NiezniszczalnyY 0 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Witam, chciałbym zamówić skrypt na serwer jailcraft.Chodzi mi o skrypt, który za opłatą $$ z essentials,przenosi do nowej grupy. np. Kiedy jestem w grupie "A" [blok A]Wpiszę komendę /blok b, i jezeli mam 100 $, to mniedodaje do grupy "B" [blok B].Jezeli nie mam to pisze ze nie mam tyle hajsu :)Ale ! W bloku a, nie mam dostepu do /blok c i w górę.Ani nizej :) Ale to juz permissions,m to wiadamo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NiezniszczalnyY 0 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Ktos by pomogl ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamil7430 3 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 A nie lepiej będzie dać po prostu /awans? Np jesteś w A i wpisujesz /awans i jesteś awansowany do B. Pamiętaj, że jeżeli chodzi o ekonomię to potrzeba Vault'a.PS: Ale to A i B to rangi czy co ? NiezniszczalnyY 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NiezniszczalnyY 0 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 tak, chodzi mi dokladnie o to co napisales. Trzeba vaulta ? Przeciez sam essentials ma w sobie $$ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamil7430 3 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 (edytowane) Tak, Vault jest wymagany do ekonomii na serwerze. Vault łączy to wszystko (Essentials, czy iConomy) w solidną całość.@topic - te bloki A, B, C itd to rangi ? I do jakiej litery mają być od A do Z czy jak ?edit: wiesz, to nie takie proste XD Edytowane 7 kwietnia 2015 przez kamil7430 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NiezniszczalnyY 0 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Narazie mam od A do K. I tak, to sa rangi. Vaulta juz wgrywam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamil7430 3 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 (edytowane) Aha, jeszcze jedna rzecz. Awans z a do b ma kosztować 100$, potem o 100$ wiecej za każdym razem ?Edit nie zorbie tego dziś Edytowane 7 kwietnia 2015 przez kamil7430 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NiezniszczalnyY 0 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Hmm... Moze takA 0$B 100$C 1000$D 2000$E 5000$F 7500$G 10000$H 15000$I 30000$J 50000$K 100000$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamil7430 3 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2015 (edytowane) Zapewne nie bd działać.... bo nie sprawdzałem - więc oto co robisz xDGraczowi z grupy A dajesz permission "awansdobloku.b"Graczowi z grupy B dajesz permission "awansdobloku.c" itdaż dojdziesz do J, wtedy dajesz "awansdobloku.k" i KONIEC!command /awans: description: Awansuje na nastepny blok executable by: players trigger: if player has permission "awansdobloku.b": remove 100$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set b" if player has permission "awansdobloku.c": remove 1000$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set c" if player has permission "awansdobloku.d": remove 2000$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set d" if player has permission "awansdobloku.e": remove 5000$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set e" if player has permission "awansdobloku.f": remove 7500$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set f" if player has permission "awansdobloku.g": remove 10000$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set g" if player has permission "awansdobloku.h": remove 15000$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set h" if player has permission "awansdobloku.i": remove 30000$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set i" if player has permission "awansdobloku.j": remove 50000$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set j" if player has permission "awansdobloku.k": remove 100000$ from the player's balance execute server command "pex user %player% group set k"PS:pamiętaj,że może nie dzialać. ;/ Edytowane 8 kwietnia 2015 przez kamil7430 NiezniszczalnyY 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NiezniszczalnyY 0 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2015 (edytowane) Okej, sprawdze ;d Edit: Dziala, ok dzieki.Jedyny problem, to, to że gracz nie musi miec tego hajsu i konto idzie na -...Ale ok. Niewazne. Edytowane 8 kwietnia 2015 przez NiezniszczalnyY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrPatryk07 45 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2015 Bo najpierw powinien sprawdzac ile ma.. Tak to gdy gracz ma 0kasy to i tak kupi bo bedzie mial na -. Daj: if player balance >= 50 to np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamil7430 3 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2015 (edytowane) @EndDragons - dzięki, jestem początkującym w sk i tak naprawdę to było moje pierwsze "zlecenie" :D Edit: NiezniszczalnyY, jeżeli chcesz mogę Ci jeszcze zmodyfikować skript tak, aby wyświetlały się komunikaty typu: "Gracz [nazwa] awansowal wlasnie do bloku B" itd i naprawić to, że gracz może awansować bez pieniędzy. Edytowane 9 kwietnia 2015 przez kamil7430 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrPatryk07 45 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2015 Powod ze grac Moze bez kasy to podalem ja a wiadomosci nie sa takie trudne: send "" to all players Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
NiezniszczalnyY 0
Witam, chciałbym zamówić skrypt na serwer jailcraft.
Chodzi mi o skrypt, który za opłatą $$ z essentials,
przenosi do nowej grupy.
np.
Kiedy jestem w grupie "A" [blok A]
Wpiszę komendę /blok b, i jezeli mam 100 $, to mnie
dodaje do grupy "B" [blok B].
Jezeli nie mam to pisze ze nie mam tyle hajsu :)
Ale ! W bloku a, nie mam dostepu do /blok c i w górę.
Ani nizej :) Ale to juz permissions,m to wiadamo.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi