Skocz do zawartości
  • 0

HealthBar

divx

Pytanie

Witam was bardzo serdecznie.

Mam prośbę żeby ktoś napisał mi skrypta na pasek życia nad głową gracza oraz jego nick.Chodzi mi o to że jak najedziemy myszką na gracza wyświetli nam się napis 100HP, a nad wartością życia jego nick.Jak zaczniemy go atakować to zależnie od mocy naszej broni życie będzie maleć i zmieniać się (tak żeby refresh był 0 sec, czyli zmiana była natychmiastowa).

Czyli ma to wyglądać tak:

Atakuje DivX ma 100HP zabrałem mu 7hp obrażeń nad głową pokazuje się 93Hp.

(Jak ktoś by się nudził może dodać do czatu

Zaatakowałeś [PLAYER], zabrałeś mu 7hp życia.

Zostałeś zaatakowany przez [PLAYER], straciłeś 7hp życia.)

Z góry dziękuję wynagrodzę osobę reputacją i likę.No i na pewno komuś się to przyda.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Raczej nie da sie zrobic tak zeby pokazywalo 100 hp (moge sie mylic), ale napewno sie da zeby pokazywalo 20 HP lub 10 serduszek. Jak bd mial wiecej czasu to postaram sie cos napisac ;)

Na pewnym serwerze właśnie tak było na głową gracza być wyświetlony rzeczywisty stan życia postaci.Po tym jak zacząłem atakować taką oto osobę ten hud bar nie wiem jak to nazwać zmieniał liczbę na 92, 86, itk aż zabiłem ją.

Edytowane przez divx

• 0

@UP

Ale wyświetlał to w wartości procentowej...

A zapoznałeś się z możliwościami tego pluginu? Jeżeli nie, sprawdź go dokładnie. Jest na tyle prosty do skonfigurowania, że bez problemu można tam zapisać wartości wyrażane w procentach, przynajmniej tyle zauważyłem na prezentacji.

;http://www.youtube.com/watch?v=fhbHZzELYtw&feature=player_embedded#t=667 )

#Edit

Aktualnie chyba nie ma żadnego efektu, który pozwala wyświetlać tekst przed, nad lub za nickiem w skripcie.

@Down

Zwracam honor, ten addon zupełnie mi wypadł z głowy.

Edytowane przez em411

• 0

@UP

https://code.skript.pl/VXot6eED

http://dev.bukkit.org/media/attachments/47/137/SkriptTag.zip

Addon do skripta :P Można zrobić z nickiem gracza :P

@EDIT

Przecież właśnie o tym pisałem, że plugin wyświetla to w wartości procentowej i w ten sposób można to zrobić w Skript bez problemu :P

Edytowane przez xAxee

• 0

Spróbuj:

on damage:	if attacker is player:		if victim is player:			send "Zaatakowales gracza %victim%, zabrales mu %damage% hp zycia" to attacker			send "Zostales zaatakowany przez %attacker%, straciles %damage% hp zycia" to victim
Ale nie jestem pewien czy jest zmienna %damage%

• 0

Spróbuj:

on damage:	if attacker is player:		if victim is player:			send "Zaatakowales gracza %victim%, zabrales mu %damage% hp zycia" to attacker			send "Zostales zaatakowany przez %attacker%, straciles %damage% hp zycia" to victim
Ale nie jestem pewien czy jest zmienna %damage%

Tak oto mi chodziło wielkie dzięki ! :).

Co do tego healthbar nad głową jak nie da rady to temat do zamknięcia najwyżej użyję pluginu.

Dzięki wielkie wszystkim za pomoc.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...