Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w zrobieniu skryptu na pobieranie itemków za gildię

Bartusiak

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Spróbuj tak:

command /f [<text&gt] [<text&gt]:	trigger:		if arg 1 is "create":			if arg 2 is set:				if length of arg 2 is larger than 3:					if player has <7> <57> in inventory:						if player has <64> <obsidian> in inventory:							if player has <64> <hay block> in inventory:								if player has <64> <Stone> in inventory:									if player has <16> <ender pearl> in inventory:										if player has <64> <TNT> in inventory:											if player has <1> <ender_chest> in inventory:												if player has <7> <iron_block> in inventory:													if player has <7> <gold_block> in inventory:														if player has <64> <nether_wart> in inventory:															remove <7> <57> from player's inventory															remove <64> <49> from player's inventory															remove <64> <170> from player's inventory															remove <64> <1> from player's inventory															remove <16> <368> from player's inventory															remove <64> <46> from player's inventory															remove <1> <130> from player's inventory															remove <7> <42> from player's inventory															remove <7> <41> from player's inventory															remove <64> <372> from player's inventory															send "Utworzyles gildie" to player																else:															send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player															cancel event													else:														send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player														cancel event												else:													send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player													cancel event											else:												send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player												cancel event											else:											send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player											cancel event									else:											send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player										cancel event								else:									send "&4[!] &6Nie masz wystarczającej ilości przedmiotow!" to player									cancel event							else:								send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player								cancel event						else:							send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player							cancel event					else:						send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player						cancel event				else:					send "&4[!] &6Twoja nazwa jest za krotka !"					else:				send "&4[!] &6Wpisz nazwe gildii"	

Kod na PB:

http://pastebin.com/raw.php?i=A38Vsmcy'>>http://pastebin.com/raw.php?i=A38Vsmcy

Jeśli ci nie działa: Wina tuska!

• 0

If player has 7 of 57:

Pięknie ! Podrasowałem jeszcze i działa ;) .

Teraz jak to połączyć z FACTIONS :D

Zrobić osobny skrypt ? :

on command /f create:

trigger:

send "Wpisz /zaloz" 

stop

Edytowane przez Bartusiak

• 0

Teraz taka "rozkmina" !

Mam dwa działające skrypty :

Teraz jak zrobić by po zabraniu itemków zakładał gildie jak było wcześniej z factions . Opisze działanie:

1.Gdy wpisze /f create nazwa pokazuje "Wpisz /zaloz <nazwa gildii>" ; JEST OK
2.Wpisuje /zaloz <nazwa gildii> ; pobiera itemki jak powinno tylko powinno także działać jak /f create nazwa czyli tworzyć gildię, bo póki co tylko pobiera itemki .

Może coś z konsolą ?

Edytowane przez Wojciu

• 0

A mam dla CB taka propozycje może zamiast bawić sie i łączyć plugin ze skryptem użyj jakiś skrypt na gildie (PVPGuild) czy cos innego . Jeżeli nie to cos pomyślimy , daj znać.

Już tyle zrobiłem i mi zależy tylko by połączyć to z tamtą komendą . Chciałbym mieć chociaż jakiś mały % swoich rzeczy tzn. skryptów.

Nie mam już weny jak to połączyć wpadła mi myśl z konsolą, bo tera jak wpisze znowu żeby użył /f create %arg1% to zrobi mi : "Wpisz "/zaloz <nazwa gildii>" już logicznie myśląc.

• 0

Pisze póki nie zapomnę pomysłu. 
Co wy na to by zrobić tak:

Tak jak jest /zaloz zostanie, a do /f create dać permissie którą ma tylko admin i w permission message wpisać : "Wpisz /zaloz <nazwa>"
Tam dopiero gdy spełnione zostanie wszystko dać "op" graczowi wtedy automatycznie zrobi komende /f create <nazwa> i potem tylko deop ?

• 0

jezeli masz komende /zaloz nazwa i chcesz aby robilo gildie w factions dodaj na koniec komendy przed else execute player command "/f create %arg 2%" mam nadzieje ze oto ci chodzilo.

jezeli chodzi o up to zrob

on command /f create:

permission: permissia

permission message:aby zalozyc gildie...

a jak nie zadziala to

if player has permissions "permissia":

#kod

else:

send "aby zalozyc gilsie..."

Edytowane przez PEPQ65

• 0

jezeli masz komende /zaloz nazwa i chcesz aby robilo gildie w factions dodaj na koniec komendy przed else execute player command "/f create %arg 2%" mam nadzieje ze oto ci chodzilo.

Coś w tym stylu. Nie zauważyłeś jednego ale. Jest także dodany skrypt (dałem wyżej), że jeżeli ktoś wpisze /f create informuje że ma wpisać /zaloz <nazwa> , czyli jeżeli wpisze "else execute player command "/f create %arg 2%"  " to będzie znowu "Wpisz /zaloz <nazwa>"

• 0

jezeli chodzi o up to zrob

on command /f create:

permission: permissia

permission message:aby zalozyc gildie...

a jak nie zadziala to

if player has permissions "permissia":

#kod

else:

send "aby zalozyc gilsie..."

Nie działa mi ani to ani to :(

Przy pierwszym (wg mnie najlepszym) pokazuje tak : 

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Tak napisane:

on command "/f create":	permission: skrypt.create	permission message: &3[FACTIONS] &6Wpisz /zaloz <nazwa>	stop			

• 0

Taki błąd : Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

A może zrobić coś z usage ?
If player usage "/f create"
    If player has permission "skrypt.create"
          ****ciagniemy standardowo***
   else:
       send "wpisz /zaloz <nazwa>"

Edytowane przez Bartusiak

• 0

2 up w on command nie ma trigger...

Usun trigger i zamiast permission daj if player has permissions

...

OK to mam tak ! :

on command "/f create":	if player has permissions "skrypt.create":		execute player command "/f create %arg 1%" 	else	send "&3[FACTIONS] &6Wpisz /zaloz <nazwa>"	stop

Teraz błąd:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...