Skocz do zawartości

Robić taki serwer czy inny?  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Robić taki serwer czy inny?

• Kontynuuj prace nad Battlefield w Minecraft
      6
    • Inny (napisz w temacie jaki)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakiś czas temu opublikowałem swój pierwszy serwer, ale niestety nie do końca się przyjął. Główne powody to mała liczba graczy (serwer typu pvp, więc potrzeba większej grupki bydało się grać). Poza tym byłem często oskarżany o kopiowanie od serwerowni trybu, na którym nigdy nie grałem i prawdopodobnie nie zagram, ponieważ, pomimo że mam konto premium ktoś mi zajął nick a administracja zaleciła mi jego zmianę. Chciałbym się dowiedzieć, jakie byłyby Wasze oczekiwania co do mojego serwera. Proszę o informację, które elementy z tamtego serwera są uznane za zapożyczone i w jaki sposób mógłbym wyróżnić swój w tej sytuacji

Przechodząc do meritum, mój serwer miał odwzorowywać grę Battlefield w minecraft. Na ten moment, wprowadziłem tam podstawowe klasy takie jak:medyk, wsparcie, technik, zwiadowca miały one oczywiście bronie palne i granaty. Na serwerze można było znaleźć również 3 mapy takie jak: Operacja Pustynna Burza, Ziba Tower, Kanały Nouszahr i dwie przystosowane do większej ilości graczy, które byłyby wprowadzane w sytuacji gdy zwiększy się ilość graczy. (Operacja Metro, Kaspijska Granica). W planach mam również dodanie systemu ulepszeń i dodatkowych trybów, jednak zdecyduję się na to dopiero, gdy poprawię swoje umiejętności i będę pewien, że graczom się takie rozwiązania spodobają.

Jeśli ten tryb nie byłby dla Was interesujący, to chciałbym prosić o jakieś wskazówki, co do tego i jak najlepiej można go uskutecznić. Z tego co widzę, teraz popularne są serwery RPG.

Edytowane przez MrGoraj
https://skript.pl/temat/15559-op%C5%82aca-si%C4%99-robi%C4%87-taki-serwer/

Witam, jakiś czas temu opublikowałem swój pierwszy serwer, ale niestety nie do końca się przyjął.

Każdy tryb ma swoich zwolenników. Ludzie lubiący grać w SkyWars - pójdą na serwery SkyWars. Tak samo jest z grami. Jeżeli dobrze zrobisz serwer bazowany na grze - dobrze się przyjmie. Trzeba go tylko dobrze przygotować.

Poza tym byłem często oskarżany o kopiowanie od serwerowni trybu, na którym nigdy nie grałem i prawdopodobnie nie zagram

W takim razie jestem zmuszony oskarżyć wszystkie serwery Hardcore od podj*banie pomysłu od serwera Skkf'a :x

ponieważ, pomimo że mam konto premium ktoś mi zajął nick a administracja zaleciła mi jego zmianę.

Ciulowa administracja. Jeżeli ktoś ukradł ci konto na twoim nicku administracja powinna wyzerować jego wszelkie statystyki, oraz zobaczyć kiedy ostatnio ten nick wszedł na serwer.

Chciałbym się dowiedzieć, jakie byłyby Wasze oczekiwania co do mojego serwera.

Szczerze - nie znam twojego serwera w żaden sposób, ale chętnie bym na takim zagram o ile pojawiliby się gracze ;)

Jeśli ten tryb nie byłby dla Was interesujący, to chciałbym prosić o jakieś wskazówki, co do tego i jak najlepiej można go uskutecznić.

Zrób tyle rzeczy, ile się tylko da wziąść z BattleFielda. Nie wiem na jakiej części gry to chcesz zrobić, ale zrób wszystko co się da. Od głównej fabuły/temu gry, po malutkie drobnostki realistyczne.

Zadbaj o główne aspekty gry - jeżeli gracze usłyszą, że battlefield to będą chcieli tego, co się w battlefield'zie się dzieje ;)

Idź w jakość - Postaraj się aby mapa jak i mechanika gry była jak najbardziej odwzorowana co do tejże platformówki.

Nie spiesz się - Zrób serwer dobry, a nie na odwal. Gracze poczekają ;)

Z tego co widzę, teraz popularne są serwery RPG.

Pierwsze słyszę. Niestety - na ten moment górują EasyHC.

Edytowane przez Savorski
https://skript.pl/temat/15559-op%C5%82aca-si%C4%99-robi%C4%87-taki-serwer/#findComment-107120

13 godzin temu, Savorski napisał:

Witam, jakiś czas temu opublikowałem swój pierwszy serwer, ale niestety nie do końca się przyjął.

Każdy tryb ma swoich zwolenników. Ludzie lubiący grać w SkyWars - pójdą na serwery SkyWars. Tak samo jest z grami. Jeżeli dobrze zrobisz serwer bazowany na grze - dobrze się przyjmie. Trzeba go tylko dobrze przygotować.

Poza tym byłem często oskarżany o kopiowanie od serwerowni trybu, na którym nigdy nie grałem i prawdopodobnie nie zagram

W takim razie jestem zmuszony oskarżyć wszystkie serwery Hardcore od podj*banie pomysłu od serwera Skkf'a :x

ponieważ, pomimo że mam konto premium ktoś mi zajął nick a administracja zaleciła mi jego zmianę.

Ciulowa administracja. Jeżeli ktoś ukradł ci konto na twoim nicku administracja powinna wyzerować jego wszelkie statystyki, oraz zobaczyć kiedy ostatnio ten nick wszedł na serwer.

Chciałbym się dowiedzieć, jakie byłyby Wasze oczekiwania co do mojego serwera.

Szczerze - nie znam twojego serwera w żaden sposób, ale chętnie bym na takim zagram o ile pojawiliby się gracze ;)

Jeśli ten tryb nie byłby dla Was interesujący, to chciałbym prosić o jakieś wskazówki, co do tego i jak najlepiej można go uskutecznić.

Zrób tyle rzeczy, ile się tylko da wziąść z BattleFielda. Nie wiem na jakiej części gry to chcesz zrobić, ale zrób wszystko co się da. Od głównej fabuły/temu gry, po malutkie drobnostki realistyczne.

Zadbaj o główne aspekty gry - jeżeli gracze usłyszą, że battlefield to będą chcieli tego, co się w battlefield'zie się dzieje ;)

Idź w jakość - Postaraj się aby mapa jak i mechanika gry była jak najbardziej odwzorowana co do tejże platformówki.

Nie spiesz się - Zrób serwer dobry, a nie na odwal. Gracze poczekają ;)

Z tego co widzę, teraz popularne są serwery RPG.

Pierwsze słyszę. Niestety - na ten moment górują EasyHC.

Właśnie nie wiem czy warto rozbudowywać tego typu serwer skoro nie najlepiej się przyjął (w szczególności wśród użytkowników forum skript)

https://skript.pl/temat/15559-op%C5%82aca-si%C4%99-robi%C4%87-taki-serwer/#findComment-107164

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...