Skocz do zawartości

Stworzenie kanałów #minecraft i #programowanie na Discordzie

Norbi
 Udostępnij

Czy chcesz, aby propozycja została zaakceptowana?  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz, aby propozycja została zaakceptowana?

• Nie
    • Tak, ale w innej formie (napisz w temacie)
      0
    • Tak

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś na discordzie istniały kanały #skript, #minecraft i #java. Zostały one scalone do jednego: #pomoc
Aktualnie na serwerze jest duży ruch, co powoduje często mieszanie się wiadomości.

Chciałbym czasem przedstawić jakąś ciekawostkę/obrazek/podlinkować ciekawy film o minecrafcie ale nie ma do tego odpowiedniego kanału. Na offtopicach wszystko ginie i szybko znika.

Dlatego proponuję stworzenie dwóch nowych kanałów: #minecraft i #programowanie, które myślę, że zapobiegło by wrzucaniu wszystkiego do offtopa, gdzie zginie w kilka minut.

10 godzin temu, PoweredDragon napisał:

Jestem za a nawet przeciw ._. Mam dość Wizzarda z Javą w offtopicu 

hehe

37 minut temu, xVendrome napisał:

Nie wiem w sumie co o tym myśleć, jest to jedno #pomoc i w sumie służy jako offtopic-3. Jeżeli faktycznie coś by to zmieniło to jestem na tak.

Zmieniłoby to, że taki przegryw @Wizzard miałby gdzie spamować, a nie tylko na prywatnym serwerze, gdzie jest tylko 1 osoba :>

Popieram, propsuje motzno.

Tematyka kanałów i tak nie jest trzymana, większość rozmów na #pomoc przypomina #offtopic-3. W takiej sytuacji propozycja jest możliwa do zaakceptowania jedynie razem z odpowiednimi mechanizmami wymuszającymi trzymanie się tematu.

12 godzin temu, Norbi napisał:

Dlatego proponuję stworzenie dwóch nowych kanałów: #minecraft i #programowanie, które myślę, że zapobiegło by wrzucaniu wszystkiego do offtopa, gdzie zginie w kilka minut.

Do trwałego przechowywania treści służy forum, chat jest ulotny i znikanie wiadomości po jednym dniu zamiast kilkunastu minutach świadczy tylko o nieaktywności kanału.

@Libter a dodanie specjalnych uprawnień do przypinania np. w kanale Programowanie dla osób, które tak piszą nie jest dobrym pomysłem? Czat jest ulotny, ale w naszej pamięci leży, że coś gdzieś było i w tematycznym dziale łatwiej byłoby to wyszukać. Ponadto dodanie regulaminu na discordzie to IMO coś, co powinno być, bo faktycznie pomoc jako Offtop-3 to nie jest dobry pomysł

• 4 tygodnie później...
  • Libter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...