Bartusiak 0 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) Witam ! Mam taki skrypt: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Może ktoś pomoże ? Pozdrawiam Magnum ! Edytowane 12 lipca 2020 przez Wojciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MagiK 18 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 Spróbuj tak: command /f [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is "create": if arg 2 is set: if length of arg 2 is larger than 3: if player has <7> <57> in inventory: if player has <64> <obsidian> in inventory: if player has <64> <hay block> in inventory: if player has <64> <Stone> in inventory: if player has <16> <ender pearl> in inventory: if player has <64> <TNT> in inventory: if player has <1> <ender_chest> in inventory: if player has <7> <iron_block> in inventory: if player has <7> <gold_block> in inventory: if player has <64> <nether_wart> in inventory: remove <7> <57> from player's inventory remove <64> <49> from player's inventory remove <64> <170> from player's inventory remove <64> <1> from player's inventory remove <16> <368> from player's inventory remove <64> <46> from player's inventory remove <1> <130> from player's inventory remove <7> <42> from player's inventory remove <7> <41> from player's inventory remove <64> <372> from player's inventory send "Utworzyles gildie" to player else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczającej ilości przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Nie masz wystarczajacej ilosci przedmiotow!" to player cancel event else: send "&4[!] &6Twoja nazwa jest za krotka !" else: send "&4[!] &6Wpisz nazwe gildii" Kod na PB:http://pastebin.com/raw.php?i=A38Vsmcy'>>http://pastebin.com/raw.php?i=A38VsmcyJeśli ci nie działa: Wina tuska! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Aperture 278 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 To pisz w pascalu. Komend się nie anuluje (nie daje się cancel event) cyfr nie daje się w znaczniki jak w html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patek 189 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 Hmm , nie musisz robić cancel event poprostu daj stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartusiak 0 Opublikowano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) Tera tylko problem z "if player has <7> <diamond_block> in inventory:" Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Edytowane 12 lipca 2020 przez Wojciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patek 189 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 If player has 7 of 57: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartusiak 0 Opublikowano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) If player has 7 of 57:Pięknie ! Podrasowałem jeszcze i działa ;) . Teraz jak to połączyć z FACTIONS :D Zrobić osobny skrypt ? : on command /f create:trigger: send "Wpisz /zaloz" stop Edytowane 25 grudnia 2014 przez Bartusiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patek 189 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 W on command nie ma trigger , poprostu wpisz cancel event to wysyłanie wiadomości i stop :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartusiak 0 Opublikowano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) Teraz taka "rozkmina" ! Mam dwa działające skrypty : Teraz jak zrobić by po zabraniu itemków zakładał gildie jak było wcześniej z factions . Opisze działanie: 1.Gdy wpisze /f create nazwa pokazuje "Wpisz /zaloz <nazwa gildii>" ; JEST OK 2.Wpisuje /zaloz <nazwa gildii> ; pobiera itemki jak powinno tylko powinno także działać jak /f create nazwa czyli tworzyć gildię, bo póki co tylko pobiera itemki . Może coś z konsolą ? Edytowane 12 lipca 2020 przez Wojciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patek 189 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 A mam dla CB taka propozycje może zamiast bawić sie i łączyć plugin ze skryptem użyj jakiś skrypt na gildie (PVPGuild) czy cos innego . Jeżeli nie to cos pomyślimy , daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartusiak 0 Opublikowano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 A mam dla CB taka propozycje może zamiast bawić sie i łączyć plugin ze skryptem użyj jakiś skrypt na gildie (PVPGuild) czy cos innego . Jeżeli nie to cos pomyślimy , daj znać.Już tyle zrobiłem i mi zależy tylko by połączyć to z tamtą komendą . Chciałbym mieć chociaż jakiś mały % swoich rzeczy tzn. skryptów. Nie mam już weny jak to połączyć wpadła mi myśl z konsolą, bo tera jak wpisze znowu żeby użył /f create %arg1% to zrobi mi : "Wpisz "/zaloz <nazwa gildii>" już logicznie myśląc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartusiak 0 Opublikowano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 Pisze póki nie zapomnę pomysłu. Co wy na to by zrobić tak: Tak jak jest /zaloz zostanie, a do /f create dać permissie którą ma tylko admin i w permission message wpisać : "Wpisz /zaloz <nazwa>" Tam dopiero gdy spełnione zostanie wszystko dać "op" graczowi wtedy automatycznie zrobi komende /f create <nazwa> i potem tylko deop ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PEPQ65 49 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) jezeli masz komende /zaloz nazwa i chcesz aby robilo gildie w factions dodaj na koniec komendy przed else execute player command "/f create %arg 2%" mam nadzieje ze oto ci chodzilo. jezeli chodzi o up to zrob on command /f create: permission: permissia permission message:aby zalozyc gildie... a jak nie zadziala to if player has permissions "permissia": #kod else: send "aby zalozyc gilsie..." Edytowane 25 grudnia 2014 przez PEPQ65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartusiak 0 Opublikowano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 jezeli masz komende /zaloz nazwa i chcesz aby robilo gildie w factions dodaj na koniec komendy przed else execute player command "/f create %arg 2%" mam nadzieje ze oto ci chodzilo.Coś w tym stylu. Nie zauważyłeś jednego ale. Jest także dodany skrypt (dałem wyżej), że jeżeli ktoś wpisze /f create informuje że ma wpisać /zaloz <nazwa> , czyli jeżeli wpisze "else execute player command "/f create %arg 2%" " to będzie znowu "Wpisz /zaloz <nazwa>" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PEPQ65 49 Opublikowano 26 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 up Edytowalem post wyzej z ta permissia, i zrob tak ze jezeli gracz bedzie mial te itemki to mu je wezmie i na czas komendy f create da permissiei zabierze od razu po tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 26 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 Mozna dac execute player command "f create %arg 1%" as op Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartusiak 0 Opublikowano 26 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 jezeli masz komende /zaloz nazwa i chcesz aby robilo gildie w factions dodaj na koniec komendy przed else execute player command "/f create %arg 2%" mam nadzieje ze oto ci chodzilo. jezeli chodzi o up to zrob on command /f create: permission: permissia permission message:aby zalozyc gildie... a jak nie zadziala to if player has permissions "permissia": #kod else: send "aby zalozyc gilsie..."Nie działa mi ani to ani to :( Przy pierwszym (wg mnie najlepszym) pokazuje tak : Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!Tak napisane:on command "/f create": permission: skrypt.create permission message: &3[FACTIONS] &6Wpisz /zaloz <nazwa> stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MagiK 18 Opublikowano 26 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) on command "/f create": trigger: permission: skrypt.create description: Opis tutaj sobie wpisz co chcesz do opisu tej cmd ;p send "&3[FACTIONS] &6Wpisz /zaloz <nazwa>" stop Zobacz czy działa. Edytowane 26 grudnia 2014 przez MagiK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartusiak 0 Opublikowano 26 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) Taki błąd : Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! A może zrobić coś z usage ? If player usage "/f create" If player has permission "skrypt.create" ****ciagniemy standardowo*** else: send "wpisz /zaloz <nazwa>" Edytowane 26 grudnia 2014 przez Bartusiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PEPQ65 49 Opublikowano 26 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 2 up w on command nie ma trigger... Usun trigger i zamiast permission daj if player has permissions ... MagiK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartusiak 0 Opublikowano 26 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 2 up w on command nie ma trigger... Usun trigger i zamiast permission daj if player has permissions ...OK to mam tak ! : on command "/f create": if player has permissions "skrypt.create": execute player command "/f create %arg 1%" else send "&3[FACTIONS] &6Wpisz /zaloz <nazwa>" stopTeraz błąd: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Bartusiak 0
Witam !
Mam taki skrypt:
Może ktoś pomoże ?
Edytowane przez WojciuPozdrawiam Magnum !
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi