Szymon21xxPL 5 Opublikowano 15 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2015 Witam, da rade zrobić tak, że jeśli jakiś Helper będzie nieobecny aż tydzień to zapisze mi się to w pliku i ja sobie potem wejde i go zdegraduje ? Wiem, ze zapis w pliku sie da bo juz mam w innym skrypcie, ale czy się da taką nieobecnosc sprawdzic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herhor67 916 Opublikowano 15 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2015 on join: player has permission "helper": set "czasy.%player%" to "0" in yml file "sciezka/do/pliku.yml" every hour: set {_helperzy::*} to configuration section "czasy" get of "sciezka/do/pliku.yml" loop {_helperzy::*}: set {_wartosc} to "czasy.%lopp-value%" get of "sciezka/do/pliku.yml" parsed as number add 1 to {_wartosc} set "czasy.%lopp-value%" to "%{_wartosc}%" in yml file "sciezka/do/pliku.yml"Powinno działać. Co godzinę dodaje 1 do liczby, sprawdzasz czy jest większa niż 5*24 i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon21xxPL 5 Opublikowano 15 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 maja 2015 on join: player has permission "helper": set "czasy.%player%" to "0" in yml file "sciezka/do/pliku.yml" every hour: set {_helperzy::*} to configuration section "czasy" get of "sciezka/do/pliku.yml" loop {_helperzy::*}: set {_wartosc} to "czasy.%lopp-value%" get of "sciezka/do/pliku.yml" parsed as number add 1 to {_wartosc} set "czasy.%lopp-value%" to "%{_wartosc}%" in yml file "sciezka/do/pliku.yml"Powinno działać. Co godzinę dodaje 1 do liczby, sprawdzasz czy jest większa niż 5*24 i tyle. Troche nie rozumiem dzialania, ale jezeli gracz bedzie grac co 60 minut po 30 minut to go nie zapisze czy jak to dziala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon21xxPL 5 Opublikowano 17 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 maja 2015 @ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Szymon21xxPL 5
Witam, da rade zrobić tak, że jeśli jakiś Helper będzie nieobecny aż tydzień to zapisze mi się to w pliku i ja sobie potem wejde i go zdegraduje ? Wiem, ze zapis w pliku sie da bo juz mam w innym skrypcie, ale czy się da taką nieobecnosc sprawdzic ?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi