theneuetimes 522 Opublikowano 16 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2015 (edytowane) Witajcie, chciałbym wam przedstawić prosty skrypt mojego autorstwa dzięki któremu możecie wyświetlać różne rzeczy na stronie tylko w określonym mięsiącu. Skrypt jest prosty i raczej nie wymaga wyjaśnień, ale są komentarze w kodzie gdyby ktoś potrzebował. Jeśli ktoś użyje byłoby miło aby zostawił dopiskę o autorze. <?php $date1 = '12-01'; // zakres poczatkowy daty, w tym wypadku 1 grudnia (mm-dd) $date2 = '12-31'; // koniec daty, w tym wypadku 31 grudnia (mm-dd) $date = date("m-d"); // aktualna data if($date >= $date1 && $date <= $date2) // jesli aktualna data jest pomiedzy $date1 a $date2 wyswietlamy nasze ozdoby { echo 'wesolych swiat!'; // wyswietlanie ozdob lub tekstu } ?> Edytowane 1 lipca 2016 przez _an0 Norbi i #Aperture 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savorski 176 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Prosty skrypt, ale przynajmniej ty coś wiesz o php ja tam nic nie wiem. Tylko pytanie. Oprócz tekstu... gdzie ozdoby? XD Usunięty#22684 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 @up, musisz sam dorobić xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theneuetimes 522 Opublikowano 18 grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 @SavPlays ozdoby musisz zrobic sam, masz tutaj jeden taki obrazek - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaarold 1 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Temat dosyć stary, ale zaznaczę, że jeżeli ktoś by chciał zmienić tło, template strony to echo trochę to uniemożliwia. Lepszym pomysłem jest zrobienie czegoś typu: <?php $date1 = '12-01'; // zakres poczatkowy daty, w tym wypadku 1 grudnia (mm-dd) $date2 = '12-31'; // koniec daty, w tym wypadku 31 grudnia (mm-dd) $date = date("m-d"); // aktualna data if($date >= $date1 && $date <= $date2) // jesli aktualna data jest pomiedzy $date1 a $date2 wyswietlamy nasze ozdoby { ?> Treść strony, cokolwiek chcecie <?php } ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi