Skocz do zawartości
  • 0

Ze skryptami.

ZiomuuSss

Pytanie

To już się robi śmieszne...

Nie mam pojęcie dlaczego taki kod w ogóle nie działa choć nie wyskakują błędy:

on spawn:    if spawned entity is zombie:        equip spawned entity with diamond chestplate

próbowałem też:

on spawn zombie:    equip spawned entity with diamond chestplate

i nic. A działa (o dziwo) taki kod:

on spawn:    if spawned entity is zombie:        kill zombie        wait 5 tick        spawn zombie at event-location        equip last spawned entity with diamond chestplate

Czasami działa, czasami nie. A przecież to jest nieskończona pętla (Za KAŻDYM spawnem zombie zabija go i spawni nowego, więc gdy skript na jego miejscu spawnuje zombie, to powinien go zabić, zespawnić nowego i tak w kółko...). Nie mam pojęcia co jest. A dzisiaj odkryłem kolejną niespodziankę:

on mine stone:    chance of 30%:        if player's tool is diamond pickaxe of fortune 1:            send "masz farta....."            stop

W ogóle nie działa, i podobnie jak u góry- także nie wyświetla błędów przy restartowaniu! Co się dzieje z tym skriptem? mam skript, hooksk, skaddonlib i skriptplus (nie mam WS bo nie działa...).

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Używaj 'event-entity' zamiast 'spawned entity'

Co do tego drugiego to ono jest chyba zbyt precyzyjne.

player's tool is diamond pickaxe:    player's tool is enchanted by/with fortune 1:        send "fart"        stop

• 0

spróbuję i dam edita, chociaż wątpię by to cokolwiek dało...

Edit: działa!, dzięki, ale przestało działać "player's account" Dlaczego? ""player's account" is not an entity type" ma ktoś jakiś pomysł?

Edytowane przez ZiomuuSss

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...