Skocz do zawartości
  • 0

Blokada

Hvgdc

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
22 minuty temu, Hvgdc napisał:

Spk ale admin będzie mógł korzystac z tych  komend? 

Nie, nie będzie mógł, tutaj masz skrypt, dzięki któremu zablokujesz komendy oraz admin będzie mógł z nich korzystać.

on command "/pl":
	if player doesn't have permission "komenda.pl.*":
		cancel event
		send "&cTa komenda jest tylko dla admina!"

on command "/plugin":
		cancel event

on command "/plugins":
		cancel event

https://skript.pl/temat/17155-blokada/#findComment-117477

• 0

Nie łatwiej, prościej i wygodniej zabrać graczom uprawnienie bukkit.command.plugins?...

To pierwsza rzecz. Druga to taka w jakim celu się je blokuje? /plugins jest bardzo dużym podziękowaniem programistom za otwarty kod źródłowy pluginów. Dla przykładu taki WorldEdit, gdzie główny autor, sk89q włożył w niego bardzo dużo pracy, nie zarobił na tym też ani centa. Napisał w nim ponad 250 tysięcy linijek kodu. Nie licząc oczywiście innych projektów, takich jak WorldGuard, CommandBook, CommandHelper czy CraftBook. Nie wspominam o tym, że bardzo często przyczyniał się do powstawania samego Bukkita. Jest autorem całego systemu zdarzeń tam zawartego.

Ogólnie rzecz biorąc ukrywanie pluginów jest chamskie, ponieważ wstydzisz się swojego oprogramowania na serwerze. Bardzo często takie serwer, które pluginy ukrywają chwalą się, że mają "autorskie", a tak na prawdę wszystkie z nich są z Bukkit Dev, reszta to skrypty. Sam tworze właśnie swój mały serwer i nie blokuje na nim podglądu pluginów. W taki to o to sposób mogę bezpłatnie podziękować autorom pluginów za ich wkład w działanie mojego serwera. Który bez nich na pewno funkcjonowałby inaczej. Wyobrażasz sobie serwer bez NoCheatPlusa? WorldEdita?

Edytowane przez TheMolkaPL
https://skript.pl/temat/17155-blokada/#findComment-117482

• 0
2 godziny temu, HeezQ napisał:

Nie, nie będzie mógł, tutaj masz skrypt, dzięki któremu zablokujesz komendy oraz admin będzie mógł z nich korzystać.

on command "/pl":
		cancel event

on command "/plugin":
		cancel event

on command "/plugins":
		cancel event

OK dzięki 

1 godzinę temu, TheMolkaPL napisał:

Nie łatwiej, prościej i wygodniej zabrać graczom uprawnienie bukkit.command.plugins?...

To pierwsza rzecz. Druga to taka w jakim celu się je blokuje? /plugins jest bardzo dużym podziękowaniem programistom za otwarty kod źródłowy pluginów. Dla przykładu taki WorldEdit, gdzie główny autor, sk89q włożył w niego bardzo dużo pracy, nie zarobił na tym też ani centa. Napisał w nim ponad 250 tysięcy linijek kodu. Nie licząc oczywiście innych projektów, takich jak WorldGuard, CommandBook, CommandHelper czy CraftBook. Nie wspominam o tym, że bardzo często przyczyniał się do powstawania samego Bukkita. Jest autorem całego systemu zdarzeń tam zawartego.

Ogólnie rzecz biorąc ukrywanie pluginów jest chamskie, ponieważ wstydzisz się swojego oprogramowania na serwerze. Bardzo często takie serwer, które pluginy ukrywają chwalą się, że mają "autorskie", a tak na prawdę wszystkie z nich są z Bukkit Dev, reszta to skrypty. Sam tworze właśnie swój mały serwer i nie blokuje na nim podglądu pluginów. W taki to o to sposób mogę bezpłatnie podziękować autorom pluginów za ich wkład w działanie mojego serwera. Który bez nich na pewno funkcjonowałby inaczej. Wyobrażasz sobie serwer bez NoCheatPlusa? WorldEdita?

Ja nie mam nic do tego ale wole mieć  tak zrobione 

Temat do zamknięcia 

//Scalam ~Myszak

https://skript.pl/temat/17155-blokada/#findComment-117506

• 0
5 minut temu, Hvgdc napisał:

Ja nie mam nic do tego ale wole mieć  tak zrobione 

Ale jakiś powód tego jest? Czy tylko dlatego bo serwer X tak robi? Sam się właśnie ciekawie dlaczego ludzie blokują dostęp do /plugins, /version i tym podobne.

https://skript.pl/temat/17155-blokada/#findComment-117511

• 0
3 minuty temu, TheMolkaPL napisał:

Ale jakiś powód tego jest? Czy tylko dlatego bo serwer X tak robi? Sam się właśnie ciekawie dlaczego ludzie blokują dostęp do /plugins, /version i tym podobne.

Do /plugins bo nie chce żeby ludzi widzieli jakie serwer ma pluginy większość serwerów tak ma więc zluzuj

https://skript.pl/temat/17155-blokada/#findComment-117512

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...