on rightclick on npc: if clicked npc is named "Starszy pan": if {misja:staruszek.%player%} is 0: send "&7Przynies mi x64 drewna swierkowego, nagroda bedzie pamiatka po moim ojcu - miecz bojowy" set {misja:staruszek.%player%} to 1 else: if player has 64 redwood log: remove 64 redwood log from player's inventory send "&7Dziekuje ci, kolego. Potrzebuje czyjejs pomocy, jak widzisz sam zbyt duzo nie zrobie..." send "&7Jezeli bedziesz mial chwile wolnego czasu, to przyjdz mam cos dla ciebie."
Pytanie
Oedeopol 67
Witam chce zrobic skrypt na questy (zadania).
Da się to połączyć?
przykład:
on rightclick on npc: if clicked npc is named "Starszy pan": if {misja:staruszek.%player%} is 0: send "&7Przynies mi x64 drewna swierkowego, nagroda bedzie pamiatka po moim ojcu - miecz bojowy" set {misja:staruszek.%player%} to 1 else: if player has 64 redwood log: remove 64 redwood log from player's inventory send "&7Dziekuje ci, kolego. Potrzebuje czyjejs pomocy, jak widzisz sam zbyt duzo nie zrobie..." send "&7Jezeli bedziesz mial chwile wolnego czasu, to przyjdz mam cos dla ciebie."Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/8930-on-rightclick-on-npc/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi