Fendi 190 Opublikowano 2 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2023 (edytowane) Witam Wymagania - Skript 2.6.x + - 1.16.5 + - Vault Opis Skrypt pozwala na tworzenie losowań przez graczy. Komenda /losowanie Dodaje się przedmioty do odpowiedniego gui, po czym wciska się "zatwierdz". Następnie po minucie losowany jest gracz który otrzyma te itemy. Aby dołączyć wystarczy powtórzyć komendę. W options można ustawić cenę jaką trzeba zapłacić do stworzenia losowania. Komenda /losowaniedebug Pozwala na zresetowanie całego skryptu gdyby coś wylało. Download https://code.skript.pl/lrzqYsu9 Edytowane 5 marca 2024 przez Fendi Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56624-skfate-skrypt-na-tworzenie-losowa%C5%84-przez-graczy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 794 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 W dniu 2.12.2023 o 18:59, Fendi napisał: Witam Cześć. Wrzuciłem to na swój localhost i próbuję użyć tego jako gracz. Wpisałem komendę /losowanie i wyskoczył mi komunikat Nie masz tyle $! Nie informując mnie ile potrzebuję by móc zrobić losowanie, lub co najmniej otworzyć inventory. Po za tym aby dołączyć do losowania można za darmo *janusz biznesu* W dniu 2.12.2023 o 18:59, Fendi napisał: Dodaje się przedmioty do odpowiedniego gui, po czym wciska się "zatwierdz". Nie widzę w kodzie takiej opcji, jedynie po kliknięciu modyfikuj i zamknięciu inventory aktualizuje nam zmienną. W dniu 2.12.2023 o 18:59, Fendi napisał: Następnie po minucie losowany jest gracz który otrzyma te itemy. Zamierzony efekt, byśmy sami otrzymali te przedmioty? I co jeżeli wylosowany gracz nie posiada miejsca na te przedmioty? Ekwipunek zostanie stracony. Przydałaby się jakaś informacja do tego. I wpadłem jeszcze na taki pomysł, że to może być dodatkowe darmowe inventory do przechowywania przedmiotów. Przecież opcja *modyfikuj* pozwala na przechowywanie przedmiotów. Można tam wsadzać i wyjmować przedmioty kiedykolwiek się chce. Brakuje Ci miejsca? Przecież masz skrypt od Fendiego, który może posłużyć za darmowy plecak Ciekawy efekt tego, że zrobimy losowanie, weźmiemy udział, wyjdziemy z serwera i jak ktoś nawet po 5 godzinach dołączy, weźmie udział to wygra To jedyne logiczne błędy bądź zamierzone efekty które udało mi się znaleźć. Skrypt wygląda całkiem przyzwoicie, technicznie rzecz biorąc poprawnie, przewidziano dużo warunków jakie mogły być niepożądane i zniwelowane. Gratuluję i życzę dalszych sukcesów Pozdrawiam #Knugi Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56624-skfate-skrypt-na-tworzenie-losowa%C5%84-przez-graczy/#findComment-339182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fendi 190 Opublikowano 11 grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 (edytowane) W dniu 11.12.2023 o 21:14, knugi napisał: Wpisałem komendę /losowanie i wyskoczył mi komunikat Nie masz tyle $! Nie informując mnie ile potrzebuję by móc zrobić losowanie, lub co najmniej otworzyć inventory. Dodam Cytat Po za tym aby dołączyć do losowania można za darmo *janusz biznesu* Ustawiając wartość w options na 0, będzie dla każdego za darmo. Chociaż jak dla mnie troche głupie dawać to za darmo ,bo każdy nagle będzie sobie tam składać itemy. Cytat Dodaje się przedmioty do odpowiedniego gui, po czym wciska się "zatwierdz". Po kliknięciu modyfikuj można dodawać lub usuwać przedmioty z tego gui, gdy dasz już takie jakie chcesz to wciskasz zatwierdź Chociaż to również lekko przerobie, bo teraz zauważyłem, że będzie 2 razy zabierać $ Cytat Zamierzony efekt, byśmy sami otrzymali te przedmioty? Poprawię Cytat I co jeżeli wylosowany gracz nie posiada miejsca na te przedmioty? To wina gracza, że dołączył do losowania z pełnym eq maxymalnie potrzebuje 9 wolnych slotów Cytat I wpadłem jeszcze na taki pomysł, że to może być dodatkowe darmowe inventory do przechowywania przedmiotów. Darmowe? Cenę 1000 ustawiłem dla przykładu, gdy jednak podkręci się to kwotę, myślę że będzie to mało opłacane. Oraz spójrz na 11 linijkę skryptu, wystarczy, że ktoś zapomni wyciągnąć itemów przed jakimś restartem lub ktoś przeładuje skrypt to straci te przedmioty, troche risky. Ewentualnie jeszcze można dodać usuwanie przy on quit Cytat Ciekawy efekt tego, że zrobimy losowanie, weźmiemy udział, wyjdziemy z serwera i jak ktoś nawet po 5 godzinach dołączy, weźmie udział to wygra Masz na myśli to, że jeżeli nikogo nie będzie na serwerze? Po co ktoś wtedy miałby tworzyć losowanie. Chociaż mogę to i tak poprawić. Postaram się jutro Wprowadzone Edytowane 23 grudnia 2023 przez Fendi Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56624-skfate-skrypt-na-tworzenie-losowa%C5%84-przez-graczy/#findComment-339185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 794 Opublikowano 12 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2023 10 godzin temu, Fendi napisał: Darmowe? Cenę 1000 ustawiłem dla przykład Tak darmowe. Bo gdy uzbieramy tę kwotę to nam pozwala na otworzenie GUI modyfikacji możemy tam wkładać i usuwać przedmioty i dopóki nie klikniemy rozpocznij to kasy nam nie zabiera. 10 godzin temu, Fendi napisał: przeładuje skrypt to straci te przedmioty, troche risky Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56624-skfate-skrypt-na-tworzenie-losowa%C5%84-przez-graczy/#findComment-339188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi