Skocz do zawartości
  • 0

Bossbar nie działa

_Vexiu

Pytanie

Mam pewien problem

Poniżej Wklejam Skrypt który napisałem (mam dodatki skRayFall, skBee i BossBarAPI)

on join:
    create bossbar titled "&f&kx &a&lWitaj &f%player% &a&lna &5&lServer name &f&kx" and id "welcomebar.%uuid of player%" for player with progress 100 with color green
    wait 1 second
    loop 10 times:
        set {_value} to value of bossbar "welcomebar.%uuid of player%"
        remove 10 from {_value}
        set bossbar "welcome.%uuid of player%" value to {_value}
        wait 1 second
    remove bossbar "welcomebar.%uuid of player%"

Tak wygląda kod
i jak zrestartowałem skrypt to na czacie wyświetla mi się taka wiadomość

[Skript] Reloadin WelcomeBar.sk...
Line 2 (WelcomeBar.sk)
"&f&kx &a&lWitaj &f%player% &a&lna &5&l<Server name> &f&kx" is not a location
Line: create bossbar titled "&f&kx &a&lWitaj &f%player% &a&lna &5&l<Server name> &f&kx" for player with progress 100 with colors green

[Skript] Encountered 1 error while reloading WelcomeBar.sk! (85ms)

Prosze o pomoc i najlepiej gotowy tekst a nie jakies linki

https://skript.pl/temat/58099-bossbar-nie-dzia%C5%82a/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
2 godziny temu, _Vexiu napisał:

Prosze o pomoc i najlepiej gotowy tekst a nie jakies linki

Jeżeli posiada Pan na serwerze dodatek SkBee, zakładam, że działa on na wersji Minecrafta 1.20 lub wyższej.

BossBar API to bardzo stara wtyczka (plugin) (choć dokładniejszym określeniem byłoby "biblioteka w formie wtyczki"), która była przydatna w wersjach 1.7 - 1.10, ponieważ Bukkit API wtedy nie wspierało tworzenia bossbarów. Nie ma więc potrzeby korzystania z niej na nowszych serwerach.

Przypadek SkRayFall jest nieco inny. Dodatek ten przestał być rozwijany 2 lata temu, ponieważ twórca uznał, że SkRayFall posiada wszystkie potrzebne rzeczy i powinny one działać bez zarzutu na dalej wydawanych wersjach Minecrafta i Bukkit API. Mimo to, lepiej skorzystać ze stale rozwijanego SkBee, które posiada niemalże całą składnię SkRayFall.
Co prawda SkBee kilka dni temu przestało być rozwijane, ale i tak jest to zdecydowanie nowszy dodatek.

Tutaj można znaleźć fragment wiki SkBee opisujący łatwe tworzenie własnych bossbarów z pomocą tego dodatku do Skripta.

Linki są ważne, a gotowego kodu (tak rozumiem "gotowy tekst") nie dam, ponieważ to niczego nie uczy.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/58099-bossbar-nie-dzia%C5%82a/#findComment-344860

• 0
2 godziny temu, Kormic napisał:

Jeżeli posiada Pan na serwerze dodatek SkBee, zakładam, że działa on na wersji Minecrafta 1.20 lub wyższej.

BossBar API to bardzo stara wtyczka (plugin) (choć dokładniejszym określeniem byłoby "biblioteka w formie wtyczki"), która była przydatna w wersjach 1.7 - 1.10, ponieważ Bukkit API wtedy nie wspierało tworzenia bossbarów. Nie ma więc potrzeby korzystania z niej na nowszych serwerach.

Przypadek SkRayFall jest nieco inny. Dodatek ten przestał być rozwijany 2 lata temu, ponieważ twórca uznał, że SkRayFall posiada wszystkie potrzebne rzeczy i powinny one działać bez zarzutu na dalej wydawanych wersjach Minecrafta i Bukkit API. Mimo to, lepiej skorzystać ze stale rozwijanego SkBee, które posiada niemalże całą składnię SkRayFall.
Co prawda SkBee kilka dni temu przestało być rozwijane, ale i tak jest to zdecydowanie nowszy dodatek.

Tutaj można znaleźć fragment wiki SkBee opisujący łatwe tworzenie własnych bossbarów z pomocą tego dodatku do Skripta.

Linki są ważne, a gotowego kodu (tak rozumiem "gotowy tekst") nie dam, ponieważ to niczego nie uczy.

Pozdrawiam.

Serwer stoi na wersji 1.18.2 Paper a plugin jest dodany ViaVersions a ja osobiście gram na 1.19.2

https://skript.pl/temat/58099-bossbar-nie-dzia%C5%82a/#findComment-344862

• 0
2 godziny temu, _Vexiu napisał:

Serwer stoi na wersji 1.18.2 Paper a plugin jest dodany ViaVersions a ja osobiście gram na 1.19.2

Proszę więc skorzystać z wersji SkBee 3.5.9. Wspiera ona wersje Minecrafta 1.18.2+.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/58099-bossbar-nie-dzia%C5%82a/#findComment-344866