Skocz do zawartości

[1.11.2] [RP]Feerko.PL - MURDER MYSTERY / Dopracowany serwer z zadaniami!

Rekomendowane odpowiedzi

WAŻNE! Serwer RolePlay jest w trakcie aktualizacji na 1.12.

Aktualizacja potrwa kilka dni. 

W ramach rekompensaty stworzyliśmy dla Was mini grę Murder Mystery!

ivV4Zla.png

Słowem wstępu. Jest to forum o Skripcie a serwer właśnie bazuje na nim. Podaje listę moich addonów.

WildSkript, skDragon, skQuery, MundoSK, skUtilities, Skellet, skRayFall.

Informacje o połączeniu z serwerem.

• Adres IP serwera: feerko.pl
  • Wersja: od 1.8 aż do 1.11.2 (polecamy grać na 1.11.2)
  • Premium / Non-premium (Jeśli posiadasz Premium, napisz swój nick w poście. Dodamy Cię na specjalną listę)

Czym się wyróżniamy od pozostałych serwerów?

1. Zmiana skinów:

• Nasze sprytne rozwiązania pozwalają na to, aby gracze mogli zmienić swój skin na dowolny, wybrany przez siebie!
  • Bez żadnych modów i bez potrzeby Minecrafta Premium! Wszystko na naszej stronie www.feerko.pl

2. Zadania:

• Nie uwierzysz jak szybko może zlecieć Ci dzień, wykonując zadania na naszym serwerze. 
  • Przygotowaliśmy ich aż 100! Mieszkańcy Królestwa potrzebują Twojej pomocy.
  • Pierwsze 23 zadania to samouczek. Po wykonaniu ich otrzymasz dostęp do:

- Pojedynki 1vs1,

- Pola Bitw 

- Mob Areny - jak za starych dobrych czasów!

- Teleport do świata kresu i piekła

Informacja dla YouTuberów:

Nie będziemy ukrywać. Let’s play z naszego serwera to świetny pomysł! 

Zagadki do rozwiązania, zadania do wykonania - gracze to lubią! Szybko zwiększysz swoją ilość subskrypcji.

Spoiler

EmZ3eT1.png

3. Działki:

Przygodę z Minecraftem rozpoczeliśmy w 2013 roku. Od tamtej pory niewiarygodnie dużo się pozmieniało. 

Dążymy do tego, aby przywrócić ten stary, dobry klimat. Działki znajdują się wokół królestwa na różnorodnym terenie.  

Koniec z działkami na płaskim, nudnym świecie! 

Działkę można kupić u Króla za 5000 monet.

Uważaj! Gracze na serwerze mogą otwierać Twoje skrzynki i piecyki, lecz nie mogą otwierać włazów ani drzwi. 

Ukryj więc skrzynie w bezpiecznym miejscu i zamykaj za sobą drzwi!

Spoiler

vScKdRn.jpg

4. Życia:

Nasz serwer jest tylko dla osób, które kochają ryzyko i podejmą się każdego wyzwania.

Każdy gracz otrzymuje na starcie 3 życia. 

Jeśli wykorzystasz wszystkie zycia, zostaniesz zbanowany na 24 godziny.

Po 24 godzinach otrzymasz jedno życie.

5. Nietypowy drop z kamienia:

Na wszystkich serwerach, gdzie jest drop z kamienia, po prostu wypadają diaxy ze stone. 

Przemyśleliśmy to i nasz system przypomina prawdziwą kopalnie w Minecrafcie.

Kopiąc kamień, masz szanse trafienia, aby bloki wokół wykopanego bloku zamieniły się w rudę.

6. Mapa Surowcowa:

Koniec z /warp kopalnia, /warp tartak… Wymyśliliśmy coś lepszego! 

Po wpisaniu komendy /warp otworzy Ci się menu z różnymi biomami. 

Po kliknięciu na biom przeniesie Cię w losowe miejsce w wyznaczony biom.

Mapę Surowcową resetujemy pierwszego dnia każdego miesiąca. 

Kres oraz Piekło resetujemy w każdy poniedziałek.

Dodatkowo główna wyspa Światu kresu resetuje się po 2 godzinach od zabicia smoka.

Dodatkowo, biomy zostały wygenerowane przez plugin EpicWorldGenerator.

Idealnie skonfigurowane światy, sprawiły, że serwer wygląda nieziemsko!

7. Świat Kresu:

Świat Kresu został totalnie odmieniony! 

Nekromanta Xawier to szaleniec i co dwie godziny przywołuje Smoka Kresu. 

To nie wszystko. Jes znacznie trudniej… Kryształy Endu po zniszczeniu odnawiają się w 60 sekund. 

Koniec z solowaniem smoka! Teraz musisz zebrać naprawdę zgraną ekipę, aby stawić czoła smokowi!

8. Dopracowany każdy szczegół:

Spoiler

KyyA7ch.jpg

9. Pozostałe rzeczy:

- Brak komendy /sethome! Aby ustawić swój dom - musisz scraftować sobie łóżko. Po kliknięciu na łóżko ustawi się Twój dom.

- W świecie działek nie ma oceanów ani rzek, więc jeśli kupisz działke, dostaniesz ładny teren przy Królestwie.

- Na serwerze został wprowadzony podatek. Przy płaceniu monetami dla drugiego gracza, zostaje pobierane 20% z danej kwoty

- W karczmie można upić się do zgona.

- Planujemy dodać śluby

10. Screenshoty z serwera:

oB47j7a.jpg

diYBFwc.jpg

1tULRaq.jpg

P1QtNXQ.jpg

irdA0lS.jpg

0ipoIBV.png

n8f2BzY.jpg

zvoUCNw.jpg

864vskE.jpg

lSdtDn2.jpg

CBuhy5f.jpg

1EVK7KA.jpg

6HhcQfR.jpg

irLuHJc.jpg

SFQeklq.jpg

vScKdRn.jpg

Kim9aUF.jpg

11. Na sam koniec, wisienka na torcie:

Nie jesteśmy idealnym serwerem. Na dodatek reklamujemy tryb, który jest w fazie testów. 

Jeśli znajdziesz jakiś błąd, napisz post w tym temacie wyjaśniając cały problem. 

Perfekcjonizm naszej administracji nie pozwala nam na żadne niedopracowanie serwera.

Zobowiązujemy się więc do poprawiania wszystkich błędów w TRYBIE NATYCHMIASTOWYM.

Podaj również swój nick na serwerze, mamy małą niespodziankę. 

Jeśli zgłoszony przez Ciebie błąd nie zostanie naprawiony w ciągu 24 godzin, otrzymasz rangę o wartości 50 zł zupełnie za darmo!

//Poprawiam tagi @JPablo

Edytowane przez JPablo
Formatowanie
https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/

• 2 tygodnie później...

Nie polecam serwera. Jest jedyny powód, jeżeli skończycie wszystkie zadania z samouczka i wykupicie działkę (dużo się nakopiecie), to aby wykonywać dalej zadania musicie zapłacić :)- powyżej 7zł sms'em. Wymuszacie hajs, ale reszta jest do przeżycia. Jest bug z dropem - dostaje się podwójnie (np. tworzy rudę, ale dropi również przepalony surowiec).

<--- Mój nick :D

https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-128062

• 2 tygodnie później...
Dnia 28.05.2017 o 14:42, _Of3k napisał:

Nie polecam serwera. Jest jedyny powód, jeżeli skończycie wszystkie zadania z samouczka i wykupicie działkę (dużo się nakopiecie), to aby wykonywać dalej zadania musicie zapłacić :)- powyżej 7zł sms'em. Wymuszacie hajs, ale reszta jest do przeżycia. Jest bug z dropem - dostaje się podwójnie (np. tworzy rudę, ale dropi również przepalony surowiec).

<--- Mój nick :D

Dnia 8.06.2017 o 22:46, Jahek napisał:

Z prezentacji bosko.

Dziękuję za opinię.

Ostatnimi dniami pracowaliśmy nad Mini Grami (Speed Builders, Flower Power oraz Murder Myster) oraz ogólnymi poprawkami serwera.

Za kilka dni serwer z zadaniami zostanie poprawiony i zlikwidujemy limit zadań dla osób bez rangi. Przepraszamy, to był błąd.

https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-129579

Dnia 10.06.2017 o 20:26, feerko napisał:

Dziękuję za opinię.

Ostatnimi dniami pracowaliśmy nad Mini Grami (Speed Builders, Flower Power oraz Murder Myster) oraz ogólnymi poprawkami serwera.

Za kilka dni serwer z zadaniami zostanie poprawiony i zlikwidujemy limit zadań dla osób bez rangi. Przepraszamy, to był błąd.

Serwer nie ma forum, co jest dużym minusem. 

https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-129859

Dnia 13.06.2017 o 15:49, xPrzemoo napisał:

Serwer nie ma forum, co jest dużym minusem. 

Dziwnym zbiegiem okoliczności jeszcze wczorajszego dnia otworzyliśmy forum :o

https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-130031

Dnia 14.06.2017 o 21:19, feerko napisał:

Dziwnym zbiegiem okoliczności jeszcze wczorajszego dnia otworzyliśmy forum :o

Proponowałbym zmienic silnik na myBB lub IPS, albo inny podobny, bo obecny jest noo.. D:

https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-130284

4 minuty temu, xPrzemoo napisał:

Proponowałbym zmienic silnik na myBB lub IPS, albo inny podobny, bo obecny jest noo.. D:

Oj nie marudź Przemo. Forum ładne i kolorowe. A samego serwera nie mogę ocenić, bo nie pamiętam hasła. ;) Ale ten poprzedni z minigamesami (jakoś rok temu) mi się podobał.

https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-130287

Ale się rozpisaliście. Dziękuję za wszystkie opinie i propozycje <3

Aktualnie serwer aktualizujemy do 1.12. więc proszę, nie przestraszcie się niedopracowanymi rzeczami.

Wstrzymajcie się do niedzieli z opiniami, do tego czasu zaktualizujemy wszystko i poprawimy błędy które powstaną podczas aktualizacji.

3 godziny temu, xPrzemoo napisał:

Mieliśmy kiedyś IPS ale licencja wygasła. MyBB jest bleee. NodeBB jest całkiem ciekawe ale oparte na Mongodb więc odpada bo stracicie możliwość logowania się nickiem i hasłem z serwera na forum.

Wiemy, że jest 'nooo...' ale to kwestia grafiki i dopieszczenia css. 

2 godziny temu, Gosiiia napisał:

Oj nie marudź Przemo. Forum ładne i kolorowe. A samego serwera nie mogę ocenić, bo nie pamiętam hasła. ;) Ale ten poprzedni z minigamesami (jakoś rok temu) mi się podobał.

Dziękuję Gosiiu. Miło Was wspominam. Dążymy do tego, żeby przywrócić serwer z tamtych czasów.

2 godziny temu, McKoxu napisał:

Mam premium a mój nick to: McKoxu

A teraz dodaj mnie na specjalną listę która nie wiem po co jest xd

Taka lista, że nikt nie wejdzie Ci na nick i nie musisz się logować.

53 minuty temu, Jahek napisał:

Jaki to silnik forum?

Flarum. To takie CMS al'a NodeBB bardzo oparte na JS.

12 minut temu, Marcel napisał:

Polecam serwer Feerko.pl Lobby ładne prohajty z 2013 roku! :). Feerko wkrótce zrobi tryb PvP :)

Dzięki, pjona!

Edytowane przez feerko
https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-130334

6 godzin temu, xPrzemoo napisał:

Flarum jest bardzo dobrym silnikiem (mimo bety) i moim zdaniem jest dużo bardziej przejrzyste i wygodniejsze niż jakieś MyBB. IPS nie nadaje się na mniejsze społeczności, bo to tylko marnowanie pieniędzy na licencje, a potem i tak jest za dużo do robienia z zarządzaniem. Flarum przy małych i średnich ilościach użytkowników jest bardzo przyjemne w obsłudze i można je wygodnie rozbudowywać wtyczkami.

btw. @feerko zmień sobie Basics > Welcome Banner, bo masz domyślny i trochę śmiesznie to wygląda :D

Welcome to Feerko.PL

This is beta software and you should not use it in production.

Edytowane przez Nieaktywny
https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-130368

Mam premium, a nick: MeloneKK :)

@feerko

A co do serwera - świetny. Co tu więcej mówić, nie mam zastrzeżeń. Bardzo fajnie mi się na nim gra, mili gracze, spoko atmosfera.

Edytowane przez MeloneKK
https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-132267

Dnia 4.07.2017 o 18:26, TheMartiPL napisał:

Rozumiem, że Murder Mystery, Speed Builders, SkyWars oraz Flower Power to skrypty. Nie mylę się?

tak :)

Dnia 27.06.2017 o 13:37, MeloneKK napisał:

Mam premium, a nick: MeloneKK :)

@feerko

A co do serwera - świetny. Co tu więcej mówić, nie mam zastrzeżeń. Bardzo fajnie mi się na nim gra, mili gracze, spoko atmosfera.

dzięki, staramy się:)

https://skript.pl/temat/18565-1112-rpfeerkopl-murder-mystery-dopracowany-serwer-z-zadaniami/#findComment-133806

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...