Skocz do zawartości
  • 0

Warp, którego może usunąć jedynie admin oraz osoba, która go stworzyła

TheDayderPL

Pytanie

Cześć. To znowu ja (dzisiaj już drugi raz), ale niestety pojawia się kolejny problem... chciałem stworzyć skrypt, dzięki któremu upoważnione osoby mogłyby tworzyć takie specjalne warpy (ogólne komendy /setmagicwarp, /magicwarp <warp>, /delmagicwarp). Chodzi o to, że nie wiem jaką część kodu użyć żeby usuwać warp mogła tylko osoba, która go zrobiła oraz administrator.

Przykład (chociaż i tak łatwiej zrozumieć to wcześniej :)):

Załóżmy, że jest 2 graczy: Tester1 i Tester2. Tester1 tworzy magicwarpa o nazwie "Kupa". Teraz chodzi o usunięcie warpa. Nawet jeżeli Tester2 będzie chciał go usunąć wyświetli mu się: "&cNie możesz usunąć tego magicwarpa, ponieważ nie Ty go stworzyłeś!". Za to Tester1 usunie go bez mniejszych problemów, podobnie jak administrator.

Pozdrawiam (wiem, że nie jest dokładnie wytłumaczone, ale pisałem z komórki...).

Będą lajki :)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No to proste...

Daj tutaj skrypt, bo muszę zobaczyć jak zapisujesz warpy, ale to zgrubsza polega na tym, że:

ustawiasz lokację warpa:

set {zmienna} to location of playerset {owner.%{zmienna}%} to player

i przy komendzie /delmagicwarp <nazwa>

{owner.%{%arg%}%} is not player:    send "nie masz uprawnien"

• 0
Gość DonFallingCookie
command /setmagicwarp [<text&gt]:	permission: sutek	permission message: nie masz uprawnien do uzywania tej komendy	trigger:		if arg is set:			if {warp.%arg%} is not set:				set {warp.%arg%} to location of player				set {warp.%arg 2%.tworca} to name of player				add arg to {warpy::*}				send "utworzyles magicwarpa %arg%"			else:				send "istneije juz magicwarp o takiej nazwie"		else:			send "podaj nazwe dla magicwarpa"command /delmagicwarp [<text&gt]:	permission: sutek	permission message: nie masz uprawnien do uzywania tej komendy	trigger:		if arg is set:			if {warp.%arg%} is set:				if player doesn't have permission "sutek.admin":					if {warp.%arg%.tworca} is name of player:						delete {warp.%arg%}						delete {warp.%arg%.tworca}						remove arg from {warpy::*}						send "usunales magicwarpa %arg%"					else:						send "nie jestes tworca tego magicwarpa"				else:					delete {warp.%arg%}					delete {warp.%arg%.tworca}					remove arg from {warpy::*}					send "usunales magicwarpa %arg%"			else:				send "nie istnieje magicwarp o takiej nazwie"		else:			send "podaj nazwe magicwarpa"command /magicwarp [<text&gt]:	trigger:		if arg is set:			if {warp.%arg%} is set:				teleport player to {warp.%arg%}				send "przeteleportowales sie na magicwarpa %arg%!"			else:				send "nie istnieje magicwarp o takiej nazwie"		else:			send "podaj nazwe magicwarpa"

Pisałem na szybko bo idę spać babcia mi każe ;<<< 

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...