Skocz do zawartości
  • 0

Problem z wyświetlającym się textem

Thedomel

Pytanie

Witam tworzę pewien skrypt na taki evnencik

i gdy tam się wpisze dolacz to pokazuje się text na chacie za ile sekund się zacznie. Ale gdy wpisze opuść też piszę za ile sekund się zacznie i mam pytanie jak zrobić że po wpisaniu /opusc nie pokazywał się ten text. I drugie pytanie jak zrobić żeby teleportowało do pewnego miejsca a gdy znajdą się min. 2 osoby żeby zaczął się ten event.

Edytowane przez Thedomel

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To jest kawałek kodu

send "&c>> &6Dolaczyles do areny: &2%arg 2%"                                                                                                clear the player's inventory                                                wait 10 seconds                                                if {gracze.arena} is more or equal to 4:                                                        broadcast "&6Runda zacznie sie za 20 sekund"                                                        wait 5 second                                                        broadcast "&6Runda zacznie sie za 15 sekund"                                                        wait 5 second                                                        broadcast "&6Runda zacznie sie za 10 sekund"                                                        wait 5 second                                                        broadcast "&6Runda zacznie sie za 5 sekund"                                                        wait 1 second                                                        broadcast "&6Runda zacznie sie za 4 sekundy"                                                        wait 1 second                                                        broadcast "&6Runda zacznie sie za 3 sekundy"                                                        wait 1 second                                                        broadcast "&6Runda zacznie sie za 2 sekundy"                                                        wait 1 second                                                        broadcast "&6Runda zacznie sie za 1 sekunde"                                                        wait 1 second                                                        broadcast "&6Runda sie zaczela! Do boju!"                                                        set {arena.start} to true
Edytowane przez Thedomel

• 0

if {gracze.arena} is more or equal to 2: powinno być.

A jeżeli chodzi o to, aby aczynało jakieś akcje później to nie lepiej jakieś /vote???? I jak bedzie wiecej niż 2osoby to w tedy zacząć reszte efektów- zamiast wait 10 seconds daj command /vote. 😛 Przynajmniej ja tak mam bo inaczej to spamiło mi tym. Co to tepania to zrób np. jak wpisze ktoś /dolacz to: add player name to {g.arena: :*} i add 1 to {gracze.arena} i w tedy jeżeli chodzi o tp bedzie teleport {g.arena: :*} to {np.arena.tp} 😛 ja tak mam a jak leave to dodaj if {g.arena: :*} contains name of player: remove 1 from {gracze.arena} i else:   send "Nie jesteś na arenie" zaraz dodam jak powinien wyglądać cały kod więc poczekaj.

kod

variables:    {gra.%player%} = falseon join:    if {gra.%player%} is true:        set {gra.%player%} to falsecommand /dolacz:    trigger:        if {gra.%player%} is false:            add player name to {g.arena::*}            add 1 to {gracze.arena}            teleport player to {lobby}            send "&c>> &6Dolaczyles do areny: &2%arg 2%"            clear the player's inventory            command /vote:    trigger:        if {gracze.arena} is more or equal to 2:            broadcast "&6Runda zacznie sie za 20 sekund"            wait 5 second            broadcast "&6Runda zacznie sie za 15 sekund"            wait 5 second            broadcast "&6Runda zacznie sie za 10 sekund"            wait 5 second            broadcast "&6Runda zacznie sie za 5 sekund"            wait 1 second            broadcast "&6Runda zacznie sie za 4 sekundy"            wait 1 second            broadcast "&6Runda zacznie sie za 3 sekundy"            wait 1 second            broadcast "&6Runda zacznie sie za 2 sekundy"            wait 1 second            broadcast "&6Runda zacznie sie za 1 sekunde"            wait 1 second            broadcast "&6Runda sie zaczela! Do boju!"            set {arena.start} to true            teleport {g.arena::*} to {spawn.arena}command /setspawna:    permissions: "arena.admin"    trigger:        set {spawn.arena} at location of player        send "&cUstawiłeś spawn areny"        command /setlobby:    permissions: "arena.lobby"    trigger:        set {lobby} at location of player        on death:    if {gra.%player%} is true:        set {gra.%player%} to false        send "&ePrzegrałeś"        teleport player to {lobby}

a link:

nie dałeś kodu więc sam zrobiłem :P myślę, że zadziała ale jak by co to PW albo tu ^.^ Zapraszam do konwersacji.

Edytowane przez Wojciu

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...