już zdefiniowana. Edytowane 24 lipca 2017 przez SzymoonDev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Babciak 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 (edytowane) Mam wszystko potrzebne wgrane. No i mi nie dziala w ogole. Mam essentials worldguard i worldedit i to reszte to moje dodatki cos jeszcze jest potrzebne? Edytowane 24 lipca 2017 przez Babciak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SayJacoB 44 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Musisz spolszczyć essentials. W pliku essentials jest plik konfiguracyjny i w nim jest linijka "language:" Musisz dać po dwukropku (o ile się nie mylę) "pl_PL" lub zwykłe "pl" Z zależy jak tam jest, czy jest "en" czy "en_EN" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Babciak 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Mam spolszczony essentials Sorka //edit przeczytałem 2 razy to samo Łączę //Ewald Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 powley 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 2 godziny temu, ShadowEk napisał: command /msg [<offlineplayer>] [<text>]: [TAB] trigger: [TAB] [TAB] if arg 1 is not set: [TAB] [TAB] [TAB] send "&7> &cpoprawne uzycie: &a/msg [gracz] TEKST" [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB [TAB]] if arg 1 is set: [TAB] [TAB] [TAB] if offlineplayer-arg is online: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] if arg 2 is set: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&5%player% &7- &5%arg 1% &7%arg 2%" [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cWiadomosc podaj " [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cTego gracza nie ma na serwerze" [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop Jezeli nie dziala pisz Troche zapożyczone Jednak dziala, moglbys napisac mi to samoz komendami /ban , /kick itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Babciak 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Mi nie dziala pokaz swoj skrypt jak to zrobiles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 powley 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Teraz, Babciak napisał: Mi nie dziala pokaz swoj skrypt jak to zrobiles. Jednak nie dziala, pokazuje tylko komunikat co jest ok. Ale nie wysyla wiadomosci do innego gracza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShadowEk 60 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 to nie dziala czy dziala, bo juz nie ogarniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 (edytowane) command /msg [<offlineplayer>] [<text>]: Description: &cPoprawne uzycie komendy: &7/msg [gracz] TEKST [TAB] trigger: [TAB] [TAB] if arg 1 is not set: [TAB] [TAB] [TAB] send "&7> &cpoprawne uzycie: &a/msg [gracz] TEKST" [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB [TAB]] if arg 1 is set: [TAB] [TAB] [TAB] if offlineplayer-arg is online: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] if arg 2 is set: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&5%player% &7- &5%arg 1% &7%arg 2%" to arg 1 [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cWiadomosc podaj " [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop [TAB] [TAB] [TAB] else: [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] send "&cTego gracza nie ma na serwerze" [TAB] [TAB] [TAB] [TAB] stop Teraz działa Edytowane 28 lipca 2017 przez Ewald Formatowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 powley 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 1 minutę temu, ShadowEk napisał: to nie dziala czy dziala, bo juz nie ogarniam Komunikat dziala ale jak napisze cos do drugiego gracza to jemu sie to nie pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShadowEk 60 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 to juz nie wiem ;-/ Spróbuj to, tutaj jest msg: Może ci to pomoże //Łącze @JPablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Babciak 0 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 (edytowane) @Meksa pokaż swoj skrypt w notepad++ chce obejrzeć jak zrobiłeś. Wrzuc na imgur.com Edytowane 24 lipca 2017 przez Babciak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
powley 0
Czesc, przejdzmy od razu do pytania
Kiedy ktos napisze /msg lub inna komende wyskakuje "Correct usae: /msg player text"
Moglby ktos mi napisac skrypt na spolszczenie tego czyli zeby wyskakiwalo np:
&cPoprawne uzycie komendy: &7/msg [gracz] TEKST
Z gory dzieki za pomoc
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi