piter909 4 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2015 Hej,Mam kolejne pytanieJak wyjść z drugiego loopa nie naruszając pierwszego?Przykład:loop 2 times: loop 4 times: exit loopPowyższy przykład działa tak, że na "exit loop" skript wychodzi całkowicie z pętel, pierwszej i drugiej.Jak wyjść tylko z JEDNEJ pętli? Tz. Jak zakończyć drugą i nie naruszyć pierwszej? Z góry dziękuję za odpowiedź. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bvcz 439 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2015 loop 2 times: loop 4 times: exit loop-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter909 4 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2015 loop 2 times: loop 4 times: exit loop-1Nope, nie ma czegoś takiego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herhor67 916 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2015 Nie. Exitujesz tylko zobecnej, jestem pewien. Sprawdź command /testuj: trigger: loop 5 times: send "Tu text z loopa 1 - poczatek" loop 3 times: send "Text z loopa 2 (1 raz)" exit loop send "Text z loopa 1 - koniec" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter909 4 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2015 (edytowane) Przetestowałem to teraz i powiem Ci, że się zaskoczyłem.exit loop zrobił pauze i cofnął się do pętli 1, która znów się powtórzyła. Następnie pętla 2 po exit loop się wznowiła i kontynuowała od zastopowanego momentu..#enchanty set {enchant::typ::1} to "sharpness" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::1} to 2 set {enchant::typ::2} to "protection" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::2} to 1 set {enchant::typ::3} to "fire aspect" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::3} to 1 set {enchant::typ::4} to "flame" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::4} to 2 set {enchant::typ::5} to "infinity" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::5} to 2 set {enchant::typ::6} to "power" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::6} to 1 set {enchant::typ::7} to "punch" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::7} to 1 set {enchant::typ::8} to "thorns" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::8} to 1 set {enchant::typ::9} to "knockback" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::9} to 2 set {enchant::typ::10} to "fire protection" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::10} to 1 set {enchant::typ::11} to "blast protection" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::11} to 1 set {enchant::typ::12} to "fire protection" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::12} to 1 set {enchant::typ::13} to "aqua affinity" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::13} to 3 set {enchant::typ::14} to "projectile protection" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::14} to 1 set {enchant::typ::15} to "bane of arthropods" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::15} to 1 set {enchant::typ::16} to "looting" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::16} to 2 set {enchant::typ::17} to "efficiency" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::17} to 1 set {enchant::typ::18} to "smite" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::18} to 1 set {enchant::typ::19} to "fortune" parsed as enchantment set {enchant::wartosc::19} to 2command testuj: trigger: loop 3 times: send "loop 1 - szukamy ""fire aspect"", ktore jest 3'cie z kolei:" to player wait 20 ticks loop {enchant::typ::*}: send "%loop-value%" to player wait 5 ticks if loop-value is "Fire Aspect" parsed as enchantment: send "STOP - powrot do 1 petli" to player wait 20 ticks exit loop send "Wrocilismy do petli 1, powinna sie powtorzyc jeszcze %3-loop-number% razy." to player wait 20 ticksSprawdz sam.. :/Z drugim typem loopa to buguje mi się całkowicie i cały szereg pętli się zatrzymuje..Dlatego napisałem ten temat :( Edytowane 27 kwietnia 2015 przez piter909 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter909 4 Opublikowano 2 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 maja 2015 Wie ktoś :c? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piter909 4
Hej,
Mam kolejne pytanie
Jak wyjść z drugiego loopa nie naruszając pierwszego?
Przykład:
Powyższy przykład działa tak, że na "exit loop" skript wychodzi całkowicie z pętel, pierwszej i drugiej.
Jak wyjść tylko z JEDNEJ pętli? Tz. Jak zakończyć drugą i nie naruszyć pierwszej?
Z góry dziękuję za odpowiedź. :P
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi