Skocz do zawartości
  • 0

Double jump

KaWaNoS

Pytanie

Ma ktoś pomysł jak napisać skrypt/plugin na double jumpa inaczej niż wykrywanie, czy gracz lata i popychanie go do góry? Ten sposób się często buguje. Próbowałem podłożyć barrier blocka pod gracza kiedy drugi raz naciska spację, ale nie wiem jak wykryć naciśnięcie spacji w locie. 

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
11 godzin temu, KaWaNoS napisał:

Ma ktoś pomysł jak napisać skrypt/plugin na double jumpa inaczej niż wykrywanie, czy gracz lata i popychanie go do góry? Ten sposób się często buguje. Próbowałem podłożyć barrier blocka pod gracza kiedy drugi raz naciska spację, ale nie wiem jak wykryć naciśnięcie spacji w locie. 

Dlaczego napisać plugin? bez przesady...

plugin:
https://www.spigotmc.org/resources/doublejump-simple-and-effective-doublejump-plugin-1-8-1-12.2482/
Skrypt:
#Musisz jeszcze dodać jakiś event który będzie to zaczynał (pewnie masz ten sam kod więc powiem tylko tyle ,że skryptem jest to na pół do zrobienia bo aby wykryć kliknięcie spacji trzeba mieć tak zwanego keylogera który jest niezgodny z prawem...  ) (może ,że nie wiem i wprowadzam ludzi w błąd co jest średnio prawdopodobne)

push the player upwards at velocity 2
	push the player horizontally forward at speed 1

• 0
1 minutę temu, polsatgraniepl napisał:

Dlaczego napisać plugin? bez przesady...

plugin:
https://www.spigotmc.org/resources/doublejump-simple-and-effective-doublejump-plugin-1-8-1-12.2482/
Skrypt:
#Musisz jeszcze dodać jakiś event który będzie to zaczynał (pewnie masz ten sam kod więc powiem tylko tyle ,że skryptem jest to na pół do zrobienia bo aby wykryć kliknięcie spacji trzeba mieć tak zwanego keylogera który jest niezgodny z prawem...  ) (może ,że nie wiem i wprowadzam ludzi w błąd co jest średnio prawdopodobne)

push the player upwards at velocity 2
	push the player horizontally forward at speed 1

co ty za głupoty wygadujesz, kliknięcie 2 raz skoku wykrywa się nadając graczowi fly gdy fly toogle zrobi gracz to go popychasz i wyłączasz fly jednocześnie

• 0
1 minutę temu, Tymekd napisał:

co ty za głupoty wygadujesz,

12 godzin temu, KaWaNoS napisał:

inaczej niż wykrywanie, czy gracz lata i popychanie go do góry? Ten sposób się często buguje.

Edytowane przez polsatgraniepl

• 0
Godzinę temu, polsatgraniepl napisał:

nigdy, tak każdy plg na duble jumpa jest zrobiony, ty weź poczytaj jak działa jakiś plg/sk zanim się wypowiesz

13 godzin temu, KaWaNoS napisał:

raczej inaczej się nie da, ale ten sposób nigdy się nie buguje jeżeli dobrze to napiszesz

Glicz

Łączę posty.

Notatka dodana przez Glicz

• 0
1 minutę temu, Tymekd napisał:

nigdy, tak każdy plg na duble jumpa jest zrobiony, ty weź poczytaj jak działa jakiś plg/sk zanim się wypowiesz

no to napisałem ,że nie da się zrobić skripta bez

12 godzin temu, KaWaNoS napisał:

inaczej niż wykrywanie, czy gracz lata i popychanie go do góry?