Helios1993 333 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 (edytowane) Stanowczo nie polecam tego serwera. Właściciel zmanipulował Chezjusza aby ten oddał mu jego konta i wykorzystuje jego kanał youtube oszukując wielu stałych widzów starszego youtubera. Podaje się za osobę pełnoletnią (ma 15 lub 16 lat) i podszywa się pod cudzą firmę, kłamie nie tylko by coś ukryć, lecz także aby "pokazać", że jest od kogoś "lepszy". Komunikował się z widzami Chezjusza bezpośrednio z jego konta, a także z jego osoby. W przeszłości reklamował się na cudzych serwerach, a także sprzedawał nitro do discorda z darmowego gamepassa i bez ostrzeżenia o tym, że nitro to nie zadziała jeśli ktoś wcześniej je posiadał. Jest to bardzo toksyczny chłopak, który myśli, że otrzyma wszystko co zechce. 10.2020, próba wzięcia mnie na technika: 12.2020, sprzedawanie nitra z gamepassa, pierwsze informacje o firmie: 09.2021, próba zatuszowania przeszłości: 11.2021, kłamstwa na temat tego, do kogo należy projekt, nieprawdziwe informacje na temat ilości osób pracujących nad tym projektem, podszywanie się pod Chezjusza, a także próba ukrycia informacji o prawdziwym wieku: Edytowane 28 lipca 2022 przez Helios1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajpucz 22 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 (edytowane) "Właściciel zmanipulował Chezjusza aby ten oddał mu jego konta i wykorzystuje jego kanał youtube oszukując wielu stałych widzów starszego youtubera." Proszę o jakiekolwiek dowody potwierdzające manipulację w stronę Chezjusza, a nie tylko słowa nie poparte żadnymi dowodami, które mają zaognić sprawę. Na razie to Ty próbujesz wykorzystywać Twoją dobrą reputację na forum, aby zmanipulować odbiorców posta, że to Twoja ofiara jest bardzo zła. "Podaje się za osobę pełnoletnią (ma 15 lub 16 lat) i podszywa się pod cudzą firmę" Nigdzie nie uznałem, ani nie potwierdziłem, że jestem pełnoletni. Według mnie wiek nie ma znaczenia do tego jak ktoś coś wykonuję i prowadzi. „i podszywa się pod cudzą firmę” - Cudzą firmą można nazwać firmę prowadzoną przez mojego tatę z powodu mojej niepełnoletności i braku wystarczających podstaw prawnych patrząc z Twojego toku myślenia? „Komunikował się z widzami Chezjusza bezpośrednio z jego konta, a także z jego osoby.” Zrzut ekranu, który opublikowałeś jasno pokazuje, że napisał to Chezjusz. Gdy prowadziliśmy stary projekt serwera, Chezjusz często odpowiadał na komentarze na które znał odpowiedź. Pod wyraźną zgodą Chezjusza ja również odpowiadałem na niektóre komentarze, na które Chezjusz nie znał odpowiedzi. „W przeszłości reklamował się na cudzych serwerach, a także sprzedawał nitro do discorda z darmowego gamepassa i bez ostrzeżenia o tym, że nitro to nie zadziała jeśli ktoś wcześniej je posiadał.” Co to ma w ogóle do tej sprawy? Argument wciągnięty na siłę, żeby zmanipulować odbiorców? Sprzedawałem nitro z gamepassa i ludzie nie wiedzieli co kupowali? Gdzie w przeszłości coś reklamowałem na cudzych serwerach, gdzie zostało to udokumentowane w Twoim poście? Zdawali sobie z tego sprawę, bo za każdym razem mieli świadomość co kupują, a w razie niedogodności zawsze znalazłem sposób na porozumienie z moimi byłymi klientami. „10.2020, próba wzięcia mnie na technika:” Otrzymałem negatywną opinię na temat Twojej pracy nad powierzonymi obowiązkami na serwerach, więc postanowiłem zrobić dla mnie wtedy „śmieszną” próbę sprawdzenia czy rzeczywiście oszukujesz ludzi. Szkoda, że nie pokazałeś wiadomości poniżej, gdzie napisałem, że było to dla żartów. „12.2020, sprzedawanie nitra z gamepassa, pierwsze informacje o firmie:” O firmie wypowiedziałem się kilka wierszy wyżej. „09.2021, próba zatuszowania przeszłości:” Gdzie jest tu jakaś próba zatuszowania przeszłości? Przeczytałeś dokładnie co zostało napisane? Nie podaję informacji na temat swoich danych osobowych czy wieku, z powodu postów, które na temat tych danych podawały fałszywe informacje i miałem z tym różne nieprzyjemności. „11.2021, kłamstwa na temat tego, do kogo należy projekt, nieprawdziwe informacje na temat ilości osób pracujących nad tym projektem, podszywanie się pod Chezjusza, a także próba ukrycia informacji o prawdziwym wieku:” Na samym początku, SAPCord był tylko i wyłącznie projektem ochrony serwerów Minecraft jak i samego serwera Minecraft Chezjusza, dlatego był on rzeczywiście prawnie własnością Chezjusza. Po zakończeniu starego projektu nasze drogi z SAPCord się poszerzyły, a organizacja należała wtedy już do innych osób, tzw. „Zarząd” i rozwinęła się wtedy przeważnie w aplikacje webowych i Discord API. Firma była wtedy w toku, ale została wycofana, ponieważ mój tata znalazł lepszy sposób na poprowadzenie tej organizacji. „kilkanaście osób” - Skąd możesz wywnioskować ile było wtedy osób w SAPCord? Po tej wiadomości można było sugerować, że na pewno powyżej 10. Nie jestem w stanie podać dokładnej liczby osób z tamtego okresu, ale w listopadzie 2021 roku sporo osób dołączyło do SAPCord. Na ten temat możemy szerzej podyskutować w rozmowie głosowej na Discordzie, a nie laniu wosku na forum bez żadnych dowodów. Edytowane 28 lipca 2022 przez Jaczup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helczyk 311 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 2 godziny temu, Jaczup napisał: a nie laniu wosku na forum bez żadnych dowodów Jeśli rozmowa prywatna z tobą miałaby wyglądać tak: 9 godzin temu, Helios1993 napisał: To byłaby bez większego sensu. 2 godziny temu, Jaczup napisał: Szkoda, że nie pokazałeś wiadomości poniżej, gdzie napisałem, że było to dla żartów. Mogłeś teraz pokazać ss wyjaśnień i przeprosin, jeśli takie istniały. Bo fragment "żartowałem" to nadal żenujące traktowanie. 9 godzin temu, Helios1993 napisał: Właściciel zmanipulował Chezjusza aby ten oddał mu jego konta i wykorzystuje jego kanał youtube oszukując wielu stałych widzów starszego youtubera. Skąd te informacje? W sensie trochę dziwne, bo akurat te screeny co wrzuciłeś to 2020 (w jego innym temacie już go nimi oczerniałeś) i 2021, które są akurat dla mnie mało zrozumiałe. (Nie jestem po żadnej ze stron, ale zainteresował mnie temat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helios1993 333 Opublikowano 28 lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 3 godziny temu, Jaczup napisał: Proszę o jakiekolwiek dowody potwierdzające manipulację w stronę Chezjusza Nie widzisz screenshotów? 3 godziny temu, Jaczup napisał: Nigdzie nie uznałem, ani nie potwierdziłem, że jestem pełnoletni. Screenshot na samym dole mówi co innego. 3 godziny temu, Jaczup napisał: Cudzą firmą można nazwać firmę prowadzoną przez mojego tatę Trochę mi ta firma śmierdzi, oficjalnie działa od 1999 roku, a w paru miejscach istnieje nieoficjalna data 2018. Nie ma też w niej ani jednego kodu pkd, który ma coś związanego z internetem. 3 godziny temu, Jaczup napisał: Zrzut ekranu, który opublikowałeś jasno pokazuje, że napisał to Chezjusz. Będziesz się tego trzymał nawet po tym, jak dopisałeś "~ Jaczup" do tego oraz innych komentarzy "Chezjusza", a na koniec usunąłeś cały film? 3 godziny temu, Jaczup napisał: Sprzedawałem nitro z gamepassa i ludzie nie wiedzieli co kupowali? Z moich informacji wynika, że sporo z nich o tym nie wiedziało. 3 godziny temu, Jaczup napisał: Otrzymałem negatywną opinię na temat Twojej pracy nad powierzonymi obowiązkami na serwerach, więc postanowiłem zrobić dla mnie wtedy „śmieszną” próbę sprawdzenia czy rzeczywiście oszukujesz ludzi. Przypomnę, że gdy już mi o tym napisałeś, nazwałem to nieprofesjonalnym zachowaniem. A twoja odpowiedź? 3 godziny temu, Jaczup napisał: postów, które na temat tych danych podawały fałszywe informacje i miałem z tym różne nieprzyjemności Coś wątpię aby były to fałszywe informacje. Osobiście sam byłem ofiarą paru prób zniszczenia reputacji i dobrze wiem, że zmiana nicku i zatuszowanie całej sytuacji to najgorsze co można zrobić. 