Siemka,
Mam problem z GUI, mianowicie uzywam TusKe, ale nie dziala on tak jak chce, lub cos robie zle.
Mam napisany kod związany z gui, przyklad:
command /diler:
trigger:
open chest inventory named "&c&lCrafts&a&lMC&f&l.pl &8| &6&lDILER"with3 rows to player
wait 2 tick
set slot 0,1,2,3,5,6,7,8,9,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26 and 27of player's current inventory to red stained glass pane named ""with lore ""#RED GLASS OUTSIDE GUI
set slot 10,12,14 and 16of player's current inventory to lime stained glass pane named ""with lore ""#LIME GLASS INSIDE GUI
set slot 4of player's current inventory to paper named "&7Zakupy u &6dilera"with lore "&c» &7Potrzebujesz czegos?" and "&c» &7Moze chcesz cos sprzedac?" and "&c» &7Zagadaj do niego i powiedz co chcesz."#INFO ABOUT DILLER
set slot 11of player's current inventory to wheat seeds named "&aKupno &cSprzętu"with lore "&c» &7Chcesz zacząć swoją przygode" and "&7z tym ciekawym &cnarkołykiem?" and "&c» &7Tu znajdziesz coś dla siebie"set slot 13of player's current inventory to kelp named "&aSprzedaż &churtowa&7/&cdetaliczna"with lore "&c» &7Masz już swoje pierwsze zbiory?" and "&c» &7Sprzedaj to u &6dilera" and "&7i zarób swój pierwszy hajs!"set slot 15of player's current inventory to compass named "&aInformacje &6Dilera"with lore "&c» &7Potrzebujesz informację jak zacząć?" and "&c» &7Odwiedź tą kategorie" and "&7i zobacz jak to działa"
I drugi kod odpowiadający za klikanie w gui
on inventory click:if name of player's current inventory is "&c&lCrafts&a&lMC&f&l.pl &8| &6&lSKLEP":
clicked slot is 13:
open chest inventory named "&c&lCrafts&a&lMC&f&l.pl &8| &6&lPLONY"with3 rows to player
wait 2 tick
set slot 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26 and 27of player's current inventory to red stained glass pane named ""with lore ""#RED GLASS OUTSIDE GUI
set slot 10,13 and 16of player's current inventory to lime stained glass pane named ""with lore ""#LIME GLASS INSIDE GUI
set slot 11of player's current inventory to wheat seeds named "{@plon}"with lore "&7Zakup &6X1 {@plon}" and "" and "&c» &aCena &c{@plonCena1}&2$" and "{@kup}"set slot 12of player's current inventory to wheat seeds named "{@plon}"with lore "&7Zakup &6X8 {@plon}" and "" and "&c» &aCena &c{@plonCena8}&2$" and "{@kup}"set slot 13of player's current inventory to wheat seeds named "{@plon}"with lore "&7Zakup &6X16 {@plon}" and "" and "&c» &aCena &c{@plonCena16}&2$" and "{@kup}"set slot 14of player's current inventory to wheat seeds named "{@plon}"with lore "&7Zakup &6X32 {@plon}" and "" and "&c» &aCena &c{@plonCena32}&2$" and "{@kup}"set slot 15of player's current inventory to wheat seeds named "{@plon}" with lore "&7Zakup &6X64 {@plon}" and "" and "&c» &aCena &c{@plonCena64}&2$" and "{@kup}"
Problem jest taki, ze gdy klikne gdziekolwiek w moim ekwipunku, który otwiera komenda to niektóre z nich zadziałają nawet nie klikając na slot np "13" w gui.
Tak samo jak jest slot 13 w pierwszym gui, to w drugim mi nie otworzy kolejnego gui, tylko wywola komende kupna...
Pytanie
TheFightaz 0
Siemka,
Mam problem z GUI, mianowicie uzywam TusKe, ale nie dziala on tak jak chce, lub cos robie zle.
Mam napisany kod związany z gui, przyklad:
I drugi kod odpowiadający za klikanie w gui
Problem jest taki, ze gdy klikne gdziekolwiek w moim ekwipunku, który otwiera komenda to niektóre z nich zadziałają nawet nie klikając na slot np "13" w gui.
Tak samo jak jest slot 13 w pierwszym gui, to w drugim mi nie otworzy kolejnego gui, tylko wywola komende kupna...
https://skript.pl/temat/49225-problem-z-gui/Udostępnij na innych stronach
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi