Skocz do zawartości
  • 0

Nieobecnosc gracza zapisana do pliku

Szymon21xxPL
 Udostępnij

Pytanie

Witam, da rade zrobić tak, że jeśli jakiś Helper będzie nieobecny aż tydzień to zapisze mi się to w pliku i ja sobie potem wejde i go zdegraduje ? Wiem, ze zapis w pliku sie da bo juz mam w innym skrypcie, ale czy się da taką nieobecnosc sprawdzic ? 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

on join:    player has permission "helper":	    set "czasy.%player%" to "0" in yml file "sciezka/do/pliku.yml" every hour:    set {_helperzy::*} to configuration section "czasy" get of "sciezka/do/pliku.yml"    loop {_helperzy::*}:	    set {_wartosc} to "czasy.%lopp-value%" get of "sciezka/do/pliku.yml" parsed as number	    add 1 to {_wartosc}	    set "czasy.%lopp-value%" to "%{_wartosc}%" in yml file "sciezka/do/pliku.yml"
Powinno działać. Co godzinę dodaje 1 do liczby, sprawdzasz czy jest większa niż 5*24 i tyle.

• 0
on join:    player has permission "helper":	    set "czasy.%player%" to "0" in yml file "sciezka/do/pliku.yml" every hour:    set {_helperzy::*} to configuration section "czasy" get of "sciezka/do/pliku.yml"    loop {_helperzy::*}:	    set {_wartosc} to "czasy.%lopp-value%" get of "sciezka/do/pliku.yml" parsed as number	    add 1 to {_wartosc}	    set "czasy.%lopp-value%" to "%{_wartosc}%" in yml file "sciezka/do/pliku.yml"
Powinno działać. Co godzinę dodaje 1 do liczby, sprawdzasz czy jest większa niż 5*24 i tyle.

Troche nie rozumiem dzialania, ale jezeli gracz bedzie grac co 60 minut po 30 minut to go nie zapisze czy jak to dziala ?

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...