Skocz do zawartości

bnReportSQL - zgłaszanie graczy!

Rekomendowane odpowiedzi

Hi!

Napisałem kolejny plugin.

1. Opis i instalacja:

Pobieramy paczkę którą dla Was przygotowałem i plik bnReportSQL wrzucamy do folderu plugins

Pliki z katalogu WWW wrzucamy do naszej strony WWW. Wchodzimy w connect.php i ustawiamy połączenie. (tak samo w pluginie, który stworzy plik po włączeniu serwera). Ważne jest to żeby ten panel co ja wam daje był w jakimś panelu, bo nie ma tam hasła, a można usuwać. Mam nadzieje że rozumiecie.

Co to bnReportSQL? Jest to plugin na podstawie mojego skryptu - ReportSQL, który dodaje zgłaszanie graczy/błędów.

2. Wymagane pluginy:

brak

3. Zmiany:

1.0 wydanie pluginu

1.1 dodanie komendy, dodanie tworzenia tabel w naszej bazie danych (więcej informacji w poście niżej)

4. Pobieranie:

bnReportSQL 1.0 (RAR) | skan

bnReportSQL 1.1 (RAR) | skan

5. Komendy, uprawnienia:

/report [nick] [powód] - reportsql.use (przykład, /report boleknowak aimbot_na_pvp)

/bug [treść] - reportsql.use (przykład, /bug na_spawn_jest_blad)

/dbcheck - reportsql.admin

6. Baza danych:

Co do bazy danych.... Większość hostingów daje bazy danych i może działać lub nie. Jeśli chcemy zewnętrzną bazę danych to polecam np. freemysqlhosting.net który daje nam możliwość stworzenia bazy danych. Jeśli w konsoli naszego serwera pojawi się taki komunikat to jest wszystko dobrze. Możemy także sprawdzić połączenie przez komendę /dbcheck

Dzięki za przeczytanie i korzystanie. :)
Dawajcie swoje propozycje co mogę dodać do pluginu. :)
Jeśli coś nie działa to też napiszcie. :)

https://skript.pl/temat/10575-bnreportsql-zg%C5%82aszanie-graczy/

Plugin tak samo jak skrypt - okej.

1.

if (cmd.getName().equalsIgnoreCase("report")) {

Nie musisz pobierać cmd.getName().equalsIgnoreCase().. wystarczy, że dasz commandLabel.equalsIgnoreCase()..

Niby taki mały szczegół, ale lepiej to pobierać z commandLabel.

2.

System.out.println("[MySQL] Blad w polaczeniu z baza danych. 'com.mysql.jdbc.Driver'.");

Nie 'com.mysql.jdbc.Driver', tylko host db ustawionego w configu.. tak btw

3.

public void onEnable() {
	registerConfig();
	...
}

Niby tworzysz config, ale nie masz onDisable() w którym zapisujesz go... Na wszelki wypadek lepiej to dodawać, bo przy crash'u serwera config się nie zapisze bo nigdzie tego nie wymuszasz..

4.

private Object connection;
private Object statement;

No, wiesz... Nie musisz tworzyć tych objektów.. Wystarczy operować na samym conn..

https://skript.pl/temat/10575-bnreportsql-zg%C5%82aszanie-graczy/#findComment-78042

• 3 tygodnie później...

Aktualizacja 1.1!

Dodano:

* komendę /dbcheck - sprawdza połączenie z bazą danych (reportsql.admin)

* zmieniono uprawnienia - reportsql.use - uzywanie pluginu

* dodano do config.yml: tabelkę report,bug, nazwa serwera

* dodano automatyczne dodawanie tabelek

https://skript.pl/temat/10575-bnreportsql-zg%C5%82aszanie-graczy/#findComment-79378

• 4 miesiące temu...