DαrϰVεnuς 231 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2015 Jak zrobić to, że ustawiam sobie:set {now} to nowadd 1 minute to {now} Czyli powiedzmy {now} to jest 17:41I gdy otworze coś o 17:42 to jest już przedawnione i nie można tego użyć, hmm if now is greater than {now}?xdd Wiem, jestem głupi i zagubiony. Nie wiem, czy ktoś zrozumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 159 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2015 if now is {now}: #kodelse: #przedawnione Hmm zobacz tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DαrϰVεnuς 231 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2015 @Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! To działa tak, że wykonuje przed {now} is po {now}, a ja chce aby wykonało gdy {now} jest teraz, albo minęło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 159 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2015 No to kod który masz w 1 warunku przenieś do 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DαrϰVεnuς 231 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2015 @Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Nadal nie rozumiesz, to działa też przed {now}, a ja chce aby działało tylko jak jest lub minęło {now} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herhor67 916 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2015 set {_godzstara} to {ktorasgodzina}set {_godznowa} to text from url "z ktorego pobierasz godzine"if {_godzstara} is {_godznowa}: send "Aktualne!"else: send "Nieaktualne!"Powinno działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DαrϰVεnuς 231 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2015 @Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! owszem działa, gdy jest równo ta sama godzina i minuta, a mi chodzi, aby po tym jak minie ta godzina nadal dalo się tego użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HitTheGirls 0 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2015 @up Czy chodzi ci o coś takiego? set {_godzstara} to {ktorasgodzina}set {_godznowa} to text from url "z ktorego pobierasz godzine"if {_godzstara} is greater than {_godznowa}: send "Nie aktualne!"else: send "Aktualne!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DαrϰVεnuς 231 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2015 @Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! tak, ale to niestety nie działa ;F Sam na takie cuś wpadłem ^^ Wykorzystując wildskript %year%.%month%.%day%:%hour%:%minute% Jakoś się udało, dzięki za pomoc. So close. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
DαrϰVεnuς 231
Jak zrobić to, że ustawiam sobie:
set {now} to now
add 1 minute to {now}
Czyli powiedzmy {now} to jest 17:41
I gdy otworze coś o 17:42 to jest już przedawnione i nie można tego użyć, hmm if now is greater than {now}?
xdd
Wiem, jestem głupi i zagubiony. Nie wiem, czy ktoś zrozumie.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi