LeviBoyPL 161 Opublikowano 2 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2014 Hej, możecie mi bardziej przybliżyć działanie radius? Mam kod: every 2 seconds: loop blocks named "&4TURRET": loop entities in radius 3 around the loop-block: loop entity is zombie named "&1Minion": send "LOL"I błąd: [19:14:44 ERROR]: 'radius 3 around the loop-block' is not a world (***.sk, line 95: loop entities in radius 3 around the loop-block:') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ToNy 548 Opublikowano 2 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2014 przykład z doc: loop blocks in radius 5 around the player: set loop-block to air set all blocks in radius 5 around the player to air LeviBoyPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 161 Opublikowano 2 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2014 Aha czyli tak jak ja to chce zrobic to nie idzie? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PoweredDragon 1016 Opublikowano 2 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2014 A nie poprostuin radius 3 of loop-blockZ tego co kojarzę to działa na tej samej zasadzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 2 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2014 Lola się zachciało xd Najbardziej uciążliwy myk, będziesz miał przy AI minonka :x Co do radius - wyobraź sobie zakreślaną kulę z danego punktu xd Kod na wieże gdzieś miałem, tylko każdą się ustawiało ręcznie z tego co pamiętam :/ #// Wykarmione z Panda Phone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 161 Opublikowano 3 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2014 (edytowane) Dzięki :o TO MIAŁA BYĆ NIE SPODZIANKA :c ... :c Wiesz co.. Zapomniałem zmienić... Wiesz co u mnie tak samo... Po prostu komendą wszystko... @edit Ja mam już wszytsko na razie tylko postać ashe (bo sam nią ciągle gram xd), ale właśnie minionów i turretów nie mam, ale gra sama w sobie już mogłaby startować :) Nexus jest + jego pasek życia na BossBar'ze ;) Oki pokombinuje i zobaczymy co mi wyjdzie, jak co to tutaj napiszę Edytowane 3 czerwca 2014 przez LeviBoyPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 3 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2014 Też się w to bawiłem, ale jakoś czasu zabrakło. Ale srv testowy sobie stoi xd minecraftomania.com Jedną sprawą jest samo wykonanie, a drugą wydajność ^^ No nic, zobaczymy jak Ci wyjdzie. Generalnie cuś takiego pisze się pod konkretną mapę, więc musisz pójść w uniwersalność jeżeli to wrzucasz. No nic, powodzenia xd #// Wykarmione z Panda Phone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 161 Opublikowano 3 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2014 Dzięki :) Piszę jak mam wolny czas więc pewnie mi to trochę zajmie i napotkam jeszcze wiele problemów... Za budowę mapy też się pewnie zabiorę, przed dokończeniem (będzie mi o wiele łatwiej) jak masz jakieś sugestie, bądź podpowiedzi śmiało wal :)Co do wydajności do kod jest w totalnej rozsypce (bo jak piszę to nie dopisuję nowego wydarzenia do już istniejącego tylko tworzę nowy) więc od tej strony kod wygląda okropnie :) Miło się gadało, a teraz proszę o informację, czy problem rozwiązany... ~Dragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 161 Opublikowano 5 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2014 Nie, nie mogę nadal wymyślić jak to powinno działać... Ciągle error'syOstatnia próba: loop entity named "&4TURRET":loop-entities in radius 5 around the loop-entity:send "LOL" i ta: every 2 seconds:loop all zombies:loop-entity is zombie:loop-zombie is "&4TURRET":loop all players:distance between loop-player and loop-zombie is smaller than 4:shoot fake fireball from loop-zombie-1 in the horizontal direction of loop-entity-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
LeviBoyPL 161
Hej, możecie mi bardziej przybliżyć działanie radius?
Mam kod:
I błąd:
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi