gitara17 19 Opublikowano 25 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2017 (edytowane) Witam, chciałbym 2 pluginy: - Jak wchodzę na serwer przez wersje 1.8.x to normalnie, a jak przez 1.7.x to mnie wywala z dopiskiem "&cZmien wersje na 1.8.x!" - Aby wejsc na serwer musze miec serwer dodany do listy serwerow (nie przez "Polacz bezposrednio") Dziękuję! Gitara17 Edytowane 26 marca 2017 przez Michma1707 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 345 Opublikowano 25 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2017 Godzinę temu, gitara17 napisał: Jak wchodzę na serwer przez wersje 1.8.x to normalnie, a jak przez 1.7.x to mnie wywala z dopiskiem "&cZmien wersje na 1.8.x!" Z tego co wiem to Skript nie wspiera wersji protokołów, więc nie da się stwierdzić, że ktoś próbuje się połączyć z 1.7 czy 1.8. Poza tym ta walidacja jest jeszcze przed wykonaniem jakichkolwiek eventów w Bukkicie (AsyncPlayerPreloginEvent), a co za tym idzie także i Skripcie. Musiałbyś dodać listener do Netty i tam nasłuchiwać handshake oraz z jakiej protokołu on idzie. Łatwo jest to zrobić w BungeeCord, bo tam wersje protokołów są widoczne już z poziomu jego API. Godzinę temu, gitara17 napisał: Aby wejsc na serwer musze miec serwer dodany do listy serwerow (nie przez "Polacz bezposrednio") Chodzi o anty bota? Nie da się go zrobić w Skripcie. Teoretycznie się da poprzez "on connect", aczkolwiek to PlayerLoginEvent, który za to jest synchroniczny (wykonuje się w głównym wątku serwera, gdzie następuje cała jego logika). Oznacza to, że atak botów będzie miał wpływ na jego działanie, a ostatecznie jego zabicie. Blokada niechcianych połączeń, także zbanowanych graczy powinna następować w PlayerPreLoginEvent, który wykonuje się jeszcze w wątku Netty. Robotnicze Pozdrowienia! gitara17 i knugi 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gitara17 19 Opublikowano 26 marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 marca 2017 (edytowane) Wow! Dzięki za tak szczegółowe wytłumaczenie! Leci plusik! Lecz nie umiem pisać pluginów. Poleciłbys jakis? W związku z pytaniem o plugin przenoszę do odp. Działu i aktualizuje pytanie //Michma1707 Edytowane 26 marca 2017 przez Michma1707 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 345 Opublikowano 26 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2017 1 godzinę temu, gitara17 napisał: Wow! Dzięki za tak szczegółowe wytłumaczenie! Leci plusik! Lecz nie umiem pisać pluginów. Poleciłbys jakis? Co do anty-bota to spróbuj użyć enderlock. Jest on rzeczywiście pomocny bo jest oparty o captche od Googla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kurotsuwa 149 Opublikowano 26 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2017 Temat został przeniesiony z Skript > Zlecenia do Serwer > Minecraft > Szukam pluginu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gitara17 19 Opublikowano 26 marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 marca 2017 Ale mi nie chodzi o takiego dosłownego anty-bota lecz o to co opisałem @top Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
gitara17 19
Witam, chciałbym 2 pluginy:
- Jak wchodzę na serwer przez wersje 1.8.x to normalnie, a jak przez 1.7.x to mnie wywala z dopiskiem "&cZmien wersje na 1.8.x!"
- Aby wejsc na serwer musze miec serwer dodany do listy serwerow (nie przez "Polacz bezposrednio")
Dziękuję!
Gitara17
Edytowane przez Michma1707Odnośnik do komentarza
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi