GrajdeN 14 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2021 Siema, Zrobilem sobie plugin na broadcast z configiem a wiec problemy; Config.yml sie robi ale nie ma w nim nic a ustawilem aby prefix broadcastu byl Oto kod onLoad; public void onEnable() { getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this); getConfig().addDefault("BroadcastPrefix","§8[§6OGLOSZENIE§8]§e "); getConfig().options().copyDefaults(); saveConfig(); } Broadcast dziala, prefix jest ten defaultowy ale wlasnie w config.yml nic nie ma ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 161 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2021 Zamiast § używamy ChatColor. copyDefaults powinno przyjąć argument true (nie pamiętam czy metoda bez argumentu wykonuje metodę z true). Nad metodą onEnable zadeklaruj sobie zmienną typu FileConfiguration i używaj jej zamiast getConfig() za każdym razem maxcom1 i GrajdeN 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Zbucki 46 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2021 Tak jak wyżej ^ ^ ^ Powinno być: getConfig().options().copyDefaults(true); Oraz dla ułatwienia możesz sobie zrobić metodę naprawiającą kolory: public static String fixColor(String msg) { return ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', msg); } I wtedy zamiast cały czas pisać ChatColor.translate..... używasz tej metody: public void onEnable() { getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this); getConfig().addDefault("BroadcastPrefix","&8[&6OGLOSZENIE&8]&e "); getConfig().options().copyDefaults(true); saveConfig(); Bukkit.getConsoleSender().sendMessage(fixColor("&aWiadomosc bez żadnego prefixu")); getLogger().info(fixColor("&cWiadomosc z prefixem: [NazwaPluginu]")); } public static String fixColor(String msg) { return ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', msg); } GrajdeN i gnomq 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrajdeN 14 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2021 (edytowane) Dziekuje wam, Dziala ;D Do zamkniecia Edytowane 25 sierpnia 2021 przez GrajdeN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Notro 155 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2021 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
GrajdeN 14
Siema, Zrobilem sobie plugin na broadcast z configiem a wiec problemy; Config.yml sie robi ale nie ma w nim nic a ustawilem aby prefix broadcastu byl
Oto kod onLoad;
Broadcast dziala, prefix jest ten defaultowy ale wlasnie w config.yml nic nie ma ;/
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi