Skocz do zawartości
  • 0

Problem z mapą

Klosiksosik

Pytanie

Cześć, wczoraj wieczorem server nieoczekiwanie się wyłączył, ponowne włączanie nic nie dawało ponieważ po wejściu nic nie działało i po chwil wywalało server zrobiłem reinstal, nic nie dał. W wiadomościach od hostingu przychodziła mi informacja ze server przekroczył 10 Gb ramu i został wyłączony powodem mogą być plugin albo mapa. Usunęłem pluginy dalej to samo usunęłem spawna i i z resztą pluginów działało gdy wrzuciłem spawna i zrobiłem reload wszystko znów się crashowało, nawet jak byłem na innym świecie z multiverse. Co moze powodować na tej mapie takie lagi? 

Konsola 

14:55:13 ERROR]: Server thread dump (Look for plugins here before reporting to Paper!):
[14:55:13 ERROR]: ------------------------------
[14:55:13 ERROR]: Current Thread: Server thread
[14:55:13 ERROR]: 	PID: 26 | Suspended: false | Native: false | State: RUNNABLE
[14:55:13 ERROR]: 	Stack:
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.World.getType(World.java:736)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.BlockDirtSnowSpreadable.b(BlockDirtSnowSpreadable.java:24)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.BlockDirtSnowSpreadable.c(BlockDirtSnowSpreadable.java:40)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.BlockDirtSnowSpreadable.tick(BlockDirtSnowSpreadable.java:60)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.BlockBase$BlockData.b(BlockBase.java:622)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.WorldServer.a(WorldServer.java:825)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.ChunkProviderServer.lambda$tickChunks$14(ChunkProviderServer.java:871)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.ChunkProviderServer$$Lambda$5742/0x000000080175f840.accept(Unknown Source)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.PlayerChunkMap.forEachVisibleChunk(PlayerChunkMap.java:683)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.ChunkProviderServer.tickChunks(ChunkProviderServer.java:849)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.ChunkProviderServer.tick(ChunkProviderServer.java:767)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.WorldServer.doTick(WorldServer.java:576)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer.b(MinecraftServer.java:1476)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.DedicatedServer.b(DedicatedServer.java:418)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:1328)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer.w(MinecraftServer.java:1116)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer.lambda$a$0(MinecraftServer.java:289)
[14:55:13 ERROR]: 		app//net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer$$Lambda$3125/0x000000080090c040.run(Unknown Source)
[14:55:13 ERROR]: 		[email protected]/java.lang.Thread.run(Thread.java:834)
[14:55:13 ERROR]: --- DO NOT REPORT THIS TO PAPER - THIS IS NOT A BUG OR A CRASH ---

Glicz

Wstawiam logi w code.

Notatka dodana przez Glicz

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
11 godzin temu, Klosiksosik napisał:

zrobiłem reload

Zapewne to przez to, nigdy nie rób reloadów, przecież po wpisaniu tej komendy otrzymujesz czerwone ostrzeżenie o jej destrukcyjnym działaniu i musisz potwierdzić swoją (idiotyczną) decyzję. Zawsze czytaj komunikaty na czacie.

Usuń wszystko co masz na serwerze i zrób go na nowo, jeśli jakiś plugin ingerujący w świat się zepsuł to mapy nie uratujesz, a nigdy nie wiadomo jakie jeszcze pluginy się zepsuły.

• 0
8 godzin temu, Helios1993 napisał:

Zapewne to przez to, nigdy nie rób reloadów, przecież po wpisaniu tej komendy otrzymujesz czerwone ostrzeżenie o jej destrukcyjnym działaniu i musisz potwierdzić swoją (idiotyczną) decyzję. Zawsze czytaj komunikaty na czacie.

Usuń wszystko co masz na serwerze i zrób go na nowo, jeśli jakiś plugin ingerujący w świat się zepsuł to mapy nie uratujesz, a nigdy nie wiadomo jakie jeszcze pluginy się zepsuły.

Okej dzięki za to z /reload będę pamiętał, ale co do pluginów to żaden się nie zepsuł bo wszystko działa bez mapy dopiero po jej wgraniu server się wali 

• 0

Nigdy nie słyszałem, żeby reload zepsuł kod pluginu. Wydaje mi się, że co najwyżej zepsuta może być konfiguracja i działanie pluginu do czasu restartu. Musi być coś na tej mapie co zapycha pamięć, może to być też wina multiversa. A lokalnie (singleplayer) jesteś w stanie ten świat otworzyć?

Edytowane przez krzmaciek

• 0
52 minuty temu, krzmaciek napisał:

Nigdy nie słyszałem, żeby reload zepsuł kod pluginu. Wydaje mi się, że co najwyżej zepsuta może być konfiguracja i działanie pluginu do czasu restartu. Musi być coś na tej mapie co zapycha pamięć, może to być też wina multiversa. A lokalnie (singleplayer) jesteś w stanie ten świat otworzyć?

Ponad połowa pluginów psuje się do czasu restartu, lecz czasami niektóre psują się permanentnie. Gdy uszkodzi się jakiś plugin ingerujący w generowanie świata (np. pregeneratory, customowe generatory lub taki multiverse) to świat może też ripnąć.