30 minut temu, Helczyk napisał: Skąd te informacje? Przekonanie Chezjusza aby nadał Jaczupowi dostęp do swoich kont, podszywanie się pod niego, włączenie reklam na youtube jego wiedzy, usunięcie wszystkich jego filmów i prawdopodobnie odebranie mu dostępu do swoich kont to wystarczające informacje aby stwierdzić, że Chezjusz padł ofiarą social engineeringu. naujan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helczyk 311 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 4 minuty temu, Helios1993 napisał: Przekonanie Chezjusza aby nadał Jaczupowi dostęp do swoich kont, podszywanie się pod niego, włączenie reklam na youtube jego wiedzy, usunięcie wszystkich jego filmów i prawdopodobnie odebranie mu dostępu do swoich kont to wystarczające informacje aby stwierdzić, że Chezjusz padł ofiarą social engineeringu. Ale to coś więcej niż przypuszczenia? naujan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajpucz 22 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 "Nie widzisz screenshotów?" Co na nich pokazuje manipulację? "Screenshot na samym dole mówi co innego." Mówi o moich problemach hormonalnych, zbyt mała ilość hormonów w moim organizmie, które powodują, że moje ciało będzie rozwijać się wolniej. To nie oznacza, że uznałem coś o mojej pełnoletności "Trochę mi ta firma śmierdzi, oficjalnie działa od 1999 roku, a w paru miejscach istnieje nieoficjalna data 2018. Nie ma też w niej ani jednego kodu pkd, który ma coś związanego z internetem." Na stronie firmy (https://pimir.pl) jest odniesienie, że należy pod skrzydła SAPCord. "Będziesz się tego trzymał nawet po tym, jak dopisałeś "~ Jaczup" do tego oraz innych komentarzy "Chezjusza", a na koniec usunąłeś cały film?" Wygrzebujesz tak stare komentarze, że ciężko to sobie przypomnieć. Film został usunięty, bo projekt został zamknięty "Z moich informacji wynika, że sporo z nich o tym nie wiedziało." Co to ma do tego? Jeśli o tym nie wiedzieli, to nie dokonali ze mną transakcji. "Coś wątpię aby były to fałszywe informacje. Osobiście sam byłem ofiarą paru prób zniszczenia reputacji i dobrze wiem, że zmiana nicku i zatuszowanie całej sytuacji to najgorsze co można zrobić." Wątpisz, ale nie masz pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helios1993 333 Opublikowano 28 lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Helczyk napisał: Ale to coś więcej niż przypuszczenia? Wszystko poza odebraniem dostępu do konta to sprawdzone fakty. Edytowane 28 lipca 2022 przez Helios1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ask3r 34 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 Cóż może temat nie dotyczy mnie jednak dodam "kilka groszy" Prowadzę serwer IRONAGE.PL gdzie WidmoX oraz PandaFortis (Aktualnie ZeusXn) byli w Administracji na wysokim stanowisku z dostępem do plików serwera. Osoby wyżej wymienione ukradły pliki z mojego serwera i aktualnie wykorzystują je na serwerze Chezjusza - aksolotle.pl Tryb który ukradli był uznawany za "własność" Pandy jednak to tylko bujdy, dlaczego? Praktycznie całość trybu oprócz mapy i poszczególnych rzeczy zostało wykonane przeze mnie, a oni przygarnęli sobie cudzą prace i teraz chwalą się jaki to super serwer zrobili "XD". Krótki opis sytuacji: Dowiedziałem się, że tworzą NOWY serwer korzystając z moich plików oraz "obgadują" mnie za moimi plecami. Zweryfikowałem informacje i wyrzuciłem ich z Administracji. Oczywiście, chciałem zakończyć współprace w sposób normalny i zaoferowałem, że dostaną PLIKI z trybów gdzie chociaż coś robili. Ostatecznie nie dostali. Dlaczego? W tym momencie byłem akurat na wakacjach, a osoby wyżej wymienione oraz członkowie SapCord wykorzystali błąd w moim itemshopie i wyrządzili szkody na 3 tysiące złoty. (No ale była cofka). Do tego został zniszczony HUB serwera również przez te osoby. Po tak dziecinnym zachowaniu nie otrzymali żadnych plików. Debest244, jaku49, Helios1993 i 2 innych 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajpucz 22 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 (edytowane) Powyższy wpis jest manipulacją i pomówieniem nie popartym żadnymi dowodami. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych sprawą na naszego Discord'a serwerowego - Sympatycy Minecraft'a, gdzie każda zaciekawiona osoba otrzyma stosowne dowody udowadniające fałszywość przedstawionych wyżej zarzutów oraz na temat szkodliwego działania tego użytkownika. Edytowane 28 lipca 2022 przez Jaczup Remek0001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ask3r 34 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 (edytowane) 9 minut temu, Jaczup napisał: Powyższy wpis jest manipulacją i pomówieniem nie popartym żadnymi dowodami. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych sprawą na naszego Discord'a serwerowego - Sympatycy Minecraft'a, gdzie każda zaciekawiona osoba otrzyma stosowne dowody udowadniające fałszywość przedstawionych wyżej zarzutów oraz na temat szkodliwego działania tego użytkownika. Pokażesz zdjęcia z rozmów na grupie z panda? Bo nic innego nie masz w rękawie 🫡 //Jest tam wiadomość że tryb należy do nich (Tak chcieli żeby był uznawany więc tak był, logiczne). Przed połączeniem SURVIVAL+EKONOMIA (Ich) to była sklejka pluginow i hologramów z błędami ortograficznymi, każdy kto gra dłużej pamięta. Przeskok technologiczny odkąd ja się zająłem trybem o 1000% A co z pierwszym serwerem pandy gdzie ukradł pliki od AndrzejPL? Edytowane 28 lipca 2022 przez Ask3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajpucz 22 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 1 minutę temu, Ask3r napisał: Pokażesz zdjęcia z rozmów na grupie z panda? Bo nic innego nie masz w rękawie 🫡 A co z pierwszym serwerem pandy gdzie ukradł pliki od AndrzejPL? Cieszę się, że przywołana przez Ciebie sytuacja dotyczy aktualnego sporu z IronAge. Jednakże odpowiadając na ten niezwiązany z sprawą zarzut nie doszło do żadnej kradzieży plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ask3r 34 Opublikowano 28 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2022 (edytowane) Szybka aktualizacja W temacie jest taki SS: Na YouTube powstał komentarz z konta CHEZJUSZA pod filmem od gracza jednego z serwera IronAge. Link do filmiku: Komentarz który został usunięty: Niestety bez nazwy ale jakiś dowód na autentyczność jest: Dotyczy postu: Więc kto jest tym właścicielem? Edytowane 28 lipca 2022 przez Ask3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajpucz 22 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PudlatyYT 3 Opublikowano 31 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2022 (edytowane) Potwierdzam Jaczup osoba ktora chce wywyzszyc sie za wszelka cene, kilka miesięcy temu przyszedł do mnie i mojego kolegi z prośbą o zahostowanie bota, potem zaczął sie dopytywać o regulamin, firmę itp razem z kolegami cisnęliśmy se z jego beczkę, że administratorem danych jest titanaxe, extron, aternos itp. chłopaczyna tak sie zbulwersował ze zgłosił serwer do minecrafta a domenę do ovh, generalnie Jaczup osoba z ego w chmurach, oraz która na każdej płaszczyźnie musi pokazać ze jest lepszy. A i tak btw co z sapcord bo bana mam na Discord za napisanie czy mnie pamietasz A i wnioskuje o unbana dla kolegi o spytanie sie o regulamin sapcorda Edytowane 31 lipca 2022 przez PudlatyYT Ask3r, Latek i Bezimienny 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajpucz 22 Opublikowano 31 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2022 W dniu 31.07.2022 o 02:17, PudlatyYT napisał: Potwierdzam Jaczup osoba ktora chce wywyzszyc sie za wszelka cene, kilka miesięcy temu przyszedł do mnie i mojego kolegi z prośbą o zahostowanie bota, potem zaczął sie dopytywać o regulamin, firmę itp razem z kolegami cisnęliśmy se z jego beczkę, że administratorem danych jest titanaxe, extron, aternos itp. chłopaczyna tak sie zbulwersował ze zgłosił serwer do minecrafta a domenę do ovh, generalnie Jaczup osoba z ego w chmurach, oraz która na każdej płaszczyźnie musi pokazać ze jest lepszy. A i tak btw co z sapcord bo bana mam na Discord za napisanie czy mnie pamietasz A i wnioskuje o unbana dla kolegi o spytanie sie o regulamin sapcorda Podaj Discorda Warto sprawdzić ten artykuł, wiele rzeczy się zmieniło... Łączę posty Notatka dodana przez Szifter Ask3r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajpucz 22 Opublikowano 1 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki20091 8 Opublikowano 5 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2022 Zdjęcia nie działają Jajpucz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi