xKnozekk 0 Opublikowano 28 kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2024 Potrzebuje skrypt na komendę /fly na działce, oczywiście z permisją dla rang premium. Próbowałem wcześniej napisać taki skrypt ale nie działał poprawnie. Używam pluginu protectionstones, dzięki za każdą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57435-potrzebuj%C4%99-skrypt-na-fly-na-dzia%C5%82ce/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1951 Opublikowano 28 kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, xKnozekk napisał: Potrzebuje skrypt na komendę /fly na działce, oczywiście z permisją dla rang premium. Próbowałem wcześniej napisać taki skrypt ale nie działał poprawnie. Używam pluginu protectionstones, dzięki za każdą odpowiedź. Z początku próbowałem znaleźć odpowiednią flagę w WorldGuard, jednak zauważyłem, że próba pogodzenia tego z faktem, iż każdy gracz może posiadać wiele działek, może być trudna. Tak więc przejrzałem ProtectionStones API i napisałem dla Pana poniższy skrypt. Wydaje mi się, że dobrze zrozumiałem zasadę działania pluginu i jego API. Jeśli tak, skrypt powinien działać tak długo jak trzymamy się założenia, że działki różnych graczy nie mogą na siebie nachodzić. Istnieje jeszcze ryzyko, że skript-reflect nie będzie w stanie rzutować typu String na typ UUID (mówię o wyrażeniu 'player's uuid'. Ostatnia informacja - latanie jest jedynie możliwe dla pierwotnego właściciela działki. Do działania skryptu wymagany jest dodatek skript-reflect. EDIT: Może Pan zauważyć w skrypcie zakomentowaną linijkę w listenerze zdarzenia 'on any move:'. Dodałem ją gdyby Pan przewidywał jakąś permisję poza byciem operatorem serwera. import: dev.espi.protectionstones.PSRegion command /fly: executable by: players permission: server.rank.premium permission: &cNie posiadasz wystarczających uprawnień do użycia tej komendy. trigger: if player's flight mode is true: send "&cWyłączyłeś latanie w obrębie tego regionu." set {_closestPSRegion} to PSRegion.fromLocation(player's location) if {_closestPSRegion}.isOwner(player's uuid) is false: send "&cNie możesz tutaj latać." to player stop set player's flight mode to true send "&aWłączyłeś latanie w obrębie tego regionu." to player on player move: player's flight mode is true player is not op #player doesn't have permission "server.your.permission" set {_closestPSRegion} to PSRegion.fromLocation(player's location) {_closestPSRegion}.isOwner(player's uuid) is false send "&cNie możesz tutaj latać." to player set player's flight mode to false set {protectionStones::noFallDamage::%player's uuid%} to true on damage of player: damage cause is fall {protectionStones::noFallDamage::%player's uuid%} is true cancel event clear {protectionStones::noFallDamage::%player's uuid%} Edytowane 28 kwietnia 2024 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57435-potrzebuj%C4%99-skrypt-na-fly-na-dzia%C5%82ce/#findComment-342022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xKnozekk 0 Opublikowano 28 kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2024 Jeszcze jak będziesz robił poprawki, to możesz dodać coś w stylu "jesli region posiada ps w swojej nazwie". I żeby nie usuwało fly`a przy upadku, w sensie nie zadawało obrażeń, po prostu możesz podłączyć /fly z essentials. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57435-potrzebuj%C4%99-skrypt-na-fly-na-dzia%C5%82ce/#findComment-342050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hiri12 42 Opublikowano 1 maja 2024 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2024 W dniu 28.04.2024 o 18:58, xKnozekk napisał: Jeszcze jak będziesz robił poprawki, to możesz dodać coś w stylu "jesli region posiada ps w swojej nazwie". I żeby nie usuwało fly`a przy upadku, w sensie nie zadawało obrażeń, po prostu możesz podłączyć /fly z essentials. Nie ma Pan prawdopodobnie dodatku "Skript-mirror" lub "Skript-reflect" (w zależności od wersji serwera) który jest potrzebny do importowania paketów w bukkicie : D. