Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie powiem, że skrypty piszę od może pół miesiąca i te które przedstawię są naprawdę jednymi z pierwszych, na których zresztą się tego wszystkiego uczyłem i w sumie które były pisane pod moje potrzeby, więc naprawdę proszę na to zwrócić uwagę.

Dołączona grafika

Link: >>KLIK<<

OPIS: Script dobry na serwer gdzie mamy np. parkour gdzieś w jakimś lobby. Powoduje on "tepanie" do ustawionego warpa (/warp parkourstart) po "wleceniu" w blok z ID 34 co jest blokiem niewidzialnym. No i po wejściu w blok grzybni nakłada nam złotą zbrojkę. Można usunąć event "on rightclick on sign" bo jest on opcjonalny. Dodaje on "nagrodę" za przejście parkoura w postaci DiamondMember'a (VIP'a)

Dołączona grafika

LINK: >>KLIK<<

OPIS: Script dodaje nam nową komendę, jaką jest /lista. Pokazuje ona wszystkich owner'ów, admin'ów, mod'ów, helper'ów (wszystko można zmienić) którzy są aktualnie na serwerze.

Dołączona grafika

LINK: >>KILK<<

OPIS: Script w zamian za dwie godziny spędzone na serwerze przyznaje nam rangę GAMER, preferuję przed rangą GAMER ustawić coś w stylu NOWY i wtedy to fajnie może funkcjonować

Dołączona grafika

LINK: >>KLIK<<

OPIS: Script po wpisaniu komendy /bug [TEKST] log'uje nam dany tekst w folderze scripta. Ścieżka: folder główny serwera/script/logs/bugi

Dołączona grafika

OPIS: Script daje nam w zamian za godzinkę gry na serwerze 1 "token" czyli powiedzmy walutę serwerową. A tych którzy afczą przez pięć minut wywala z powodem

Dołączona grafika

OPIS: Za jakiś czas

No i tutaj mamy script, który pisałem kompletnie sam i bez zaglądania gdziekolwiek ;D

Edytowane przez LeviBoyPL
https://skript.pl/temat/502-leviboypl/

Aha, dzięki już wstawiam kody gdzie indziej, po prostu chciałem, żeby kody były tutaj ;)

Napisów szczerze mówiąc nie chciało mi się robić, więc z cooltext'a sobie wygenerowałem.

Jak będzie możliwość to zrobię tutorial jak zrobić takie napisy w PhotoShopie cs 5/6 i gimpie.

bo je jest łatwo zrobić, wystarczy wyciąć napis w teksturze.

https://skript.pl/temat/502-leviboypl/#findComment-2807

Aha i jeszcze jedno herhor...

Cytat
" skrypty piszę od może pół miesiąca i te które przedstawię są naprawdę jednymi z pierwszych, na których zresztą się tego wszystkiego uczyłem i w sumie które były pisane pod moje potrzeby"
Edytowane przez Wojciu
https://skript.pl/temat/502-leviboypl/#findComment-2810

Najpierw para rad:

• Jeśli już wstawiasz kod skryptu w temacie, to moim zdaniem lepiej byłoby objąć go spoilerem - ułatwiałoby to ich przeglądanie i nie trzeba by jeździć w dół i w górę
  • Albo mi się coś wydaje, albo fragmenty skryptów są źle wy...spacjowane(każda nowa sekcja powinna być wysunięta o 4 spacje/1 tab więcej od poprzedniej)

Tak to mogę się jeszcze przyczepić do StaffOnline, bo baza do tego była w dokumentacji i jest już bardzo podobny skrypt na forum.

Poza tym, ten ostatni skrypt jest nawet spoko, tylko zmień "on leftclick" na "on damage", dodaj sprawdzanie czy atakujący trzyma miecz i dopasuj zmienną, miejsce "on rightclick" powinno zająć "on shoot", a "on death" nie musiałeś wypisywać 2 razy, wystarczył jeden taki event(można było nawet dać "on death of player" żeby było krócej), sprawdzanie warunków i dalszy kod odpowiedni dla zarówno atakującego jak i ofiary.

https://skript.pl/temat/502-leviboypl/#findComment-2813

Już od jakiegoś czasu poprawione z tymi spojlerami ;)

Hmm, testowałem je przy wstawianiu, więc może coś źle wkleiłem.

Z ostatnim to już próbuję coś wykombinować ;)

A co do StaffOnline to nwm, jest takie coś nawet w oficjalnej dokumentacji, ale w troszkę innej formie: >>KLIK<< (gdzieś tam na końcu)

Dopatrzyłem się błędów z tymi spacjami, to coś się zryło bo ja inaczej to pisałem :)

Edytowane przez LeviBoyPL
https://skript.pl/temat/502-leviboypl/#findComment-2816

• bvcz zablokował(a) ten temat
  • Libter odblokował(a) ten temat