theneuetimes 522 Opublikowano 22 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2014 Siema Czy jest w skripcie coś w stylu sprawdzania czy argument jest dłuższy niż x znaków? Coś w stylu:if arg 1 is longer than 5 characters:Przydałoby mi się, bo piszę skrypt na gildię i zamierzam zrobić tak żeby nie było za długich tagów gildii. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sopher 418 Opublikowano 22 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2014 Jakiej wersji Skript używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 22 lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2014 2.0.2 i SkriptPlus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sopher 418 Opublikowano 22 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2014 set {_x.%player%} to "%message%"replace all "a" with "1" in {_x.%player%}replace all "b" with "1" in {_x.%player%}replace all "c" with "1" in {_x.%player%}replace all "d" with "1" in {_x.%player%}replace all "e" with "1" in {_x.%player%}replace all "f" with "1" in {_x.%player%}replace all "g" with "1" in {_x.%player%}replace all "h" with "1" in {_x.%player%}replace all "i" with "1" in {_x.%player%}replace all "j" with "1" in {_x.%player%}replace all "k" with "1" in {_x.%player%}replace all "l" with "1" in {_x.%player%}replace all "m" with "1" in {_x.%player%}replace all "n" with "1" in {_x.%player%}replace all "o" with "1" in {_x.%player%}replace all "p" with "1" in {_x.%player%}replace all "r" with "1" in {_x.%player%}replace all "s" with "1" in {_x.%player%}replace all "t" with "1" in {_x.%player%}replace all "u" with "1" in {_x.%player%}replace all "w" with "1" in {_x.%player%}replace all "y" with "1" in {_x.%player%}replace all "z" with "1" in {_x.%player%} if {_x.%player%} is "1" or "11" or "111" or "1111": send "Tekst musi skladac sie z minimalnie 5 liter." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 22 lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2014 @Up Niby działa ale ja chcę użyć tego w komendzie aby argument nie był za długi niż x znaków... Wyskakuję mi taki błąd:the chat message can only be used in chat eventLinia 7, cały (znaczy ta część którą testuje :D) skrypt.command /g [<text>]: trigger: arg 1 is "test": set {_x.%player%} to "%message%" replace all "a" with "1" in {_x.%player%} replace all "b" with "1" in {_x.%player%} replace all "c" with "1" in {_x.%player%} replace all "d" with "1" in {_x.%player%} replace all "e" with "1" in {_x.%player%} replace all "f" with "1" in {_x.%player%} replace all "g" with "1" in {_x.%player%} replace all "h" with "1" in {_x.%player%} replace all "i" with "1" in {_x.%player%} replace all "j" with "1" in {_x.%player%} replace all "k" with "1" in {_x.%player%} replace all "l" with "1" in {_x.%player%} replace all "m" with "1" in {_x.%player%} replace all "n" with "1" in {_x.%player%} replace all "o" with "1" in {_x.%player%} replace all "p" with "1" in {_x.%player%} replace all "r" with "1" in {_x.%player%} replace all "s" with "1" in {_x.%player%} replace all "t" with "1" in {_x.%player%} replace all "u" with "1" in {_x.%player%} replace all "w" with "1" in {_x.%player%} replace all "y" with "1" in {_x.%player%} replace all "z" with "1" in {_x.%player%} if {_x.%player%} is "1" or "11" or "111" or "1111": send "Tekst musi skladac sie z minimalnie 5 liter." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sopher 418 Opublikowano 22 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2014 To zmień %message% na %argument%. To chyba logiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 22 lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2014 command /g [<text>]: trigger: arg 1 is "test": set {_x.%player%} to "%arg%" replace all "a" with "1" in {_x.%player%} replace all "b" with "1" in {_x.%player%} replace all "c" with "1" in {_x.%player%} replace all "d" with "1" in {_x.%player%} replace all "e" with "1" in {_x.%player%} replace all "f" with "1" in {_x.%player%} replace all "g" with "1" in {_x.%player%} replace all "h" with "1" in {_x.%player%} replace all "i" with "1" in {_x.%player%} replace all "j" with "1" in {_x.%player%} replace all "k" with "1" in {_x.%player%} replace all "l" with "1" in {_x.%player%} replace all "m" with "1" in {_x.%player%} replace all "n" with "1" in {_x.%player%} replace all "o" with "1" in {_x.%player%} replace all "p" with "1" in {_x.%player%} replace all "r" with "1" in {_x.%player%} replace all "s" with "1" in {_x.%player%} replace all "t" with "1" in {_x.%player%} replace all "u" with "1" in {_x.%player%} replace all "w" with "1" in {_x.%player%} replace all "y" with "1" in {_x.%player%} replace all "z" with "1" in {_x.%player%} if {_x.%player%} is "1" or "11" or "111" or "1111": send "Tekst musi skladac sie z minimalnie 5 liter." else: send "test"Nic się nie dzieje. :/ Co jest źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sopher 418 Opublikowano 23 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2014 U mnie wszystko działa. Daj może zamiast arg 1 is "test" to arg 1 is set. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2014 http://wklej.to/2MXkH'>>http://wklej.to/2MXkH Gdy wpisuję /g test to wyświetla wiadomość "spoko", ale gdy wpiszę np. /g test ttt to wyświetla "Tekst musi skladac sie z minimalnie 5 liter." i napis "spoko". :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sopher 418 Opublikowano 23 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2014 No cóż, nie wiem jak Ci jeszcze pomóc. U mnie wszystko prawidłowo działa, w moich skryptach stosowałem to niejeden raz.Nie ma prawdopodobnie innego sposobu w 2.0.2 na wykrycie ilości znaków w argumencie tekstowym. Możesz także sam popróbować coś wykombinować. Kto upartemu zabroni? :) W wersji 2.1 jest warunek, który to sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2014 Dobra, pokombinuję, w każdym razie dzięki za pomoc. ;) Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
theneuetimes 522
Siema
Czy jest w skripcie coś w stylu sprawdzania czy argument jest dłuższy niż x znaków? Coś w stylu:
Przydałoby mi się, bo piszę skrypt na gildię i zamierzam zrobić tak żeby nie było za długich tagów gildii. :)
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi