Skocz do zawartości
  • 0

GUI do ProtectionStones

347Aza

Pytanie

Hej, widziałem na jednym serwerze który posiada plugin ProtectionStones, że dało się po kliknięciu na blok cuboidu odpalić gui z podstawowymi opcjami
Czy wie ktoś może jak to zrobić? Ewentualnie poprawić i napisać jaki to inny plugin.
Serwer mam na 1.20.4, paper

https://skript.pl/temat/57923-gui-do-protectionstones/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
1 godzinę temu, 347Aza napisał:

Hej, widziałem na jednym serwerze który posiada plugin ProtectionStones, że dało się po kliknięciu na blok cuboidu odpalić gui z podstawowymi opcjami
Czy wie ktoś może jak to zrobić? Ewentualnie poprawić i napisać jaki to inny plugin.
Serwer mam na 1.20.4, paper

Szukałem chwilę i nie znalazłem takiego pluginu dodającego GUI do PS (ProtectionStones). Zakładam więc, że twórcy tego serwera napisali prosty plugin podłączający się do ProtectionStones API, który wykonuje odpowiednie akcje (na przykład usuwa działkę).

Czym jest API? Najprościej będzie je określić w tym przypadku jako zbiór "narzędzi" udostępnionych dla programistów przez twórcę PS, dzięki którym twórcy innych pluginów mogą łatwo dodawać do niego nowe funkcje.

Plugin sam w sobie wiązałby się z utworzeniem jednego GUI i skorzystaniem z ProtectionStones API, a więc dla chcącego nic trudnego. Samo zlecenie myślę, że byłoby warte kilkadziesiąt złotych (widełek nie podam, gdyż każdy w inny sposób wycenia swoje usługi). Od razu mówię, że ja pluginów nie tworzę.

W dziale "Współpraca" może Pan znaleźć kilkanaście ofert tworzenia pluginów. Co prawda napisanie tego pluginu nie wymaga specjalistycznej wiedzy, ale mimo wszystko warto znaleźć jakiegoś zleceniobiorcę godnego zaufania.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57923-gui-do-protectionstones/#findComment-344148

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...