Skocz do zawartości

skFate - skrypt na tworzenie losowań przez graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wymagania

- Skript 2.6.x +

- 1.16.5 +

- Vault

Opis

Skrypt pozwala na tworzenie losowań przez graczy.

Komenda /losowanie

Dodaje się przedmioty do odpowiedniego gui, po czym wciska się "zatwierdz".
Następnie po minucie losowany jest gracz który otrzyma te itemy.
Aby dołączyć wystarczy powtórzyć komendę.

W options można ustawić cenę jaką trzeba zapłacić do stworzenia losowania.

Komenda /losowaniedebug 

Pozwala na zresetowanie całego skryptu gdyby coś wylało.

Download

https://code.skript.pl/lrzqYsu9

Edytowane przez Fendi
https://skript.pl/temat/56624-skfate-skrypt-na-tworzenie-losowa%C5%84-przez-graczy/

• 2 tygodnie później...
W dniu 2.12.2023 o 18:59, Fendi napisał:

Witam

Cześć.

Wrzuciłem to na swój localhost i próbuję użyć tego jako gracz.
Wpisałem komendę /losowanie i wyskoczył mi komunikat Nie masz tyle $! 

Nie informując mnie ile potrzebuję by móc zrobić losowanie, lub co najmniej otworzyć inventory.

Po za tym aby dołączyć do losowania można za darmo :D *janusz biznesu*

Nie widzę w kodzie takiej opcji, jedynie po kliknięciu modyfikuj i zamknięciu inventory aktualizuje nam zmienną.

Następnie po minucie losowany jest gracz który otrzyma te itemy.

Zamierzony efekt, byśmy sami otrzymali te przedmioty?
I co jeżeli wylosowany gracz nie posiada miejsca na te przedmioty? Ekwipunek zostanie stracony. Przydałaby się jakaś informacja do tego.

I wpadłem jeszcze na taki pomysł, że to może być dodatkowe darmowe inventory do przechowywania przedmiotów. Przecież opcja *modyfikuj* pozwala na przechowywanie przedmiotów. Można tam wsadzać i wyjmować przedmioty kiedykolwiek się chce. Brakuje Ci miejsca? Przecież masz skrypt od Fendiego, który może posłużyć za darmowy plecak :D 

Ciekawy efekt tego, że zrobimy losowanie, weźmiemy udział, wyjdziemy z serwera i jak ktoś nawet po 5 godzinach dołączy, weźmie udział to wygra :P

To jedyne logiczne błędy bądź zamierzone efekty które udało mi się znaleźć. Skrypt wygląda całkiem przyzwoicie, technicznie rzecz biorąc poprawnie, przewidziano dużo warunków jakie mogły być niepożądane i zniwelowane. Gratuluję i życzę dalszych sukcesów ;) 

Pozdrawiam #Knugi

https://skript.pl/temat/56624-skfate-skrypt-na-tworzenie-losowa%C5%84-przez-graczy/#findComment-339182

W dniu 11.12.2023 o 21:14, knugi napisał:

Wpisałem komendę /losowanie i wyskoczył mi komunikat Nie masz tyle $! 

Nie informując mnie ile potrzebuję by móc zrobić losowanie, lub co najmniej otworzyć inventory.

Dodam

Cytat

Po za tym aby dołączyć do losowania można za darmo :D *janusz biznesu*

Ustawiając wartość w options na 0, będzie dla każdego za darmo.

Chociaż jak dla mnie troche głupie dawać to za darmo ,bo każdy nagle będzie sobie tam składać itemy.

Cytat

Po kliknięciu modyfikuj można dodawać lub usuwać przedmioty z tego gui, gdy dasz już takie jakie chcesz to wciskasz zatwierdź

Chociaż to również lekko przerobie, bo teraz zauważyłem, że będzie 2 razy zabierać $

Cytat

Zamierzony efekt, byśmy sami otrzymali te przedmioty?

Poprawię

Cytat

I co jeżeli wylosowany gracz nie posiada miejsca na te przedmioty?

To wina gracza, że dołączył do losowania z pełnym eq

maxymalnie potrzebuje 9 wolnych slotów

Cytat

I wpadłem jeszcze na taki pomysł, że to może być dodatkowe darmowe inventory do przechowywania przedmiotów.

Darmowe?

Cenę 1000 ustawiłem dla przykładu, gdy jednak podkręci się to kwotę, myślę że będzie to mało opłacane. Oraz spójrz na 11 linijkę skryptu, wystarczy, że ktoś zapomni wyciągnąć itemów przed jakimś restartem lub ktoś przeładuje skrypt to straci te przedmioty, troche risky.

Ewentualnie jeszcze można dodać usuwanie przy on quit

Cytat

Ciekawy efekt tego, że zrobimy losowanie, weźmiemy udział, wyjdziemy z serwera i jak ktoś nawet po 5 godzinach dołączy, weźmie udział to wygra :P

Masz na myśli to, że jeżeli nikogo nie będzie na serwerze? Po co ktoś wtedy miałby tworzyć losowanie. Chociaż mogę to i tak poprawić. Postaram się jutro

Wprowadzone

Edytowane przez Fendi
https://skript.pl/temat/56624-skfate-skrypt-na-tworzenie-losowa%C5%84-przez-graczy/#findComment-339185

10 godzin temu, Fendi napisał:

Darmowe?

Cenę 1000 ustawiłem dla przykład

Tak darmowe. Bo gdy uzbieramy tę kwotę to nam pozwala na otworzenie GUI modyfikacji możemy tam wkładać i usuwać przedmioty i dopóki nie klikniemy rozpocznij to kasy nam nie zabiera.

10 godzin temu, Fendi napisał:

przeładuje skrypt to straci te przedmioty, troche risky

Zgadza się 

https://skript.pl/temat/56624-skfate-skrypt-na-tworzenie-losowa%C5%84-przez-graczy/#findComment-339188

• Fendi zmienił(a) tytuł na skFate - skrypt na tworzenie losowań przez graczy