vertez15 1 Opublikowano 21 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2022 (edytowane) Witam, dzisiaj chciałbym zaprezentować skrypt na kity w gui. Wymagania: - Skript - SkRayFall - Plugin lub skrypt na pandorki oraz premiumcase Zmiany: - Zostało zmienione gui - Poprawiono permisje Skrypt: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! (Nowa wersja) Edytowane 31 lipca 2022 przez vertez15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoprostuAdam 1 Opublikowano 21 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2022 22 minuty temu, vertez15 napisał: Witam, dzisiaj chciałbym zaprezentować skrypt na kity w gui. Wymagania: - Skript - SkQuery - SkRayFall Skrypt: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Tak, chcailbym opisac ten skrypt w kilku zdaniach. Po pierwsze chciałbym powiedzieć, żebyś nie używał format slot, lepiej używać już set slota. Potem następną rzeczą jest to żebyś nie executował komendy w gui, bo jest to średnie wykopanie i lepiej używać eventu on inventory click: i tam wszystko robić. Tak jak już wcześniej pisałem nie dobre jest takie coś: command /permisja: trigger: send "&eNie masz odpowiedniej permisji :(" oraz aby to się executowało w gui, lepiej użyć on inventory click: i dodać event klikniętego slotu i wysłać wiadomość: send "&eNie masz odpowiedniej permisji " stop Myślę, że to tyle ale możesz jeszcze czasem użyć eventu options: aby nie powtarzać np kit przyklad: options: kit: &e[&6KITY&e] wykorzystanie open chest with 1 rows named "{@kit}" to player :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#41978 2 Opublikowano 26 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 @up wytłumaczył trochę, ja dodam swoje 5 groszy. 1. Sam skrypt tragiczny nie jest, jednak można gui uformować i ogarnąć z skripcie bez dodatków. 2. Racja również jeżeli chodzi o opcje: {@xxx}. Jest to bardzo wygodna opcja, która skraca skrypt i lepiej wygląda. 3. Samo działanie skryptu moim zdaniem można lepiej zoptymalizować. 4. Z podstawowego skripta użyj funkcji: Spoiler set {x} to chest inventory with x rows named "x" Spoiler set slot x of {x} to x Spoiler open {x} to player Spoko poradnik jak używać tych funkcji zrobił Helios -> Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Spoko, że się uczysz i ćwiczysz. Spróbuj zrobić coś nowego z tymi radami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 534 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2022 Czy mi sie wydaje, czy nie majac upr mozna odbierac kity? Bezpośrednio przez komendę /ekit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 761 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2022 4 godziny temu, kerpson napisał: Czy mi sie wydaje, czy nie majac upr mozna odbierac kity? Bezpośrednio przez komendę /ekit Jeżeli ma się Essentials, czyli w 90% przypadków - Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarmo321 48 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2022 Osobiście napisał bym kod tak Przykład!!!: command /kit: trigger: set {_gui} to chest inventory with 3 rows named "&8Kity" set slot 0 of {_gui} air set slot 1 of {_gui} to diamond named "&6Kit VIP" open {_gui} to player on inventory click: event-inventory is not player's inventory if name of event-inventory is "Nazwa": if clicked inventory is not player's inventory: if clicked slot is not air cancel event if clicked slot is 1: add diamond named "&6Nazwa" to player's inventory KONIEC Set slot jest poprostu lepszy i tyle polecam zmienić Jeśli pomogłem daj like pls vertez15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delivetator 6 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2022 (edytowane) Chciałbym dodać, że on się jeszcze uczy, ale też mu mówiłem, aby używał set slot, jednak set slot jest trudniejszy do opanowania. Fajnie że mu pomagacie, ale ja też mu mówię, co i jak. Sam używam set slot, ale na wersję 1.8.8, ponieważ na wersję 1.17.1 wywala mi skrypty, jak mam skellett Edytowane 9 kwietnia 2022 przez Delivetator vertez15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi