Skocz do zawartości

Przemyślenia #3 - sport

Rekomendowane odpowiedzi

UWAGA

Ten wpis jest głupi. Nie wiem czy byłem na nim nacpany czy co, ale ostrzegam, iż niektórzy mogą odrzucić moje przemyślenia. Chciałem go wyrzucić do kosza, ale jako że wieje tutaj pustkami, wstawiam go.

Miłego czytania ;)

Witajcie.

Myślałem, że telewizja i technologia idą w lepszą stronę. Jest to całkowita prawda, aczkolwiek to co się dzieje na sportowej scenie to skandal.

To, co ostatnio dzieje się na scenie piłki nożnej i na arenie boksu to S Z O K.

Mam tu na myśli Cristiano Ronaldo. Tacy piłkarze jak on zaliczyli już nie jedno takie trafienie w brzuch albo w nogę. Natomiast ten po takim jednym meczu jest wywożony na noszach, NO SORRY.

Raz nawet jeden taki wypadek został przedstawiony u Poszukiwacza (tu miał być link, ale sami musicie poszukać, kiedyś może dodam link) gdzie widać jak jeden z piłkarzy udaje, że go boli głowa.

Ale spokojnie, dajmy jeszcze jedną szansę telewizji. Przenieśmy się na strefę dość "bijatycznego" sportu, którym jest boks. Tam to juz nawet nie jest szok. Tam już jest śmiech na sali. Tam, to każdy jest aktorem. Mam tu na myśli to, iż mimo poważnych pobić ani kropla krwi nie spłynie. W miejscu uderzenia 0 siniaków. Myślę, że dlatego takie programy jak boks są płatne. Nie po to, aby pooglądać bójki tylko po to, aby pooglądać teatr. Wkońcu, jest wszystko co potrzeba. Specjalne stroje, nie ma krwi a ponadto hardkor, czyli ledwo przepychanki.

Wspaniale.
Dlatego myślę, iż lepiej pooglądać coś wartościowego jak szkło kontaktowe czy coś niżeli oglądać jakieś "Orange Sport" lub cos w ten deseń.

Wpis #8, 16.07.2016, 12:30

https://skript.pl/temat/12530-przemy%C5%9Blenia-3-sport/

5 godzin temu, Savorski napisał:

Mam tu na myśli Cristiano Ronaldo. Tacy piłkarze jak on zaliczyli już nie jedno takie trafienie w brzuch albo w nogę. Natomiast ten po takim jednym meczu jest wywożony na noszach, NO SORRY.

Raz nawet jeden taki wypadek został przedstawiony u Poszukiwacza (tu miał być link, ale sami musicie poszukać, kiedyś może dodam link) gdzie widać jak jeden z piłkarzy udaje, że go boli głowa.

Ale spokojnie, dajmy jeszcze jedną szansę telewizji. Przenieśmy się na strefę dość "bijatycznego" sportu, którym jest boks. Tam to juz nawet nie jest szok. Tam już jest śmiech na sali. Tam, to każdy jest aktorem. Mam tu na myśli to, iż mimo poważnych pobić ani kropla krwi nie spłynie. W miejscu uderzenia 0 siniaków. Myślę, że dlatego takie programy jak boks są płatne. Nie po to, aby pooglądać bójki tylko po to, aby pooglądać teatr. Wkońcu, jest wszystko co potrzeba. Specjalne stroje, nie ma krwi a ponadto hardkor, czyli ledwo przepychanki.

Wspaniale.
Dlatego myślę, iż lepiej pooglądać coś wartościowego jak szkło kontaktowe czy coś niżeli oglądać jakieś "Orange Sport" lub cos w ten deseń.

Wpis #8, 16.07.2016, 12:30

Co do pogrubionego fragmentu - jeśli chodzi ci o sytuację z finału, to puściło mu więzadło, więc taaaa. Symulował. Bo miał po co? Kartki nie było, a Portugalia mogła przez to stracić 10x więcej niż zyskać.

Co do kursywy - nie wiem jak boks wygląda teraz, ale mocno się zmienił od ostatniego roku, kiedy ludzie kończyli bez zębów, a w bardziej hardkorowych przypadkach - bez kariery. I nie żartuję. Nie oglądam boksu na okrągło, ale rok temu widziałem kilka porządnych walk, gdzie ludzie wręcz pluli krwią i byli posiniaczeni (może to ja trafiałem na jedną na milion autentycznych walk :v).

Może rzeczywiście tv schodzi na zły tor :v Dobrze, że już nie korzystam z owego przestarzałego sprzętu...

Nie chodzi o odrzucenie twoich przemyśleń, ale są one... Nieprzemyślane :v

https://skript.pl/temat/12530-przemy%C5%9Blenia-3-sport/#findComment-87842

• Norbi zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...