Skocz do zawartości
  • 0

Problem z spadkami tps

Silver88011
 Udostępnij

Pytanie

Hej mam problem dotyczący spadków tps server działa płynnie ale co jakiś czas lekko spadają tpsy nawet jak jest jedna osoba to z 20 tps do 19,70 coś takiego wiem że to nie jest dużo ale jak jest np 8 osób to spada nawet do 15 tps

timingi tu nie pomogą raczej bo te spadki trwają zazwyczaj 1s a timingi nie są tak czułe bo mi nic nie pokazały ale i tak je wam daje mam 35 pluginów które macie pokazane w timigach mój hostnig to titanaxe server ma przydzielone 4500Mb ramu od razu mówię dynmapa to nie jest problem taka sama sytuacja jest bez niej.

Proszę o szybką pomoc

timingi - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

według bota który analizuje timingi masz zmienić to:

Outdated
You are using Purpur-808 (1.16.3). Update to 1.16.5.
 Java Version
You are using Java 1.8.0_202. Update to Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.
 Aikar's Flags
Use Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.
 network-compression-threshold
Increase this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 512.
 entity-activation-range.water
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 12.
 entity-activation-range.villagers
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 16.
 entity-activation-range.tick-inactive-villagers
Disable this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.
 entity-activation-range.wake-up-inactive.villagers-for
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 20.
 entity-activation-range.wake-up-inactive.flying-monsters-for
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 60.
 entity-activation-range.wake-up-inactive.villagers-max-per-tick
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 1.
 entity-activation-range.wake-up-inactive.animals-for
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 40.
 entity-activation-range.wake-up-inactive.monsters-max-per-tick
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 4.
 entity-activation-range.wake-up-inactive.flying-monsters-max-per-tick
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 1.
 entity-activation-range.wake-up-inactive.animals-max-per-tick
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 2.
 entity-activation-range.wake-up-inactive.monsters-for
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 60.
 max-entity-collisions
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 2.
 max-auto-save-chunks-per-tick
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 6.
 optimize-explosions
Enable this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.
 mob-spawner-tick-rate
Increase this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 2.
 game-mechanics.disable-chest-cat-detection
Enable this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
 container-update-tick-rate
Increase this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 3.
 grass-spread-tick-rate
Increase this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 4.
 despawn-ranges.soft
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 28.
 despawn-ranges.hard
Decrease this in Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Recommended: 96.
Plus 17 more recommendations
Create a new timings report after resolving some of the above issues to see more

Powinno to ci jakoś pomóc

• 0

Ok spróbuje a mam pytanie co to są te Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!?

A takie pytanie czy jest opcja żeby wypłacić pieniądze z portfela titanaxe bo trochę tam wpłaciłem.

Chwila czy minehost nie ma własnego ip tak jak titanaxe chodzi mi o to że jest ip w cyfrach a nie ma tam domeny?

Glicz

Poprawiam formatowanie na ciemnym motywie.

Notatka dodana przez Glicz

Studziak

Łącze posty

Notatka dodana przez Studziak

• 0
2 godziny temu, Silver88011 napisał:

hostnig to titanaxe

Więc wiadomo czemu są lagi. Jak najszybciej zmień hosting, titanaxe to oszustwo. Przejdź na:
Do 20 graczy minehost, 2-4gb
Do 40 graczy pukawka, 8gb
Do 60 graczy minehost, vps, 8gb
Powyżej 60 graczy ovh, dedyk, game-1, 32gb

• 0
Godzinę temu, Silver88011 napisał:

A takie pytanie czy jest opcja żeby wypłacić pieniądze z portfela titanaxe bo trochę tam wpłaciłem.

Nie

41 minut temu, Silver88011 napisał:

Chwila czy minehost nie ma własnego ip tak jak titanaxe chodzi mi o to że jest ip w cyfrach a nie ma tam domeny?

Dostajesz domenę .mhsrv.pl, możesz także tanio kupić domenę .pl na ovh.

• 0
Teraz, Silver88011 napisał:

Ale to będzie domena typu s101.mhsrv.pl czy będzie można zrobić tak jak na innych hostingach [nazwa servera].mhsrv.pl?

Typu s101.mhsrv.pl, lecz domenę .pl możesz na ovh za 10zł na rok kupić, więc nie jest to duży wydatek, a przyciągnie sporo graczy.

• 0
W dniu 23.03.2021 o 18:24, Helios1993 napisał:

Więc wiadomo czemu są lagi. Jak najszybciej zmień hosting, titanaxe to oszustwo

Okazało się że to nie wina hostingu ale silnika miałem purpura i były te spadki a przetestowałem paper spigota i wszystko stabilnie więc jest ok ale troche nie fart bo już zmieniłem hosting na minehost

• 0
15 minut temu, Silver88011 napisał:

Okazało się że to nie wina hostingu ale silnika miałem purpura i były te spadki a przetestowałem paper spigota i wszystko stabilnie więc jest ok ale troche nie fart bo już zmieniłem hosting na minehost

To nie mogła być wina purpura, ponieważ posiada wszystko co paper + znacznie więcej optymalizacji. To nie zmiana silnika pomogła, a hostingu.

• 0
21 minut temu, Helios1993 napisał:

To nie mogła być wina purpura, ponieważ posiada wszystko co paper + znacznie więcej optymalizacji. To nie zmiana silnika pomogła, a hostingu.

Teraz to już w ogóle tragedia jest przeniosłem się na minehost nie dość że server się włącza z 5 razy dłużej niż na titanaxe to jeszcze spadki są jeszcze częstsze i jeszcze większe a zużycie procesora to aż 240%/400%

• 0

1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Według timingów ciągle jest stałe 20 tps. Jeśli by się pojawiały lagi, możesz użyć moje configi: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Już używałem jak miałem titanaxa a teraz jest gorzej więc wątpię że pomoże ale spróbuje jak chcesz zobaczyć sam te tpsy to mogę ci dać ip

• 0

Po wgraniu configów nawet nie mam 20 tps tylko ciągle około 19 ze spadkami do 10 - 15

10 minut temu, Helios1993 napisał:

Według timingów ciągle jest stałe 20 tps. Jeśli by się pojawiały lagi, możesz użyć moje configi: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...