Skocz do zawartości
  • 0

NPC nie wykonuje komendy GUI Menu

Pytanie

Siemka mam owy skrypt i jest 1 problem NPC nie wykonuje komendy, jeżeli sam wpiszę ją ręcznie na czacie to zadziała ale jak klikam skrzynkę w GUI mendu (osobny skrypt) to nie stawia skrzynek jedynie wysyła się wiadomość

Oto skrypt:

variables:	{budowa} = true	{magazyn::%player%} = false	{px} = 0	{py} = 0	{pz} = 0command /magazyn [<player&gt]:	trigger:		if {magazyn::%arg 1%} is false:			if {budowa} is true:				if {py} is bigger than 80:					set {py} to 0					add -2 to {pz}					if {pz} is less than 55:						set {pz} to 90						set {py} to 0						add 2 to {px}						if {px} is less than -25 or -24 or -23 or -22:							send "&2Magazynier: &7Niestety zabrakło mi miejsca w magazynie" to arg 1							set {budowa} to false							stop						else:							add 1 to {py}							set {_r} to location at {px}, {py}, {pz}							set block at {_r} to chest							set {magazyn::%player-arg%} to location of {_r}							send "&2Magazynier: &7Zakupiles Magazyn za &l10 000$" to arg 1							stop					else:						add 1 to {py}						set {_r} to location at {px}, {py}, {pz}						set block at {_r} to chest						set {magazyn::%player-arg%} to location of {_r}						send "&2Magazynier: &7Zakupiles Magazyn za &l10 000$" to arg 1						stop				else:					add 1 to {py}					set {_r} to location at {px}, {py}, {pz}					set block at {_r} to chest					set {magazyn::%player-arg%} to location of {_r}					send " Zakupiles &lMagazyn 1&7 za &l10 000$&7." to arg 1					stop			else:				send "&2Magazynier: &7Niestety zabrakło mi miejsca w magazynie" to arg 1				stop		else:			send "&2Magazynier: &7Posiadasz już swój magazyn, możesz go otworzyć bądź przedłużyć" to arg 1command /otworz [<player&gt]:	trigger:		send "&2Magazynier: &7Poczekaj chwilkę, idę po twoje przedmioty" to arg 1		open the inventory of the block at {magazyn::%player-arg%} to the arg 1		stopcommand /ustaw [<text&gt]:	trigger:		if player is op:			if arg 1 is "miejsce":				set {px} to -58				set {pz} to 90				set {py} to 1				stop			if arg 1 is "budowa":				if {budowa} is false:					set {budowa} to true					stop				else:					set {budowa} to false					stop			if arg 1 is "gracz":				set {magazyn::%player%} to false				stop

Oto GUI z Kiskae (magazyniera):

On rightclick on a player:	name of clicked entity is "Kiskae":		open chest with 3 rows named "&1Handlarz Zbrojami" to player		wait 4 ticks		format slot 0 of player with 1 of chest named "&bZakup swój Magazyn" with lore "&bCena: &a10 000$||&bWymiary: &a3x9||&bCzas wynajmu: &a7 Dni|| ||&7Pamiętaj że ja wymagam aby co 7 Dni||&7zostały wpłacone pieniądze na utrzymanie||&7magazynu w przeciwnym razie||&7usunę wszystkie przedmioty w twojej skrzyni" to run "magazyn %player%"		format slot 2 of player with 1 of emerald named "&bPrzedłóż Magazyn" with lore "&bCena: &a2 000$||&bCzas: &a1 dzień" to run "przedluz1 %player%"		format slot 4 of player with 1 of emerald named "&bPrzedłóż Magazyn" with lore "&bCena: &a5 000$||&bCzas: &a2 Dni" to run "przedluz2 %player%"		format slot 6 of player with 1 of emerald named "&bPrzedłóż Magazyn" with lore "&bCena: &a9 000$||&bCzas: &a7 Dni" to run "przedluz3 %player%"		format slot 18 of player with ender chest named "&bOtwórz swój Magazyn" with lore "&7Otwórz swój magazyn aby schować i wyjąć||&7stamtąd przedmioty" to run "otworz %player%"

Dodam że w innych opcjach działa np u kowala działa wszystko tak samo u stajennego jak i handlarzy

Koniecznie musi być to w GUI

Moim zdaniem Citizens nie widzi tym razem kto wykonuje wiadomość bo ręczne podanie /magazyn JPablo działa w 100% wszystko działa

Wyjaśnienie:

Opcje px py pz służa do przesuwania pozycji nowych skrzynek aby się nie łączyły więc z tym nie ma problemu testowałem komendą na czacie

https://skript.pl/temat/7090-npc-nie-wykonuje-komendy-gui-menu/

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie chodzi tutaj o PC tylko o ten 1 skrypt :p

W KisKae mam 5rzeczy, kupno magazyny, przedłużenie 3x i otwieranie go.

Nie działa kupowanie nie tworzy się skrzynka na tych kordach jak wpiszę komendę ręcznie poza GUI to działa

https://skript.pl/temat/7090-npc-nie-wykonuje-komendy-gui-menu/#findComment-57124

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...