Skocz do zawartości
  • 0

Działki- loopanie i tworzenie ogrodzenia

Pytanie

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Może spróbuj z czymś takim. Dało by to zapewne jeszcze skrócić, lecz nie działa mi w tym wyrażenie %loop-number% :P

command /dom:	trigger:		set {_zmienna.%player%} to 0		loop 11 times:			set block 10 meter north {_zmienna.%player%} meter east to fence			add 1 to {_zmienna.%player%} 		set {_zmienna.%player%} to 0		loop 11 times:			set block 10 meter east {_zmienna.%player%} meter north to fence			add 1 to {_zmienna.%player%} 			set {_zmienna.%player%} to 0		loop 11 times:			set block 10 meter south {_zmienna.%player%} meter east to fence			add 1 to {_zmienna.%player%}		set {_zmienna.%player%} to 0		loop 11 times:			set block 10 meter east {_zmienna.%player%} meter south to fence			add 1 to {_zmienna.%player%} 			set {_zmienna.%player%} to 0		loop 11 times:			set block 10 meter south {_zmienna.%player%} meter west to fence			add 1 to {_zmienna.%player%} 		set {_zmienna.%player%} to 0				loop 11 times:			set block 10 meter north {_zmienna.%player%} meter west to fence			add 1 to {_zmienna.%player%}		set {_zmienna.%player%} to 0				loop 11 times:			set block 10 meter west {_zmienna.%player%} meter south to fence			add 1 to {_zmienna.%player%} 			set {_zmienna.%player%} to 0		loop 11 times:			set block 10 meter west {_zmienna.%player%} meter north to fence			add 1 to {_zmienna.%player%} 			set {_zmienna.%player%} to 0
https://skript.pl/temat/4808-dzia%C5%82ki-loopanie-i-tworzenie-ogrodzenia/#findComment-40064

• 0

Czemu add 1 to player i zaraz set 0? A i jak cos to chcialem wstawic do /d zaloz a nie dom xd. Narazie nwm czy dziala. Zobacze w domu. Pisze z tela. Pozdro

Komendy /dom użyłem, aby to przetstować :P

Co do zmiennych:

set {_zmienna.%player%} to 0 - ustawia nam zmienną tymczasową na 0

add 1 to {_zmienna.%player%} - dodaje nam 1 do wcześniej ustalonej zmiennej

Zmienne są usuwane, gdyż do zapętlania kolejnego stawiania bloków potrzebna mi wartość 0

Zmienne te stworzyłem, aby zapętlićstawianie się bloków i nie pisać po 11 razy tego samego:

set block 10 meter east 0 meter north to fenceset block 10 meter east 1 meter north to fenceset block 10 meter east 2 meter north to fenceset block 10 meter east 3 meter north to fenceset block 10 meter east 4 meter north to fence...set block 10 meter east 11 meter north to fence
https://skript.pl/temat/4808-dzia%C5%82ki-loopanie-i-tworzenie-ogrodzenia/#findComment-40089

• 0

łap :P thx za pomoc. Następna wersja działki już jest xD za fence dałem zmienną aby można było ustawić jaki to ma być blok oraz przy /d usuń zamienia bloki na air- oczywiście tepa gracza na środek działki :P NAPRAWDE THX

https://skript.pl/temat/4808-dzia%C5%82ki-loopanie-i-tworzenie-ogrodzenia/#findComment-40173

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...