Propozycja głównie do osób grających/lubiących grać w terrarię. Pomyślałem sobie, że skoro jest taka gra, cały czas update'owana, to czemu nie zaimplementować jej do minecrafta. Oczywiście całości(Jeszcze) się nie da, ale jakby skript miał takie możliwości jak niektóre pluginy(pobieranie grafiki z pliku w folderze i zastąpienie nią określonych bloków/mobów, aczkolwiek nie wszystkich. Do tego gracze musieiliby mieć RP wgrane :P). Zgrubsza podsumowałem to, co da się zrobić dość dobrze...
[*]Bronie, zbroje i ich DMG
[*]Surowce
[*]Przynajmniej część bossów
[*]Nowe moby i poprawa obecnych(Pająków, Zombie, Szkieletów...)
[*]NPC -> Chyba druga z kolei najłatwiejsza rzecz
[*]Pełen system łowienia -> Też raczej trudne, ale nie jest najtrudniejsze
[*]Pełen system Craftingu -> To dopiero wyzwanie
Ale oczywiście sam nie dałbym rady. Pytanie więc, czy znalazłby się chętny, który pomógłby mi i powiedział w jakim zakresie...
... -> Zna się na Skripcie, jest w stanie zrobić określone rzeczy, etc.
Osobiście powiem, że odnośnie NPC i Nowych mobów nie będzie trudno, o tyle zaprogramowanie bossów(takich jak Eye of Cthulhu, czy Eater of Worlds) będzie znacznie większym problemem. Dodanie Reforgingu do gry, pełnego systemu łowienia... również nie będzie proste...
Nick:
Co jesteś w stanie zrobić:
Ogólnie coś o sobie:
Grałeś w terrarię?: T/N
Jak długo grałeś?: Jeśli powyżej wybrałeś "N", to pole zostaw puste ;D
Pytanie
PoweredDragon 1016
Propozycja głównie do osób grających/lubiących grać w terrarię. Pomyślałem sobie, że skoro jest taka gra, cały czas update'owana, to czemu nie zaimplementować jej do minecrafta. Oczywiście całości(Jeszcze) się nie da, ale jakby skript miał takie możliwości jak niektóre pluginy(pobieranie grafiki z pliku w folderze i zastąpienie nią określonych bloków/mobów, aczkolwiek nie wszystkich. Do tego gracze musieiliby mieć RP wgrane :P). Zgrubsza podsumowałem to, co da się zrobić dość dobrze...
Ale oczywiście sam nie dałbym rady. Pytanie więc, czy znalazłby się chętny, który pomógłby mi i powiedział w jakim zakresie...
... -> Zna się na Skripcie, jest w stanie zrobić określone rzeczy, etc.
Osobiście powiem, że odnośnie NPC i Nowych mobów nie będzie trudno, o tyle zaprogramowanie bossów(takich jak Eye of Cthulhu, czy Eater of Worlds) będzie znacznie większym problemem. Dodanie Reforgingu do gry, pełnego systemu łowienia... również nie będzie proste...
Nick:
Co jesteś w stanie zrobić:
Ogólnie coś o sobie:
Grałeś w terrarię?: T/N
Jak długo grałeś?: Jeśli powyżej wybrałeś "N", to pole zostaw puste ;D
Znajomość Angielskiego(podstawowy, ponadpodstawowy, średnio-zaawansowany, zaawansowany, biegły):
Edytowane przez WojciuOdnośnik do komentarza
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi