Skocz do zawartości
  • 0

Variables - ProtocolLib

Peridot
 Udostępnij

Pytanie

Witam :) Tworzę plugin na motd ale za pomocą ProtocolLib'a a nie eventu. I otóż chodzi o to że nie wiem jak zrobić variables ,czyli np. w configu jest %online a na w miejscu gdzie ma być wyświetlana ta wiadomość nie wyświetla się %online tylko ilość osób na serwerze, no i nie wiem jak to zrobić gdyż jak robię tak jak w evencie to nie działa. Jeśli ktoś pomoże (da link do jakiegoś poradnika lub napisze jakąś podpowiedź) daje repa

Jak to robiłem w evencie ale nie działa:

String motds = event.getMotd();
this.motd = this.motd.replaceAll("%motd", motds);
event.setMotd(this.motd);

A i mam Bukkita 1.7.2 tak jak napisałem niżej 

Jeśli potrzebujecie jeszcze jakiejś informacji to pisać pod postem :)

Edytowane przez McKoxu

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
String motd = StringUtils.replace(Main.getInstance().getConfig().getString("motd"), "%online", event.getPlayerCount());

(nie wiem czy jest taka metoda getPlayerCount(), popraw jakby nie pasowało)

pobierasz instancje głównej klasy, potem konfiguracje i z konfiguracji pobierasz dany string i za pomocą metody z StringUtils (wbudowane w spigota od wersji 1.8, commons) replacujesz dany placeholder na podane dane z eventu i potem ustawiasz za pomocą:

event.setMotd(motd);

no oczywiście przy starcie pluginu musisz taką konfigurację generować jeżeli nie ma i stworzyć template w pliku config.yml lub za pomocą config.addDefaults()

• 0
26 minut temu, insertt napisał:

String motd = StringUtils.replace(Main.getInstance().getConfig().getString("motd"), "%online", event.getPlayerCount());

(nie wiem czy jest taka metoda getPlayerCount(), popraw jakby nie pasowało)

pobierasz instancje głównej klasy, potem konfiguracje i z konfiguracji pobierasz dany string i za pomocą metody z StringUtils (wbudowane w spigota od wersji 1.8, commons) replacujesz dany placeholder na podane dane z eventu i potem ustawiasz za pomocą:

event.setMotd(motd);

no oczywiście przy starcie pluginu musisz taką konfigurację generować jeżeli nie ma i stworzyć template w pliku config.yml lub za pomocą config.addDefaults()

niestety tak nie mogę zrobić gdyż mam bukkit'a 1.7.2 (Używam go dlatego żeby działał na większości silników)

• 0
Godzinę temu, McKoxu napisał:

niestety tak nie mogę zrobić gdyż mam bukkit'a 1.7.2 (Używam go dlatego żeby działał na większości silników)

to nie używaj tej wersji, bo jest przestarzała ;/

a tak to:

Main.getInstance().getConfig().getString("motd").replace("%online", event.getPlayerCount())

• 0

Eh ja ma mam takie coś \/ i to co mi podałeś nie działa (zmieniłem tam to event na ping jak coś)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Głównie chodzi mi o to na samym dole, o ten statusbar.

Edytowane przez McKoxu

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...