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57435-potrzebuj%C4%99-skrypt-na-fly-na-dzia%C5%82ce/#findComment-342113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1951 Opublikowano 1 maja 2024 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2024 (edytowane) 28 minut temu, Hiri12 napisał: Nie ma Pan prawdopodobnie dodatku "Skript-mirror" lub "Skript-reflect" (w zależności od wersji serwera) który jest potrzebny do importowania paketów w bukkicie : D. Z początku stwierdziłem, że nie będę odpowiadał Zleceniodawcy, ponieważ pogrubionym tekstem w moim poście napisałem, że do działania skryptu wymagany jest dodatek skript-reflect. Jednak Pan swoim postem sprawił, że mam chęć odpowiedzieć, ale tylko na Pana post. Proszę pamiętać, że dodatek skript-mirror już dawno odszedł w zapomnienie. Nawet na wersji 1.8.8 (notabene uwielbianej przez wielu graczy) jest możliwość zainstalowania Skript 2.5 autorstwa Matocolotoe, a następnie zainstalowania dodatku skript-reflect na serwerze. Naprostuję pewną rzecz. Generalnie napisał Pan prawdę, że jest on potrzebny do pobierania głównie klas z Bukkit API (rozumiem, że taki był tutaj zastosowany skrót myślowy), jednakże w tym przypadku użyłem go w celu podłączenia się do API pluginu ProtectionStones. Edytowane 1 maja 2024 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57435-potrzebuj%C4%99-skrypt-na-fly-na-dzia%C5%82ce/#findComment-342115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hiri12 42 Opublikowano 1 maja 2024 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2024 (edytowane) 57 minut temu, Kormic napisał: Z początku stwierdziłem, że nie będę odpowiadał Zleceniodawcy, ponieważ pogrubionym tekstem w moim poście napisałem, że do działania skryptu wymagany jest dodatek skript-reflect. Jednak Pan swoim postem sprawił, że mam chęć odpowiedzieć, ale tylko na Pana post. Proszę pamiętać, że dodatek skript-mirror już dawno odszedł w zapomnienie. Nawet na wersji 1.8.8 (notabene uwielbianej przez wielu graczy) jest możliwość zainstalowania Skript 2.5 autorstwa Matocolotoe, a następnie zainstalowania dodatku skript-reflect na serwerze. Naprostuję pewną rzecz. Generalnie napisał Pan prawdę, że jest on potrzebny do pobierania głównie klas z Bukkit API (rozumiem, że taki był tutaj zastosowany skrót myślowy), jednakże w tym przypadku użyłem go w celu podłączenia się do API pluginu ProtectionStones. Co do drugiego to nie ukrywam, że nie wiedziałem jak to określić dla tego napisałem to tak jak napisałem. Po prostu nie wpadło mi do głowy, że istnieje cos takiego jak API i to wszystko. Co do pierwszego widziałem, że dużo osób korzysta z Skript-mirror na wersję 1.8.8 (Przez Pana powyżej wspomnianą) więc (jako iż osobiscie korzystam tylko z Skript-reflect) myślałem, że na wersje 1.8.8 lepszy będzie Skript-mirror z uwagi na to, że na tą wersję pierwotnie był wydany. Mam nadzieje, że Pan to zrozumie, pozdrawiam : D. Edytowane 1 maja 2024 przez Hiri12 Kormic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57435-potrzebuj%C4%99-skrypt-na-fly-na-dzia%C5%82ce/#findComment-342116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
xKnozekk 0
Potrzebuje skrypt na komendę /fly na działce, oczywiście z permisją dla rang premium.
Próbowałem wcześniej napisać taki skrypt ale nie działał poprawnie. Używam pluginu protectionstones, dzięki za każdą odpowiedź.
https://skript.pl/temat/57435-potrzebuj%C4%99-skrypt-na-fly-na-dzia%C5%82ce/Udostępnij na innych stronach
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi