Siemka,
Mam pewien problem, nie wiem jak sie z nim uporać. Mianowicie mam dany kod, który po zdobyciu danej sumy ze zmiennej powinno dawać level w góre, level daje, ale zmienna się cofa i kod leci od początku przez cofanie zmiennej do 0. Ma ktoś jakiś pomysl jak temu zaradzic?
Chodzi mi o to, aby po zerowaniu zmiennej, kod szedl dalej, a nie od początku
on death:if attacker is a player:if victim is entity:
add 5 to {expStrengthLevel.%attacker%}if{expStrengthLevel.%attacker%} is equal to {strengthLevel1.%player%}:#100set{strengthLevelFirst.%attacker%} to {strengthLevel2.%player%}#250
send "{@tag} &aAwansowałes na kolejny poziom &4Siły! &7- Sprawdź &2drzewko umiejętności &7i wydaj swoje &6punkty!" to attacker
set{expStrengthLevel.%player%} to 0if{expStrengthLevel.%attacker%} is equal to {strengthLevel2.%player%}:#250set{strengthLevelFirst.%attacker%} to {strengthLevel3.%player%}#550
send "{@tag} &aAwansowałes na kolejny poziom &4Siły! &7- Sprawdź &2drzewko umiejętności &7i wydaj swoje &6punkty!" to attacker
set{expStrengthLevel.%player%} to 0if{expStrengthLevel.%attacker%} is equal to {strengthLevel3.%player%}:#550set{strengthLevelFirst.%attacker%} to {strengthLevel4.%player%}#950
set{expStrengthLevel.%player%} to 0if{expStrengthLevel.%attacker%} is equal to {strengthLevel4.%player%}:#950set{strengthLevelFirst.%attacker%} to {strengthLevel5.%player%}#1350
set{expStrengthLevel.%player%} to 0if{expStrengthLevel.%attacker%} is equal to {strengthLevel5.%player%}:#1350set{strengthLevelFirst.%attacker%} to {strengthLevel6.%player%}#1750
set{expStrengthLevel.%player%} to 0
Pytanie
TheFightaz 0
Siemka,
Mam pewien problem, nie wiem jak sie z nim uporać. Mianowicie mam dany kod, który po zdobyciu danej sumy ze zmiennej powinno dawać level w góre, level daje, ale zmienna się cofa i kod leci od początku przez cofanie zmiennej do 0. Ma ktoś jakiś pomysl jak temu zaradzic?
Chodzi mi o to, aby po zerowaniu zmiennej, kod szedl dalej, a nie od początku
https://skript.pl/temat/52371-reset-zmiennej/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi