Skocz do zawartości
  • 0

Potrzebuje skryptu na npc gdy na niego klikne prawym dostaje itemy do eq i zeby jakas komenda edytowac npc zeby wlozyc itemy

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

do zespawnowania npc za pomocą skripta używa się pluginów: skript, citizens oraz dodatku skript-citizens

a to czego potrzebujesz samo w sobie jest w citizens więc nie widze sensu skryptowania tego...

• 0

A napiszesz mi skript mordo ze jesli trzymam w eq item i wpisze /dodajitem to to co trzymam dodalo sie do itemow i jak wpisze /odbierzitem to dostaje to co dodalem i mozna odbierac co 5 minut

• 0

a to nie jest przypadkiem tak  że w essentialsX który jest niemal podstawowym pluginem dla każdego serwera mc masz coś takiego jak /kit i możesz tam sobie ustawić dokładnie to o co mnie teraz prosisz?

• 0

Tak, ale to jest meczace mam skrypt ale nie umiem dodac cooldownu dodasz? na 1 sekunde i jescze cooldown message jak mozna prosic command /start [<text>]:
    trigger:
        if arg is "set":
            if player has permission "*":
                set {start::item} to player's tool
                stop
        add {start::item} to player

Edytowane przez swyzyy
  • 0
8 godzin temu, swyzyy napisał:

dodac cooldownu

Dosłownie sam sobie wypisałeś, co należy dopisać do kodu.

Między command a trigger, z jednym tabulatorem, należy wpisać dosłownie cooldown: oraz cooldown message: 

Po dwukropku możesz wpisać np. 1 second oraz Odczekaj przed ponownym użyciem.

Spoiler
command /start [<text>]:
    cooldown: 1 second 
    cooldown message: Odczekaj przed ponownym uzyciem
    trigger: