Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na wejście

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Godzinę temu, Ebrawscool napisał:

Cześć potrzebuje skryptu gdzie po wejściu na serwer gracz od razu teleportuje się na podane kordynaty

Ja zmienię w skrypcie na swoje

Proszę bardzo.

Pierwsze trzy parametry funkcji location to współrzędne x, y, z. Czwarty parametr to świat, do którego gracz ma zostać przeteleportowany. Ostatnie dwa parametry reprezentują kolejno 'yaw' i 'pitch', gdzie 'yaw' to obrót głowy lewo-prawo (wartości od -180 do 180, w stopniach), a 'pitch' to obrót głowy góra-dół (wartości od -90 do 90, w stopniach).

on join:
	teleport player to location(100, 100, 100, world "world", 0, 0)

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57811-skrypt-na-wej%C5%9Bcie/#findComment-343596

• 0
46 minut temu, Kormic napisał:

Proszę bardzo.

Pierwsze trzy parametry funkcji location to współrzędne x, y, z. Czwarty parametr to świat, do którego gracz ma zostać przeteleportowany. Ostatnie dwa parametry reprezentują kolejno 'yaw' i 'pitch', gdzie 'yaw' to obrót głowy lewo-prawo (wartości od -180 do 180, w stopniach), a 'pitch' to obrót głowy góra-dół (wartości od -90 do 90, w stopniach).

on join:

Pozdrawiam.

Właśnie napisałem taki sam skrypt i niedziała

https://skript.pl/temat/57811-skrypt-na-wej%C5%9Bcie/#findComment-343598

• 0
15 minut temu, Ebrawscool napisał:

Właśnie napisałem taki sam skrypt i niedziała

No cóż, możliwych przyczyn jest kilka. Zakładam, że błędów przy przeładowaniu skryptu nie ma, więc wymienię te przyczyny, które przychodzą mi do głowy.

Zanim zacznę, prosiłbym, aby Pan przesłał dodatkowo kod, który Pan wypróbował na swoim serwerze.

No dobrze, więc tak.

1. Teleportacja tuż po dołączeniu jest niemożliwa, co miałoby sens, ponieważ wydarzenie 'on join' jak większość wydarzeń jest wywoływane przed faktycznym dołączeniem gracza na serwer. Rozwiązaniem jest wtedy dodanie opóźnienia przed teleportacją - 'wait 1 tick' przed teleportacją powinno wystarczyć.
    on join:
    	wait 1 tick
  2. Pan być może próbuje teleportować gracza do nieistniejącego świata. Proszę się upewnić, że świat o podanej nazwie istnieje.
  3. Funkcja location w Pana wersji Skripta może działać nieprawidłowo. Tutaj są dwa wyjścia (sugeruję te pierwsze):
    1. Pan poda mi wersję serwera, Skripta i dodatków do Skripta, a ja doradzę co należy dalej zrobić.
    2. Zmienimy użycie funkcji 'location' na użycie wyrażenia 'location at' jak poniżej. Minusem takiego rozwiązania jest to, że niemożliwe jest odpowiednie obrócenie gracza przy teleportacji.
      on join:
      	wait 1 tick
      	teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world"

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57811-skrypt-na-wej%C5%9Bcie/#findComment-343608

• 0

Ustaw sobie lokalizacje komendą i wtedy bez względu na to czy gracz sam w sobie juz dołączył czy nie powinno go tepnąć... ja tego używałem by graczy wytepać z eventów podczas gdy utracili połączenie z serwerem 

on join:
    wait 1 tick
    teleport player to {spawn.tp}

command /setspawntp:
    trigger:
        player has permission "{@IceRace.Admin}"
        set {spawn.tp} to location of player

Edytowane przez Saanjuk
https://skript.pl/temat/57811-skrypt-na-wej%C5%9Bcie/#findComment-343613

• 0
W dniu 9.07.2024 o 14:49, Kormic napisał:

No cóż, możliwych przyczyn jest kilka. Zakładam, że błędów przy przeładowaniu skryptu nie ma, więc wymienię te przyczyny, które przychodzą mi do głowy.

Zanim zacznę, prosiłbym, aby Pan przesłał dodatkowo kod, który Pan wypróbował na swoim serwerze.

No dobrze, więc tak.

1. Teleportacja tuż po dołączeniu jest niemożliwa, co miałoby sens, ponieważ wydarzenie 'on join' jak większość wydarzeń jest wywoływane przed faktycznym dołączeniem gracza na serwer. Rozwiązaniem jest wtedy dodanie opóźnienia przed teleportacją - 'wait 1 tick' przed teleportacją powinno wystarczyć.
    on join:
    	wait 1 tick
  2. Pan być może próbuje teleportować gracza do nieistniejącego świata. Proszę się upewnić, że świat o podanej nazwie istnieje.
  3. Funkcja location w Pana wersji Skripta może działać nieprawidłowo. Tutaj są dwa wyjścia (sugeruję te pierwsze):
    1. Pan poda mi wersję serwera, Skripta i dodatków do Skripta, a ja doradzę co należy dalej zrobić.
    2. Zmienimy użycie funkcji 'location' na użycie wyrażenia 'location at' jak poniżej. Minusem takiego rozwiązania jest to, że niemożliwe jest odpowiednie obrócenie gracza przy teleportacji.
      on join:
      	wait 1 tick
      	teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world"

Pozdrawiam.

działa ale czy możesz dodać też, że po wejściu dla gracza czyści się ekwipunek, następnie dostaje kompas nazwany "&6&lSerwery" i żeby był na piątym polu na pasku gracza

i jeszcze żeby nie można było wyrzucać wyrzucić i podnosić żadnych itemów. (jak można to jeszcze żeby na actionbar pisało np. (nie możesz wyrzucić/podnieśc tego przedmiotu"

Edytowane przez Ebrawscool
https://skript.pl/temat/57811-skrypt-na-wej%C5%9Bcie/#findComment-343861

• 0
23 minuty temu, Ebrawscool napisał:

działa ale czy możesz dodać też, że po wejściu dla gracza czyści się ekwipunek, następnie dostaje kompas nazwany "&6&lSerwery" i żeby był na piątym polu na pasku gracza

i jeszcze żeby nie można było wyrzucać wyrzucić i podnosić żadnych itemów. (jak można to jeszcze żeby na actionbar pisało np. (nie możesz wyrzucić/podnieśc tego przedmiotu"

Proszę.

on join:
	wait 1 tick
	clear player's inventory
	add compass named "&6&lSerwery" to player's inventory

on player drop:
	cancel event
	send action bar "&6Nie możesz wyrzucać przedmiotów." to player

on player pickup:
	cancel event
	send action bar "&6Nie możesz podnosić przedmiotów." to player

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57811-skrypt-na-wej%C5%9Bcie/#findComment-343865