Spitfire_x86 0 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2022 Wnoszę o ukaranie gracza Voidenhauer na podstawie Art. 15 Kodeksu Karnego Cesarstwa Utopii za wielokrotne pomówienie i znieważenie na kanale #dyskusje serwera Discord. Moje żądania to: kara grzywny oraz wycofanie Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! na mnie. Dowody: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voidenhauer 2 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2022 Twoje zachowanie nazywałem po imieniu, po za tym są to słowa wyrwane z kontekstu, jak chcesz mnie oskarżyć przytocz całą konwersację. A Co do "Chwasta" nie były to słowa skierowane do Ciebie lecz do wyrażenia : "Sorry ale zawsze się znajdzie Chwast co będzie zabawę psuł" Jeżeli uznajesz to jako słowa skierowane do Ciebie, przyznajesz się za do odpowiedzialności zabierania rozrywki innym graczom. A to mówi się samo przez się, że celem twojej rozgrywki jest psucie jej innym. A z przytoczeniem słowa "Sociopata" odnoszę się do faktu jak się zachowałeś wobec mnie. Poprosiłem Ciebie o rozbiór jednej z twoich farm, bo uznałem że psuje ona estetykę terenu, co więcej zadeklarowałem swoją pomoc w całym procederze, była to jedynie prośba. Odpowiedziałeś mi że sprawą się zajmiesz i naprawisz problem, tym czasem oszukałeś mnie budując wieżę na tej działce w celu prowokacyjnym i w zamierzeniu złośliwym, żeby po prostu mnie wkurzyć, a tym samym jesteś głównym prowokatorem konfliktu. Gracze serwera są świadkiem tego zajścia, znają moją osobę bo gram od dłuższego czasu na serwerze, więc wiedzą jak bardzo kładę nacisk na estetykę terenu. Czy w odpowiedzi na proste pytanie czy byś był w stanie rozebrać farmę... normalnym zachowaniem jest budowanie muru dookoła niej ? Twoje działania były i są czysto prowokacyjne, szukasz zamieszania na serwerze, burząc jego porządek na serwerze. Najsmutniejsze jest to że nawet nie dałeś mi się poznać kim jesteś, jakie masz zdanie, jedyne co widziałem to nieczynna farma obok mnie. Zamiast tego przystąpiłeś do ślepego ataku na mnie i sprowokowania sytuacji która obecnie ma miejsce. Co więcej gdybyś wysłuchał, zrozumiał całej sytuacji nie było by miejsca i nie było by żadnej dyskusji z tym związanej. Jeżeli całym twoim celem było wywołanie "Dramy" na serwerze to uprzejmie uznaje że to jest ostatni wpis z nią związany. Wszelkie poruszenie tematu przez Ciebie, udowodni jedynie że się nie mylę co do twojej osoby. Moje ostatnie słowo pada tu, dalszą sprawę kieruję do rozstrzygnięcia przez osoby trzecie. PS: Proszę nie kłopotać mnie o dalszą kłótnię, jestem nerwikiem nie wypada mi się denerwować bo wpadam w stany depresyjne, czasami nawet paraliż, a ostatnio podupadłem na zdrowiu. Do dalszej obrony mojego imienia chcę wyznaczyć moich przyjaciół oczywiście gdy się na to zgodzą. Pozdrawiam Chalvrae, Karlson780, Mihobar, AidenGard, ZoogZoog, Kolin_avi, MikiCreatorYT oraz Kseenik za motywację którą od was dostałem w trudnym mi czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekJaran 102 Opublikowano 1 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2022 Wyrok I instancji w imieniu Cesarstwa Utopii Sąd na podstawie przedstawionych dowodów ustalił następujący stan faktyczny: Voidenhauer publikował na serwerze Discord wiadomości, które można zaklasyfikować jako wiadomości, które są pomawiające lub znieważające Wiadomości te były reakcją Voidenhauer na zachowanie Spitfire_x86 związane z przebudową budowli na nieestetyczną w odległości ok. 160 metrów od jego zabudowań. Zgodnie z art. 18 pkt. 1. Kodeksu Karnego - Kto pomawia lub znieważa innego obywatela bez jego zgody, podlega karze grzywny lub więzienia do tygodnia. Przedmiotowe wiadomości, spełniły przesłankę - były zarówno znieważające jak i pomawiające. Jednakże, były one reakcją na zachowanie Spitfire_x86, które można zaklasyfikować za prowokujące, czyli wyzywające. W związku z tym sąd uznaje Voidenhauer winnym popełnienia wykroczenia z art. 15 Kodeksu Karnego, jednak odstępuje od wymierzenia kary na podstawie art. 15 pkt. 3 Kodeksu Karnego, ponieważ jego wiadomości zostały wywołane wyzywającym zachowaniem Spitfire_x86. Kosztami procesu w postaci wynagrodzenia dla Sądu w wysokości 50 denarów, obciążony zostaje Skarb Cesarstwa. Wyrok podlega apelacji zgodnie z art. 44. pkt. 3. Konstytucji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi