Skocz do zawartości
  • 0

Zapętlanie wszystkich graczy do zmiennej

Lizak3

Pytanie

Witam napisałem sobie prosty skrypt na życia i dodałem możliwość wyzerowania/wysetowania danych zmiennych wszystkich graczy (łącznie z Graczami offline).

arg 1 is "wyzeruj":			player has permission "Lizak3.zycia.admin":				set {zycia.%all players%} to 3				set {zbanowany.%all players%} to false

Niestety nie setuje każdemu do 3.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Lepiej przypisać te zmienne do poszczególnych graczy, a nie do wszystkich naraz, bo to bez sensu. Aha, i od razu przydałoby się stworzyć listę zawierającą każdego gracza, który był na serwerze, żeby zerowało nie tylko tym online, ale też innym.

on first join:    add player to {gracze::*}#i potem, w komendzie    arg 1 is "wyzeruj":        player has permission "Lizak3.zycia.admin":            loop {gracze::*}:                set {zycia.%loop-value%} to 3                set {zbanowany.%loop-value%} to false

• 0

A dało by radę już przy ustawionych zmiennych bo z tym first join nie wchodzi w grę. Tzn. chodzi mi oto aby od razu dodało wszystkich którzy się pojawili (kiedykolwiek na serwerze) do tej listy

Edytowane przez Lizak3

• 0

Chyba tak :P

on join:    if {player.%player%} is not set:        set {player.%player%} to false    if {player.%player%} is false:        add "%player%" to {gracze::*}        set {player.%player%} to true
#i potem, w komendzie
arg 1 is "wyzeruj":
player has permission "Lizak3.zycia.admin":
loop {gracze::*}:
set {zycia.%loop-value%} to 3
set {zbanowany.%loop-value%} to false

• 0

Dzięki Patek śmiga :D.

A ten problem z nie dodanymi ludźmi rozwiązałem sobie w ten sposób ,że dodam ich ręcznie do listy :P

command /listadodaj [<text&gt]:	permission: Lizak3.zycia.admin	trigger:		add arg 1 to {gracze::*}		send "<light blue>%arg% <red>został dodany do listy"		stop trigger

Wiem ,że powinno być [<player&gt] Ale wtedy musieli by być online :P

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...