Skocz do zawartości
  • 0

Problem z wykonywaniem polecenia na nazwe/lore przedmiotu

Pytanie

Witam, posiadam problem i nie mogę znalezc rozwiązania zbytnio i męczę się z tym już długi czas. Przeszukałem forum by poszukać skrypty, które też to wykorzystują ale mimo użycia tego samego rozwiązania nic.
Tutaj skrócony kod który wystarczy, orginalny posiada po prostu wiele więcej voucherów.

options:
    name_voucher_vip: "&f&lVoucher &a&lVIP"
    lore_voucher_vip: "&aPo kliknięciu prawym nadaje VIPa na 14dni."

on right click:
    name of player's tool is "{name_voucher_vip}":
        broadcast "Test"

command /daj:
    trigger:
        set {_voucher_vip} to paper named {@name_voucher_vip} with lore {@lore_voucher_vip}
        give player {_voucher_vip}

Problem się pojawia w momencie "on right click:"
Gdy zastosuje do name of players's tool {name_voucher_vip}, czy po prostu napisaną nazwe "&f&lVoucher &a&lVIP" nic się nie dzieje gdy to trzymam i klikam.
Chciałem również zrobić aby najpierw sprawdzało nazwe, a potem lore, lecz z lorem też mam ogromny problem i nie widziałem na forum zbytnio by ktoś wykorzystywał opcje, że gdy gracz posiada przedmiot z lorem "x" to sie wykonuje coś tam.

O dodatkach i serwerze:
Silnik instalowałem ze strony Purpura
[06:39:54 INFO]: [Skript] Server Version: 1.20.6-2233-0d6766e (MC: 1.20.6)
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - Skript v2.9.0 
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - skript-placeholders v1.6.0 
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - skUtilities v0.9.2 
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - SkQuery v4.1.10
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - SkBee v3.5.7 

Edytowane przez ezn7
Zapomniałem dopisać o silniku
https://skript.pl/temat/57913-problem-z-wykonywaniem-polecenia-na-nazwelore-przedmiotu/

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, ezn7 napisał:

Witam, posiadam problem i nie mogę znalezc rozwiązania zbytnio i męczę się z tym już długi czas. Przeszukałem forum by poszukać skrypty, które też to wykorzystują ale mimo użycia tego samego rozwiązania nic.
Tutaj skrócony kod który wystarczy, orginalny posiada po prostu wiele więcej voucherów.

options:
    name_voucher_vip: "&f&lVoucher &a&lVIP"
    lore_voucher_vip: "&aPo kliknięciu prawym nadaje VIPa na 14dni."

on right click:
    name of player's tool is "{name_voucher_vip}":
        broadcast "Test"

command /daj:
    trigger:
        set {_voucher_vip} to paper named {@name_voucher_vip} with lore {@lore_voucher_vip}
        give player {_voucher_vip}

Gdy zastosuje do name of players's tool {name_voucher_vip}, czy po prostu napisaną nazwe "&f&lVoucher &a&lVIP" nic się nie dzieje gdy to trzymam i klikam.
Chciałem również zrobić aby najpierw sprawdzało nazwe, a potem lore, lecz z lorem też mam ogromny problem i nie widziałem na forum zbytnio by ktoś wykorzystywał opcje, że gdy gracz posiada przedmiot z lorem "x" to sie wykonuje coś tam.

O dodatkach i serwerze:
Silnik instalowałem ze strony Purpura
[06:39:54 INFO]: [Skript] Server Version: 1.20.6-2233-0d6766e (MC: 1.20.6)
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - Skript v2.9.0 
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - skript-placeholders v1.6.0 
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - skUtilities v0.9.2 
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - SkQuery v4.1.10
[06:39:54 INFO]: [Skript]  - SkBee v3.5.7 

Przejrzałem skrypt i błąd a może bardziej niedoparzenie wynika z tego, że w linijce która sprawdza nazwę itemu przy nazwie opcji nie dałeś "@" na początku (czyli: {@name_voucher_vip}). Dodam jeszcze, że dobrze by było, aby Pan dodal jakąś permisję do komendy /daj. Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57913-problem-z-wykonywaniem-polecenia-na-nazwelore-przedmiotu/#findComment-344099

• 0
10 godzin temu, ezn7 napisał:

W linijce 6. należy usunąć cudzysłów i dodać małpę na początku nazwy opcji.

10 godzin temu, ezn7 napisał:

Lore przedmiotów to nic innego jak lista, której elementami są ciągi znaków (typ 'string', tudzież 'text'). Możemy porównywać poszczególne linijki lore za pomocą tego wyrażenia. W tym przypadku raczej nie będzie to konieczne, ponieważ zależy nam na ścisłej równości lore. Rozwiązanie więc jest trywialne:

lore of player's tool is {@lore}
# [...]

Proszę nie kopiować bezmyślnie kodu, a dopasować go do swojego skryptu.

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57913-problem-z-wykonywaniem-polecenia-na-nazwelore-przedmiotu/#findComment-344104

• 0
20 godzin temu, Hiri12 napisał:

Przejrzałem skrypt i błąd a może bardziej niedoparzenie wynika z tego, że w linijce która sprawdza nazwę itemu przy nazwie opcji nie dałeś "@" na początku (czyli: {@name_voucher_vip}). Dodam jeszcze, że dobrze by było, aby Pan dodal jakąś permisję do komendy /daj. Pozdrawiam.

Dodałem permisje jak i zmieniłem z "{name_voucher_vip}" na samo {@name_voucher_vip} i działa. Dziękuje.

14 godzin temu, Kormic napisał:

Lore przedmiotów to nic innego jak lista, której elementami są ciągi znaków (typ 'string', tudzież 'text'). Możemy porównywać poszczególne linijki lore za pomocą tego wyrażenia. W tym przypadku raczej nie będzie to konieczne, ponieważ zależy nam na ścisłej równości lore. Rozwiązanie więc jest trywialne:

lore of player's tool is {@lore}
# [...]

Skorzystałem z tego i również działa. Widziałem wcześniej jakieś loopy i inne opcje do sprawdzania lore które mi nie działały a to działa. Również dziękuje.
Wszystko działa jak chciałem.

https://skript.pl/temat/57913-problem-z-wykonywaniem-polecenia-na-nazwelore-przedmiotu/#findComment-344114

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...